MEMUR TEMMUZ'DA EN AZ YÜZDE 40 ZAM İSTİYOR

Ekonomi 02.07.2021 - 14:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2468+ kez okundu.
 

MEMUR TEMMUZ'DA EN AZ YÜZDE 40 ZAM İSTİYOR

Milyonlarca vatandaş pazartesi açıklanacak olan enflasyon oranı için geri sayıma başladı. Bilindiği üzere memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında yapılacak zam miktarında belirleyici etken enflasyon rakamları oluyor. 2021 yılının ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon tutarı neticesinde emekli ve memurlara zam yapılacak. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon verisi geride bırakılırken, gözler haziran ayı enflasyon oranlarına çevrildi. 5 TEMMUZ 2021 Pazartesi  günü  Açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarınının ardından memur ve emeklilerin Temmuz ayı zam oranları kesinleşmiş olacak. Temmuzda verilecek zammın son 2 yıldır pandeminin de etkisi ile yaşanın yaşanan  ekonomik sıkıntılara çare olması çok zor görünürken memur ve memur emeklileri zam oranının en az   yüzde 40 olması halinde sıkıntılarının bir nebze olsun giderileceği inancında. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının piyasadaki enflasyonu yansıtmadığını ifade eden memurlar  kayıplarının resmi enflasyon rakamları ile gidelmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar Bu arada Kamuda Taşeron kadrsounda iken Kadroya  geçirilen işçilerin sendikal hakları sebebiyle maaşlarında yapılan  iyileştirmeler sonucu Taşeron dan geçen işçilerin yapılan maaş artışları ile yüzü gülerken memur kadrosunda görev yapan personelle aralarında kimaaş farkı makası oldukça azaldı.  

Milyonlarca vatandaş pazartesi açıklanacak olan enflasyon oranı için geri sayıma başladı. Bilindiği üzere memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında yapılacak zam miktarında belirleyici etken enflasyon rakamları oluyor.

2021 yılının ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon tutarı neticesinde emekli ve memurlara zam yapılacak. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon verisi geride bırakılırken, gözler haziran ayı enflasyon oranlarına çevrildi.

5 TEMMUZ 2021 Pazartesi  günü  Açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarınının ardından memur ve emeklilerin Temmuz ayı zam oranları kesinleşmiş olacak.

Temmuzda verilecek zammın son 2 yıldır pandeminin de etkisi ile yaşanın yaşanan  ekonomik sıkıntılara çare olması çok zor görünürken memur ve memur emeklileri zam oranının en az   yüzde 40 olması halinde sıkıntılarının bir nebze olsun giderileceği inancında.


TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının piyasadaki enflasyonu yansıtmadığını ifade eden memurlar  kayıplarının resmi enflasyon rakamları ile gidelmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar


Bu arada Kamuda Taşeron kadrsounda iken Kadroya  geçirilen işçilerin sendikal hakları sebebiyle maaşlarında yapılan  iyileştirmeler sonucu Taşeron dan geçen işçilerin yapılan maaş artışları ile yüzü gülerken memur kadrosunda görev yapan personelle aralarında kimaaş farkı makası oldukça azaldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi