MEMURLAR ARASINDAKİ AYRIM ÇALIŞMA BARIŞINA DARBEDİR.

Sendika 26.08.2021 - 10:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2702+ kez okundu.
 

MEMURLAR ARASINDAKİ AYRIM ÇALIŞMA BARIŞINA DARBEDİR.

En son imzalanan Toplu söleşme metnide de yer aldığı üzere Kamu çalışanlarına verielcek 3600 ek göstergenin kapsamı konusunda kamu çalaışanları arasında büyük bir huzursuzluk var. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından birkaç yıl önce gündeme getirlen 3600 ek göstergenin kapsamının  Polis,Hemşire,imam ve öğretmenlerle sınırlı olacağı yönündeki algı kamu çalışanları arasında inanılmaz bir infiale ve endişeye sebep olmaktadir.   Elbettki söz konusu meslek gruplarındaki memurlar 3600 ek gösterge alsınlar. ancak diğer kurumlardaki memurların günahı ne . Bu şekildeki bir uygulama yapılırsa burada adaletten söz etmek mümkün müdür?   4 Kurumun dışında kalan yüzbinlerce çalışanın günahı nedir.. Köydeki imama 3600 ek gösterge , memura 3600 ek gösterge diğer taraftan diğer kurumlardaki bırakın memurları yöneticilere bile 2200 ek gösterge.  Bunu düşünek bile istemiyoruz. Konuyu birilerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza izah etmesi lazım.  Böyle adaletsiz bir uygulama ile Kamuda  huzur kalmaz. verilecekse bütün memurlara verilsin  ve Adaletli bir şekilde verilsin. Hemşerinin  , imamın, polisin 3600 ek gösterge aldığı bir yerde Mal Müdürüne 3000, SGK Müdürüne ve diğer Kurum müdürleri ve  Şube Müdürlerine 2200 ek gösterge verirseniz bunun adaletı olmaz..  Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir adaletsizliğe izin vereceğini kesinlikle düşünmüyoruz. Yeterki konu detaylı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatılsın. Bu arada sendikalardan da 3600'ün kapsamı konusunda bir açıklama gelmemesi de kamu çalışanlarını üzen başka bir gelişme. Bu sendikalar sadece Polis, hemşeri, imam ve öğretmenlerin sendikası mı?    Umarız teklif yasalaşırken  ve Meclis görüşmelerinde aklı selim galip çıkar ve kamuda çalışma barışını etkileyecek bu adaletsizlik ortadan kaldırılır.

En son imzalanan Toplu söleşme metnide de yer aldığı üzere Kamu çalışanlarına verielcek 3600 ek göstergenin kapsamı konusunda kamu çalaışanları arasında büyük bir huzursuzluk var.

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından birkaç yıl önce gündeme getirlen 3600 ek göstergenin kapsamının  Polis,Hemşire,imam ve öğretmenlerle sınırlı olacağı yönündeki algı kamu çalışanları arasında inanılmaz bir infiale ve endişeye sebep olmaktadir.

 

Elbettki söz konusu meslek gruplarındaki memurlar 3600 ek gösterge alsınlar. ancak diğer kurumlardaki memurların günahı ne . Bu şekildeki bir uygulama yapılırsa burada adaletten söz etmek mümkün müdür?
 

4 Kurumun dışında kalan yüzbinlerce çalışanın günahı nedir.. Köydeki imama 3600 ek gösterge , memura 3600 ek gösterge diğer taraftan diğer kurumlardaki bırakın memurları yöneticilere bile 2200 ek gösterge.  Bunu düşünek bile istemiyoruz.


Konuyu birilerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza izah etmesi lazım.  Böyle adaletsiz bir uygulama ile Kamuda  huzur kalmaz. verilecekse bütün memurlara verilsin  ve Adaletli bir şekilde verilsin. Hemşerinin  , imamın, polisin 3600 ek gösterge aldığı bir yerde Mal Müdürüne 3000, SGK Müdürüne ve diğer Kurum müdürleri ve  Şube Müdürlerine 2200 ek gösterge verirseniz bunun adaletı olmaz.. 


Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir adaletsizliğe izin vereceğini kesinlikle düşünmüyoruz. Yeterki konu detaylı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatılsın.


Bu arada sendikalardan da 3600'ün kapsamı konusunda bir açıklama gelmemesi de kamu çalışanlarını üzen başka bir gelişme. Bu sendikalar sadece Polis, hemşeri, imam ve öğretmenlerin sendikası mı? 

 

Umarız teklif yasalaşırken  ve Meclis görüşmelerinde aklı selim galip çıkar ve kamuda çalışma barışını etkileyecek bu adaletsizlik ortadan kaldırılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi