Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Ekonomi 19.11.2020 - 14:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2126+ kez okundu.
 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Yeni ekonomi yönetiminin ilk önemli sınavı olarak gösterilen PPK toplantısı sonrası karar açıklandı. Merkez Bankası politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 10.25’ten yüzde 15 seviyesine yükseltti. Dolar ilk tepki olarak 7.53 seviyesine kadar indi. Merkez, tüm fonlamanın temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına karar verdi.

Yeni ekonomi yönetiminin ilk önemli sınavı olarak gösterilen PPK toplantısı sonrası karar açıklandı. Merkez Bankası politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 10.25’ten yüzde 15 seviyesine yükseltti. Dolar ilk tepki olarak 7.53 seviyesine kadar indi.


Merkez, tüm fonlamanın temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi