Merkez Sağda yeni Bir Parti Kuruluyor.

27.04.2019 - 11:02, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1501+ kez okundu.
 

Merkez Sağda yeni Bir Parti Kuruluyor.

Yeni partinin' kritik ismi konuştu: Boşluğu biz dolduracağız Kısa bir süre sonra kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden avukat Gürkan Çakıroğlu, Artı Gerçek'e konuştu. Çakıroğlu, "31 Mart Türkiye'de siyasal islamın sonuydu, merkez sağdaki boşluğu biz dolduracağız" dedi. Kısa bir süre sonra merkez sağda kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden avukat Gürkan Çakıroğlu, Cumhur İttifakı’nda yönetimin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da değil, MHP lideri Devlet Bahçeli’de olduğunu iddia etti. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yeni parti girişimleri gündemdeki yerini korurken, merkez sağda başka bir partinin temeli atılıyor. İçlerinde DYP’den eski isimlerin de olduğu Çoban Ateşi Hareketi, yeni partinin çekirdeğini oluşturuyor. Altı ay içerisinde kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden Avukat Gürkan Çakıroğlu, İYİ Parti Şişli Örgütü’nde görev almış bir isim ancak partinin merkez sağ için bir söylem geliştirmediğini belirterek istifa etti. ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ: BOŞLUĞU DOLDURACAĞIZ Aynı zamanda Çoban Ateşi Hareketi’nin sözcülerinden biri olan Çakıroğlu, merkez sağa seslenecek bir parti boşluğunun bulunduğunu belirterek kuracakları partinin bu boşluğu dolduracağını belirtti. 31 Mart seçimlerinden sonra oluşan siyasi tabloyu da değerlendiren Çakıroğlu, Türkiye’yi 2020’de erken bir seçimin beklediğini kaydederek, 31 Mart seçim sonuçlarının 1994 yılında yükselişe geçen ve 16 Nisan referandumunda tepe noktasına ulaşan siyasal islamın Türkiye’deki devrinin sonu anlamına geldiğini de ifade etti.    Çakıroğlu, merkez sağdaki yeni parti girişimini, 31 Mart seçim sonuçlarını, Cumhur İttifakı’nın geleceği ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük saldırıyla ilgili Artı Gerçek’in sorularını yanıtladı. İşte o röportaj ‘ALTI AY İÇNİNDE PARTİYİ KURMAYI PLANLIYORUZ’ -Çoban Ateşi Hareketi adı altında çalışma yapıyorsunuz uzun süredir. Yeni parti çalışmaları ne aşamada? Ne zaman kurulması planlanıyor?  Aylardır çeşitli illerde toplantılar yapıyoruz. Yerel seçimlerden sonra ise önümüze bir takvim koyduk ve planlama yaptık. Bu planlama neticesinde aşama aşama giderek partimizi yaklaşık altı ay içerisinde kurmayı planlıyoruz. ‘MERKEZİN SAĞINDAYIZ’ -İYİ Parti’de görev aldınız ancak daha sonra istifa ettiniz. İYİ Parti milliyetçi söyleme sahip bir parti. Kurmayı planladığınız yeni parti siyasi söylemleri itibariyle topluma nasıl seslenecek? Biz toplumun bütün değerlerini özümseyen, hiçbir mahalleyi ötekileştirmeyen, Türkiye’nin tam göbeğinde olan, Türkiye’nin bağrından çıkan bir söyleme ve harekete sahip olacağız. “Ocu bucu” gibi klişelerinin içine hapsolmuş bir parti olmak istemiyoruz. Bizim hareketimiz Edirne’den Diyarbakır’a herkesi kucaklayabilen ve bu milletin değerlerine saygı duyan herkesi bünyesinde barındırabilecek bir hareket. Art Gerçek

Yeni partinin' kritik ismi konuştu: Boşluğu biz dolduracağız


Kısa bir süre sonra kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden avukat Gürkan Çakıroğlu, Artı Gerçek'e konuştu. Çakıroğlu, "31 Mart Türkiye'de siyasal islamın sonuydu, merkez sağdaki boşluğu biz dolduracağız" dedi.


Kısa bir süre sonra merkez sağda kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden avukat Gürkan Çakıroğlu, Cumhur İttifakı’nda yönetimin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da değil, MHP lideri Devlet Bahçeli’de olduğunu iddia etti.


Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yeni parti girişimleri gündemdeki yerini korurken, merkez sağda başka bir partinin temeli atılıyor. İçlerinde DYP’den eski isimlerin de olduğu Çoban Ateşi Hareketi, yeni partinin çekirdeğini oluşturuyor. Altı ay içerisinde kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden Avukat Gürkan Çakıroğlu, İYİ Parti Şişli Örgütü’nde görev almış bir isim ancak partinin merkez sağ için bir söylem geliştirmediğini belirterek istifa etti.


ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ: BOŞLUĞU DOLDURACAĞIZ


Aynı zamanda Çoban Ateşi Hareketi’nin sözcülerinden biri olan Çakıroğlu, merkez sağa seslenecek bir parti boşluğunun bulunduğunu belirterek kuracakları partinin bu boşluğu dolduracağını belirtti. 31 Mart seçimlerinden sonra oluşan siyasi tabloyu da değerlendiren Çakıroğlu, Türkiye’yi 2020’de erken bir seçimin beklediğini kaydederek, 31 Mart seçim sonuçlarının 1994 yılında yükselişe geçen ve 16 Nisan referandumunda tepe noktasına ulaşan siyasal islamın Türkiye’deki devrinin sonu anlamına geldiğini de ifade etti.   


Çakıroğlu, merkez sağdaki yeni parti girişimini, 31 Mart seçim sonuçlarını, Cumhur İttifakı’nın geleceği ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük saldırıyla ilgili Artı Gerçek’in sorularını yanıtladı.


İşte o röportaj


‘ALTI AY İÇNİNDE PARTİYİ KURMAYI PLANLIYORUZ’


-Çoban Ateşi Hareketi adı altında çalışma yapıyorsunuz uzun süredir. Yeni parti çalışmaları ne aşamada? Ne zaman kurulması planlanıyor? 


Aylardır çeşitli illerde toplantılar yapıyoruz. Yerel seçimlerden sonra ise önümüze bir takvim koyduk ve planlama yaptık. Bu planlama neticesinde aşama aşama giderek partimizi yaklaşık altı ay içerisinde kurmayı planlıyoruz.


‘MERKEZİN SAĞINDAYIZ’


-İYİ Parti’de görev aldınız ancak daha sonra istifa ettiniz. İYİ Parti milliyetçi söyleme sahip bir parti. Kurmayı planladığınız yeni parti siyasi söylemleri itibariyle topluma nasıl seslenecek?


Biz toplumun bütün değerlerini özümseyen, hiçbir mahalleyi ötekileştirmeyen, Türkiye’nin tam göbeğinde olan, Türkiye’nin bağrından çıkan bir söyleme ve harekete sahip olacağız. “Ocu bucu” gibi klişelerinin içine hapsolmuş bir parti olmak istemiyoruz. Bizim hareketimiz Edirne’den Diyarbakır’a herkesi kucaklayabilen ve bu milletin değerlerine saygı duyan herkesi bünyesinde barındırabilecek bir hareket.

Art Gerçek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi