O RİZE'NİN BİR EVLADI.

Rize 10.01.2021 - 12:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2362+ kez okundu.
 

O RİZE'NİN BİR EVLADI.

 İŞÇİLİKTEN GENEL MÜDÜRLÜĞE       Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atamada, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne asaleten atandı.      3 Yıla yakın süredir Vekâleten yürütülen bu Makama asaleten atama yapılması çok yerinde olmuştur.     Şunu öncelikle belirteyim şahıs konusu değil ama vekâleten yürütülen makamlarda inisiyatif alınmadan tam teşekküllü görev yapılamayacağını bilirim. Vekillik bir ayağı topal insana benzer. İstediğini yapmana izin vermezler, sen vekilsin yapamazsın, önemli kararlara imza atamazsın.     Uzun bir süredir  Çaykur’un vekâleten yönetilmesi bence yanlıştı.     Yapılacak atamada liyakatin olması önemli.     Genel Müdürlüğe atanan Yusuf Ziya Alim’in özgeçmişine baktığımızda bu toprakların insanı, ailece Çay üreticiliğinden gelen, bahçesinde çay toplayıp sırtında Çay taşıyan bizden biri.     Ayrıca 1992 de işçi olarak işe başladığı ÇAYKUR’da neredeyse sıfırdan yetişen bir isim.    Kardeşinin iktidar partisinde il başkanı olması bence bugüne kadarki gecikmenin sebebidir. Yusuf Ziya Alim Kuruma dışardan atanan birisi olsaydı kardeşi sayesinde olmuştur denilirdi. Burada liyakat, tecrübe konusu ortada.    Genel Müdür Yusuf Ziya Alim Kurumun içinden gelen bir kişi. Yıllarca ÇAYKUR’a Ankara’dan gönderilip çayı Rize’de gören adamları da tanıdık.    1992 de işe başladığı ÇAYKUR’da birçok kademede çalışarak zirvede yer alan Yusuf beye bundan sonra daha büyük ve sorumluluk isteyen işler düşüyor. Yıllarca merkezi hükümet tarafından sübvanse edilerek ayakta duran ve bölgeye önemli katma değer sunan ÇAYKUR zarar eden değil ayaklarının üzerinde duran kurum olmalıdır.    Kurumun içinden gelen Genel Müdür daha bir şevkle kurumu ve çayı öncü lokomotif olarak yaşatmalıdır.    Vekâleten 3 yıllık görev süresinde Genel Müdürlük teşekkülü ve faaliyetteki birçok Çay Fabrikasında gerekli tasarrufları uygulayarak savurganlığı önlediğini icraatlarıyla gördük. Umarım savurganlık ve nemelazımcılık tekrar geri gelmez.     Kendileri de Çay üreticisi. Çayın insanımıza neler yaşattıklarını çok iyi bildiğine inanıyorum. Üreticinin bahçeden alım yerine getirdiği bir kilo çayının heba olmasına gönlü razı değildir inancındayım, çünkü o bir kilo çayda alın teri var, zevk var heyecan var daha doğrusu ekmek var. Çay üreticisinin ekmeği ile kimsenin oynamaya hakkı olmamalı.    Üreticiden daha çok yaş çay alarak daha çok kuru çay ile iç ve dış piyasalarda söz sahibi olacak bir ÇAYKUR bekliyoruz. ÇAYKUR’un kaliteden ödün vermeyerek çaya bahçeden sahip çıkmasını istiyoruz.    İthal çayda vergi oranı azami yüksek tutularak mümkün olduğunca kuru çay ithal çay edilmemeli. Bu konuda merkezi hükümete gerekli öneriler öncelikle özel sektörden değil siyasilerin de desteğiyle ÇAYKUR’dan gelmeli.     Yusuf Ziya Alim Genel Müdürümüze asaleten atandığı görevinde başarılar diliyorum.     Bölgemize, Rize’mize, çay üreticimize hayırlı olsun.  

 İŞÇİLİKTEN GENEL MÜDÜRLÜĞE

     
Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atamada, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne asaleten atandı.

    
3 Yıla yakın süredir Vekâleten yürütülen bu Makama asaleten atama yapılması çok yerinde olmuştur.

   
Şunu öncelikle belirteyim şahıs konusu değil ama vekâleten yürütülen makamlarda inisiyatif alınmadan tam teşekküllü görev yapılamayacağını bilirim. Vekillik bir ayağı topal insana benzer. İstediğini yapmana izin vermezler, sen vekilsin yapamazsın, önemli kararlara imza atamazsın.

   
Uzun bir süredir  Çaykur’un vekâleten yönetilmesi bence yanlıştı.

   
Yapılacak atamada liyakatin olması önemli.

   
Genel Müdürlüğe atanan Yusuf Ziya Alim’in özgeçmişine baktığımızda bu toprakların insanı, ailece Çay üreticiliğinden gelen, bahçesinde çay toplayıp sırtında Çay taşıyan bizden biri.

   
Ayrıca 1992 de işçi olarak işe başladığı ÇAYKUR’da neredeyse sıfırdan yetişen bir isim.

  
Kardeşinin iktidar partisinde il başkanı olması bence bugüne kadarki gecikmenin sebebidir. Yusuf Ziya Alim Kuruma dışardan atanan birisi olsaydı kardeşi sayesinde olmuştur denilirdi. Burada liyakat, tecrübe konusu ortada.

  
Genel Müdür Yusuf Ziya Alim Kurumun içinden gelen bir kişi. Yıllarca ÇAYKUR’a Ankara’dan gönderilip çayı Rize’de gören adamları da tanıdık.

  
1992 de işe başladığı ÇAYKUR’da birçok kademede çalışarak zirvede yer alan Yusuf beye bundan sonra daha büyük ve sorumluluk isteyen işler düşüyor. Yıllarca merkezi hükümet tarafından sübvanse edilerek ayakta duran ve bölgeye önemli katma değer sunan ÇAYKUR zarar eden değil ayaklarının üzerinde duran kurum olmalıdır.

  
Kurumun içinden gelen Genel Müdür daha bir şevkle kurumu ve çayı öncü lokomotif olarak yaşatmalıdır.

  
Vekâleten 3 yıllık görev süresinde Genel Müdürlük teşekkülü ve faaliyetteki birçok Çay Fabrikasında gerekli tasarrufları uygulayarak savurganlığı önlediğini icraatlarıyla gördük. Umarım savurganlık ve nemelazımcılık tekrar geri gelmez.

   
Kendileri de Çay üreticisi. Çayın insanımıza neler yaşattıklarını çok iyi bildiğine inanıyorum. Üreticinin bahçeden alım yerine getirdiği bir kilo çayının heba olmasına gönlü razı değildir inancındayım, çünkü o bir kilo çayda alın teri var, zevk var heyecan var daha doğrusu ekmek var. Çay üreticisinin ekmeği ile kimsenin oynamaya hakkı olmamalı.

  
Üreticiden daha çok yaş çay alarak daha çok kuru çay ile iç ve dış piyasalarda söz sahibi olacak bir ÇAYKUR bekliyoruz. ÇAYKUR’un kaliteden ödün vermeyerek çaya bahçeden sahip çıkmasını istiyoruz.

  
İthal çayda vergi oranı azami yüksek tutularak mümkün olduğunca kuru çay ithal çay edilmemeli. Bu konuda merkezi hükümete gerekli öneriler öncelikle özel sektörden değil siyasilerin de desteğiyle ÇAYKUR’dan gelmeli.

   
Yusuf Ziya Alim Genel Müdürümüze asaleten atandığı görevinde başarılar diliyorum.

   
Bölgemize, Rize’mize, çay üreticimize hayırlı olsun.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi