Of'ta orman yangını

Trabzon 12.02.2021 - 19:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2640+ kez okundu.
 

Of'ta orman yangını

TRABZON’un Of ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Of ilçesi Kıyıcık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, saat 16:00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekiplerin, rüzgarın da etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına almak için yoğun çabası sürüyor.  YAĞMURUN ETKİSİ VE İTFAİYENİN MÜDAHALESİYLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Trabzon'un Of ilçesinde ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Kıyıcık Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yaklaşan alevler, paniğe neden oldu. itfaiye ekiplerinin müdahalesi ve yağmurun da etkisiyle kontrol altına alınarak söndürülen yangının, yakılan anız ateşinden çıktığı belirtildi. ‘ALLAH’A ŞÜKÜR CAN VE MAL KAYBIMIZ OLMADI’ Yangının dağın arkasından başladığını kaydeden mahallelilerden Şeref Sarıibrahimoğlu, “Dağın arkasında kendini bilmez biri ateş yaktı, bu yangına sebep oldu. Evler tehlikede. Ağaçlar yandı. Tedbirsizlikten dolayı bu yangın yaşandı. Sürekli ‘anız ateşi yakmayın’ diye anons yapılıyor ama kimsenin dinlediği yok. Kimse önemsemiyor. Allah’tan rüzgar ters esti de evlere sıçramadı” dedi. Bir başka mahalleli Hüseyin Kalkavan da yangının 10 saat sürdüğünü belirtirken arazisi yanan Mustafa Yazıcı ise “Yanan arazinin çoğunluğu benim. Şu anda yangın söndü. Araziye fazla bir şey olmadı. Örtü yangını şeklinde gerçekleşti. Can ve mal kaybımız yok, buna da çok şükür” ifadelerini kullandı. YAKILAN ANIZ ATEŞİ NEDEN OLMUŞ Kıyıcık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Avni Türk ise yangının bir kişinin yaktığı anız ateşi sonucu büyüdüğünü belirterek, “Bir komşumuz çalılıkları yakınca yangın oluştu. Devletimiz tüm ekipleri ile müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Şu anda yağmur da başladı. Komşularımız bu tür sıcak havalarda ateş yakmazsa devletimizi de meşgul etmezler. Vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını istiyoruz” dedi.  

TRABZON’un Of ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Of ilçesi Kıyıcık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, saat 16:00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekiplerin, rüzgarın da etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına almak için yoğun çabası sürüyor. 

YAĞMURUN ETKİSİ VE İTFAİYENİN MÜDAHALESİYLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Trabzon'un Of ilçesinde ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Kıyıcık Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yaklaşan alevler, paniğe neden oldu. itfaiye ekiplerinin müdahalesi ve yağmurun da etkisiyle kontrol altına alınarak söndürülen yangının, yakılan anız ateşinden çıktığı belirtildi.

‘ALLAH’A ŞÜKÜR CAN VE MAL KAYBIMIZ OLMADI’

Yangının dağın arkasından başladığını kaydeden mahallelilerden Şeref Sarıibrahimoğlu, “Dağın arkasında kendini bilmez biri ateş yaktı, bu yangına sebep oldu. Evler tehlikede. Ağaçlar yandı. Tedbirsizlikten dolayı bu yangın yaşandı. Sürekli ‘anız ateşi yakmayın’ diye anons yapılıyor ama kimsenin dinlediği yok. Kimse önemsemiyor. Allah’tan rüzgar ters esti de evlere sıçramadı” dedi.

Bir başka mahalleli Hüseyin Kalkavan da yangının 10 saat sürdüğünü belirtirken arazisi yanan Mustafa Yazıcı ise “Yanan arazinin çoğunluğu benim. Şu anda yangın söndü. Araziye fazla bir şey olmadı. Örtü yangını şeklinde gerçekleşti. Can ve mal kaybımız yok, buna da çok şükür” ifadelerini kullandı.

YAKILAN ANIZ ATEŞİ NEDEN OLMUŞ

Kıyıcık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Avni Türk ise yangının bir kişinin yaktığı anız ateşi sonucu büyüdüğünü belirterek, “Bir komşumuz çalılıkları yakınca yangın oluştu. Devletimiz tüm ekipleri ile müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Şu anda yağmur da başladı. Komşularımız bu tür sıcak havalarda ateş yakmazsa devletimizi de meşgul etmezler. Vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını istiyoruz” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi