ONLAR BİZİM ÇÖZÜM ORTAĞIMIZDIR

Siyaset 19.10.2021 - 10:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1615+ kez okundu.
 

ONLAR BİZİM ÇÖZÜM ORTAĞIMIZDIR

İL BAŞKANI ALİM’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim “19 Ekim Muhtarlar Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihsel bağlamı 1829’ dan bu güne ulaşan Muhtarlık müessesesi, ülkemizde mahalli demokrasinin en eski örneğidir. Yerel demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan muhtarlarımızın  ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki köprüyü kuran kıymetli muhtarlarımızın bu anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Çözüm ortağı olarak gördüğümüz milletimize hizmet için çalışan bütün muhtarlarımızın yapmış oldukları bütün çalışmalar bizler için çok değerlidir. Bulunduğu mahallelerde veya köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde vatandaşımıza  ulaştırılması noktasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Devletimizin gören gözü işiten kulağı olan muhtarlarımızın iktidarımız döneminde yetki alanları genişletilerek, muhtarlık müessesesinin daha etkin, daha hizmete odaklı bir konuma gelmesi için  bir çok yeni düzenlemeler yapıldı. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarımıza özellikle ayrı bir önem vererek,  Milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde belli periyotlarda  gerçekleştirilen muhtar buluşmaları ile onların sorun, talep ve isteklerini dinlemiştir. Devletimiz  en ücra köşelere kadar vatandaşlarımıza ulaşabildiği oranda güçlüdür. Toplumun bütün kesimlerine ulaşarak, devletimizin şefkatli elini tüm halkımıza ulaştıran kıymetli muhtarlarımıza çalışmaları için müteşekkiriz. Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzun kanaat önderleri  başta ilimizin Muhtarları olmak üzere tüm muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü ”nü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.      

İL BAŞKANI ALİM’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI


AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim “19 Ekim Muhtarlar Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.


İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihsel bağlamı 1829’ dan bu güne ulaşan Muhtarlık müessesesi, ülkemizde mahalli demokrasinin en eski örneğidir. Yerel demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan muhtarlarımızın  ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki köprüyü kuran kıymetli muhtarlarımızın bu anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Çözüm ortağı olarak gördüğümüz milletimize hizmet için çalışan bütün muhtarlarımızın yapmış oldukları bütün çalışmalar bizler için çok değerlidir. Bulunduğu mahallelerde veya köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde vatandaşımıza  ulaştırılması noktasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Devletimizin gören gözü işiten kulağı olan muhtarlarımızın iktidarımız döneminde yetki alanları genişletilerek, muhtarlık müessesesinin daha etkin, daha hizmete odaklı bir konuma gelmesi için  bir çok yeni düzenlemeler yapıldı. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarımıza özellikle ayrı bir önem vererek,  Milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde belli periyotlarda  gerçekleştirilen muhtar buluşmaları ile onların sorun, talep ve isteklerini dinlemiştir. Devletimiz  en ücra köşelere kadar vatandaşlarımıza ulaşabildiği oranda güçlüdür. Toplumun bütün kesimlerine ulaşarak, devletimizin şefkatli elini tüm halkımıza ulaştıran kıymetli muhtarlarımıza çalışmaları için müteşekkiriz.


Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzun kanaat önderleri  başta ilimizin Muhtarları olmak üzere tüm muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü ”nü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi