Ordu’da asfalttan 8 ayda 3,5 milyon TL tasarruf

ORDU 20.01.2021 - 13:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2156+ kez okundu.
 

Ordu’da asfalttan 8 ayda 3,5 milyon TL tasarruf

ORDU Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl hizmete geçirilen asfalt üretim tesisiyle, 3,5 milyon TL tasarruf sağladığını duyurdu. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl tesiste yapılacak olan asfalt üretimiyle 18 milyon TL tasarruf etmeyi planladıklarını belirterek, “Günümüz teknolojisinin en iyi asfalt tesisini şehrimize kazandırdık” dedi. Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip Ordu’da, yol giderlerinden tasarruf sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıl mayıs ayında Büyükşehir Belediyesi, asfalt üretim tesisi kurdu. Açıldığı günden bugüne 163 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirilen tesis ile birlikte belediye, 8 ayda 3,5 milyon TL tasarruf elde etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kentte bulunan tesislerin üretim kapasitesinin düşük, son teknolojiden uzak ve sadece yama işlerinde kullanılmak üzere üretim gerçekleştirildiğini kaydederek, “Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip şehrimizde asfaltı olmayan ilçe, mahalle bırakmamak için çalışıyoruz. Daha öncesinde bulunan tesislerimiz üretim kapasitesi düşük, son teknolojiden uzak ve sadece yama işlerinde kullanılmak üzere üretim gerçekleştiriyordu. Bu tesislerin üretim kapasitesi ise hedeflenen altında kalıyordu. Bu da sahadaki personelimizin asfalt nakliye ve serim ekipmanlarının etkili çalışmamasına sebep oluyordu. Tüm sebepler doğal olarak maliyet artışına neden oluyor ve yeterli verimi elde edemiyorduk. Bu sebeple günümüz teknolojisinin en iyi asfalt tesisini şehrimize kazandırdık” dedi. ‘   ASFALT İHTİYACINI AVRUPA STANDARTLARINDA KARŞILIYORUZ’ Hem zamandan hem de ekonomik olarak elverişli tesiste 8 ay içerisinde 3,5 milyon TL tasarruf ettiklerini ifade eden Başkan Güler, “2020 mayıs ayında üretime başladığımız tesisimizde bu zamana kadar 163 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirdik ve ihtiyaç duyulan mahallelerimizi asfalt ile buluşturduk. Hem zamandan hem de ekonomik olarak elverişli tesisimiz de 8 ay içerisinde 3,5 milyon TL tasarruf etme imkânı bulduk. 2021 yılında ise tam kapasite çalışan tesisimizde 18 milyon TL tasarruf etmeyi planlıyoruz. Hem kendi tesislerimizde üretimimizi yapıyoruz hem de şehrimizin asfalt ihtiyacını Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yerine getiriyoruz” diye konuştu. 

ORDU Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl hizmete geçirilen asfalt üretim tesisiyle, 3,5 milyon TL tasarruf sağladığını duyurdu. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl tesiste yapılacak olan asfalt üretimiyle 18 milyon TL tasarruf etmeyi planladıklarını belirterek, “Günümüz teknolojisinin en iyi asfalt tesisini şehrimize kazandırdık” dedi. Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip Ordu’da, yol giderlerinden tasarruf sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıl mayıs ayında Büyükşehir Belediyesi, asfalt üretim tesisi kurdu. Açıldığı günden bugüne 163 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirilen tesis ile birlikte belediye, 8 ayda 3,5 milyon TL tasarruf elde etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kentte bulunan tesislerin üretim kapasitesinin düşük, son teknolojiden uzak ve sadece yama işlerinde kullanılmak üzere üretim gerçekleştirildiğini kaydederek, “Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip şehrimizde asfaltı olmayan ilçe, mahalle bırakmamak için çalışıyoruz. Daha öncesinde bulunan tesislerimiz üretim kapasitesi düşük, son teknolojiden uzak ve sadece yama işlerinde kullanılmak üzere üretim gerçekleştiriyordu. Bu tesislerin üretim kapasitesi ise hedeflenen altında kalıyordu. Bu da sahadaki personelimizin asfalt nakliye ve serim ekipmanlarının etkili çalışmamasına sebep oluyordu. Tüm sebepler doğal olarak maliyet artışına neden oluyor ve yeterli verimi elde edemiyorduk. Bu sebeple günümüz teknolojisinin en iyi asfalt tesisini şehrimize kazandırdık” dedi. ‘

 

ASFALT İHTİYACINI AVRUPA STANDARTLARINDA KARŞILIYORUZ’ Hem zamandan hem de ekonomik olarak elverişli tesiste 8 ay içerisinde 3,5 milyon TL tasarruf ettiklerini ifade eden Başkan Güler, “2020 mayıs ayında üretime başladığımız tesisimizde bu zamana kadar 163 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirdik ve ihtiyaç duyulan mahallelerimizi asfalt ile buluşturduk. Hem zamandan hem de ekonomik olarak elverişli tesisimiz de 8 ay içerisinde 3,5 milyon TL tasarruf etme imkânı bulduk. 2021 yılında ise tam kapasite çalışan tesisimizde 18 milyon TL tasarruf etmeyi planlıyoruz. Hem kendi tesislerimizde üretimimizi yapıyoruz hem de şehrimizin asfalt ihtiyacını Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yerine getiriyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi