Ordu’da mobilya ustası hat sanatını yaşatıyor

ORDU 27.09.2021 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2491+ kez okundu.
 

Ordu’da mobilya ustası hat sanatını yaşatıyor

ORDU’nun Ünye ilçesinde mobilya ustası Hüseyin Gülay (57), unutulmaya yüz tutmuş hat sanatını yaşatmaya çalışıyor. Ünye’de unutulmaya yüz tutmuş hat sanatını yaşatmaya çalışan Hüseyin Gülay, pandemi döneminde evde geçen zamanını hat sanatı çalışmasına ayırdı. İnşaat ve mobilya işlerinden geriye kalan zamanını atölyesinde geçiren Gülay, kumaşa işlediği hat yazılarını sanata dönüştürdü. Yüzlerce eserin altına imza atan Gülay, ömrü yettiği sürece hat sanatını yaşatmayı hedefliyor.   ‘PANDEMİDE BOŞ VAKTİMİ HAT SANATI İLE DEĞERLENDİRDİM’ Pandemi döneminde birçok çalışma yaptığını belirten Gülay “Küçük yaşlardan bu yana elimizin bu sanata yatkın olduğunu söyleyebilirim. Ancak iş hayatı döneminde fazla vakit ayıramıyorduk. Emeklilikle birlikte pandemi dönemine girdiğimizde evde kaldığımız süre fazla olunca kurduğum atölyede hat sanatına daha fazla zaman ayırdım. Tamamlanan çalışmalarımı sergilemek ve diğer insanların da beğenisine sunmak için bir mekân açtım. Tablolarımızı dükkânımızda sergiliyorum” dedi.   ‘MUSTAFA RAKIM EFENDİ DÜNYA TANIMIŞTIR’ 18’inci yüzyılın önemli hattatlarından Ünyeli Mustafa Rakım Efendi’nin izinden yürüdüğünü belirten Gülay, “Ben kendime hattat demiyorum. Çünkü o hem haksızlık olur, hem de edep dışı olur. Mustafa Rakım Efendi’yi Dünya tanımıştır. Bizimkisi daha çok reprodüksiyon. Bu işlere hevesimiz, isteğimiz var. Osmanlıca okuyup yazmak, Kur’an-ı Kerim bilmek bu işe başlamak için önemli özellikler” diye konuştu.   ‘BİR ESERİN TAMAMLANMASI 1-15 GÜN ARASINDA SÜRÜYOR’ Amacının ticari bir kazanç olmadığının altını çizen Gülay, “Burada sergilediğim eserleri öğrenciler, arkadaşlar ve insanlar görsün diye sergiledim. Bir eseri tamamlamak, 1-15 gün arasında değişiyor. Ticari bir kazanç için tablo yapmıyorum. Çalışmalarımı ömrümün yettiğince sürdürmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu. 

ORDU’nun Ünye ilçesinde mobilya ustası Hüseyin Gülay (57), unutulmaya yüz tutmuş hat sanatını yaşatmaya çalışıyor. Ünye’de unutulmaya yüz tutmuş hat sanatını yaşatmaya çalışan Hüseyin Gülay, pandemi döneminde evde geçen zamanını hat sanatı çalışmasına ayırdı. İnşaat ve mobilya işlerinden geriye kalan zamanını atölyesinde geçiren Gülay, kumaşa işlediği hat yazılarını sanata dönüştürdü. Yüzlerce eserin altına imza atan Gülay, ömrü yettiği sürece hat sanatını yaşatmayı hedefliyor.

 

‘PANDEMİDE BOŞ VAKTİMİ HAT SANATI İLE DEĞERLENDİRDİM’ Pandemi döneminde birçok çalışma yaptığını belirten Gülay “Küçük yaşlardan bu yana elimizin bu sanata yatkın olduğunu söyleyebilirim. Ancak iş hayatı döneminde fazla vakit ayıramıyorduk. Emeklilikle birlikte pandemi dönemine girdiğimizde evde kaldığımız süre fazla olunca kurduğum atölyede hat sanatına daha fazla zaman ayırdım. Tamamlanan çalışmalarımı sergilemek ve diğer insanların da beğenisine sunmak için bir mekân açtım. Tablolarımızı dükkânımızda sergiliyorum” dedi.

 

‘MUSTAFA RAKIM EFENDİ DÜNYA TANIMIŞTIR’ 18’inci yüzyılın önemli hattatlarından Ünyeli Mustafa Rakım Efendi’nin izinden yürüdüğünü belirten Gülay, “Ben kendime hattat demiyorum. Çünkü o hem haksızlık olur, hem de edep dışı olur. Mustafa Rakım Efendi’yi Dünya tanımıştır. Bizimkisi daha çok reprodüksiyon. Bu işlere hevesimiz, isteğimiz var. Osmanlıca okuyup yazmak, Kur’an-ı Kerim bilmek bu işe başlamak için önemli özellikler” diye konuştu.

 

‘BİR ESERİN TAMAMLANMASI 1-15 GÜN ARASINDA SÜRÜYOR’ Amacının ticari bir kazanç olmadığının altını çizen Gülay, “Burada sergilediğim eserleri öğrenciler, arkadaşlar ve insanlar görsün diye sergiledim. Bir eseri tamamlamak, 1-15 gün arasında değişiyor. Ticari bir kazanç için tablo yapmıyorum. Çalışmalarımı ömrümün yettiğince sürdürmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi