Ordu'da sokağa terk edilen hayvanlar koruma altında

ORDU 08.02.2021 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1848+ kez okundu.
 

Ordu'da sokağa terk edilen hayvanlar koruma altında

ORDU Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sokağa terk edilen ve trafiği tehlikeye düşüren hayvanları korumaya aldı.  Ordu'da vatandaşların ihbarları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine getirilen yaralı at ve eşekler veterinerler tarafından yapılan sağlık kontrolleri ardından tedavi altına alındı. Sahipsiz at ve eşeklerin rehabilitasyonları devam ederken bakımevinde alışılmışın dışında görüntülerin ortaya çıkması da vatandaşların ilgisini çekti. Tedavisi tamamlanıp eski sağlığına kavuşturulan at ve eşekler vatandaşların talepleri doğrultusunda sahiplendirilecek. Güçten düşmüş tek tırnaklı hayvanların Bakımevi bünyesine alınarak tedavilerinin üstlenildiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Altınordu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevimizde kedi, köpek gibi hayvanlarımızın dışında güçten düşmüş tek tırnaklı dediğimiz at, eşek gibi yaralı, yol kenarında bırakılmış veya trafik kazası geçirmiş hayvanlarımızı bünyemize alarak tedavi ve bakımlarını üstleniyoruz. Böylece onların yaşam şartlarını yükselterek, sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyoruz. Onlarda bizler gibi can taşıyorlar ve duygu sahibi hayvanlar. Onları sokağa terk ettiğimizde, barınaklara bıraktığımızda bu durumdan çok ciddi olarak etkilenmekte ve sağlık sistemleri de bozulmakta. Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız sokaklarında, kapılarında olan hayvanlara ilgi ve alaka göstermesini istiyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlarımızın yaşam haklarını desteklemek adına bize müracaat eden herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakımevimiz de bulunan kedi, köpek ve tek tırnaklı hayvanlarımız rehabilitasyon süreçlerinden sonra vatandaşlarımız tarafından sahiplendiriyoruz" dedi.    'DURUMLARI AĞIRDI, ŞİMDİ SAĞLIKLARINA KAVUŞTULAR' Bakımevine getirilen hayvanların tedavisinin devam edildiğini ve rehabilitasyonları sonrası sahiplendirme yapabileceklerini söyleyen Altınordu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Sahiplendirme Sorumlusu Nilsu Çanak, “Hayvanlarımızın çoğu buraya ihbar doğrultusunda getiriliyor. Buradaki eşek ve atlarımız bakımevimize çok ağır durumda gelmişlerdi. Domuz saldırısı, trafik kazası gibi nedenlerden buraya getirildiler. Şu an hepsi çok sağlıklı durumdalar. Hayvanlarımızı isteyen vatandaşlarımıza sahiplendiriyoruz ama bundan sonra yük taşıyacak durumları yok. Eşek ve atlarımız genellikle fındık aylarında kullanılıyor daha sonrasında kışın sokağa terk ediliyorlar. Onların da bizim gibi canları olduğunu unutmamak lazım, onlarında iç güdüleri var. Bunun bilincinde olarak hayvan sahiplendirmek zorundayız” diye konuştu. 

ORDU Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sokağa terk edilen ve trafiği tehlikeye düşüren hayvanları korumaya aldı.  Ordu'da vatandaşların ihbarları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine getirilen yaralı at ve eşekler veterinerler tarafından yapılan sağlık kontrolleri ardından tedavi altına alındı. Sahipsiz at ve eşeklerin rehabilitasyonları devam ederken bakımevinde alışılmışın dışında görüntülerin ortaya çıkması da vatandaşların ilgisini çekti. Tedavisi tamamlanıp eski sağlığına kavuşturulan at ve eşekler vatandaşların talepleri doğrultusunda sahiplendirilecek. Güçten düşmüş tek tırnaklı hayvanların Bakımevi bünyesine alınarak tedavilerinin üstlenildiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Altınordu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevimizde kedi, köpek gibi hayvanlarımızın dışında güçten düşmüş tek tırnaklı dediğimiz at, eşek gibi yaralı, yol kenarında bırakılmış veya trafik kazası geçirmiş hayvanlarımızı bünyemize alarak tedavi ve bakımlarını üstleniyoruz. Böylece onların yaşam şartlarını yükselterek, sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyoruz. Onlarda bizler gibi can taşıyorlar ve duygu sahibi hayvanlar. Onları sokağa terk ettiğimizde, barınaklara bıraktığımızda bu durumdan çok ciddi olarak etkilenmekte ve sağlık sistemleri de bozulmakta. Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız sokaklarında, kapılarında olan hayvanlara ilgi ve alaka göstermesini istiyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlarımızın yaşam haklarını desteklemek adına bize müracaat eden herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakımevimiz de bulunan kedi, köpek ve tek tırnaklı hayvanlarımız rehabilitasyon süreçlerinden sonra vatandaşlarımız tarafından sahiplendiriyoruz" dedi. 

 

'DURUMLARI AĞIRDI, ŞİMDİ SAĞLIKLARINA KAVUŞTULAR' Bakımevine getirilen hayvanların tedavisinin devam edildiğini ve rehabilitasyonları sonrası sahiplendirme yapabileceklerini söyleyen Altınordu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Sahiplendirme Sorumlusu Nilsu Çanak, “Hayvanlarımızın çoğu buraya ihbar doğrultusunda getiriliyor. Buradaki eşek ve atlarımız bakımevimize çok ağır durumda gelmişlerdi. Domuz saldırısı, trafik kazası gibi nedenlerden buraya getirildiler. Şu an hepsi çok sağlıklı durumdalar. Hayvanlarımızı isteyen vatandaşlarımıza sahiplendiriyoruz ama bundan sonra yük taşıyacak durumları yok. Eşek ve atlarımız genellikle fındık aylarında kullanılıyor daha sonrasında kışın sokağa terk ediliyorlar. Onların da bizim gibi canları olduğunu unutmamak lazım, onlarında iç güdüleri var. Bunun bilincinde olarak hayvan sahiplendirmek zorundayız” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi