Ovit’te altın hediyeli ödüllü yarışmalar

Rize 08.08.2022 - 11:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2844+ kez okundu.
 

Ovit’te altın hediyeli ödüllü yarışmalar

Ekşioğlu Vakfı 22. Ovit Yayla Şenlikleri bu yıl 12-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatının yaşatılacağı özel etkinliklerle gerçekleştirilecek. Karadenizli sanatçıların yanı sıra sevilen müzik grubu Pinhani de yaylada sahne alacak. Yaylada altın ödüllü halkın katılımı ile çeşitli yarışmalarda düzenlenecek.    Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri bu yıl 12-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Rize’nin İkizdere ilçesi ile Ovit Yaylası’nda düzenlenecek. Bu yıl şenliklerde bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatı öne çıkarılacak. Şenliklerde yayla göçünün canlandırılmasından, Rize Bezi defilesine, el sanatları atölyelerinden, atma türkü geleneğinin yaşatılmasına, halk oyunlarından, Rize ve İkizdere yöresi lezzetlerinin tanıtılmasına kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Pinhani sahne alacak   Sevgi Ekşi’nin sunacağı şenliklerde, Osman Akbulut, Kemal Yılmaz, Ahmet Ekşioglu, Sebihan Altunay, Gökhan Can Boşnakoğlu, Fırat Cenk Ekşioğlu, Hamza Albayrak ve ekibi, Ceren Ece Öksüz, Aslıhan Çiçek, İslam Yıldız, Serhan İlbeyi, Yasemin Yıldız ile sevilen müzik grubu Pinhani sahne alacak. 12 Ağustos Cuma günü İkizdere ilçe futbol sahasında akşam düzenlenecek konser etkinlikleri ile başlayacak şenlikler, 13 ve 14 Ağustos Cumartesi ve Pazar günleri ise Ovit Yaylasında sürecek. Şenliklerde altın ödüllü birbirinden ilginç yarışmalarda düzenlenecek. Yarışmalara çocuk ve yetişkinler ayrı ayrı gruplarda katılabilecek.    Şenlik programı ise şöyle: 12.08.2022 CUMA – YER İKİZDERE FUTBOL SAHASI Konserler (Saat 19.00) Kemal Yılmaz Gökhancan Boşnakoğlu Fırat Can Ekşioğlu Ahmet Ekşioğlu 13.08.2022 CUMARTESİ -  YER: OVİT YAYLASI Saat 11.00 Yayla göçü geleneğinin canlandırılması El sanatları stantlarının açılışı ve gezilmesi Cimil Çorabı Örme Standı ziyareti Atma Türkü Şöleni  Altın ödüllü yarışmalar  Konserler Ahmet EKŞİOĞLU Sebihan ALTUNAY İslam YILDIZ Aslıhan ÇİÇEK Yasemin YILDIZ 14.08.2022 PAZAR -  YER: OVİT YAYLASI Saat 11.00 Osman AKBULUT Konseri Altın ödüllü yarışmalar  El sanatları stantlarında uygulaması  İkizdere Lezzetleri sergisi  Halk oyunları gösterisi  Rize Bezi Defilesi Konserler Ceren Ece ÖKSÜZ  Aslıhan Çiçek Konseri Serhan İLBEYİ PİNHANİ

Ekşioğlu Vakfı 22. Ovit Yayla Şenlikleri bu yıl 12-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatının yaşatılacağı özel etkinliklerle gerçekleştirilecek. Karadenizli sanatçıların yanı sıra sevilen müzik grubu Pinhani de yaylada sahne alacak. Yaylada altın ödüllü halkın katılımı ile çeşitli yarışmalarda düzenlenecek. 

 

Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri bu yıl 12-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Rize’nin İkizdere ilçesi ile Ovit Yaylası’nda düzenlenecek. Bu yıl şenliklerde bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatı öne çıkarılacak. Şenliklerde yayla göçünün canlandırılmasından, Rize Bezi defilesine, el sanatları atölyelerinden, atma türkü geleneğinin yaşatılmasına, halk oyunlarından, Rize ve İkizdere yöresi lezzetlerinin tanıtılmasına kadar birçok etkinlik düzenlenecek.
Pinhani sahne alacak

 

Sevgi Ekşi’nin sunacağı şenliklerde, Osman Akbulut, Kemal Yılmaz, Ahmet Ekşioglu, Sebihan Altunay, Gökhan Can Boşnakoğlu, Fırat Cenk Ekşioğlu, Hamza Albayrak ve ekibi, Ceren Ece Öksüz, Aslıhan Çiçek, İslam Yıldız, Serhan İlbeyi, Yasemin Yıldız ile sevilen müzik grubu Pinhani sahne alacak. 12 Ağustos Cuma günü İkizdere ilçe futbol sahasında akşam düzenlenecek konser etkinlikleri ile başlayacak şenlikler, 13 ve 14 Ağustos Cumartesi ve Pazar günleri ise Ovit Yaylasında sürecek.
Şenliklerde altın ödüllü birbirinden ilginç yarışmalarda düzenlenecek. Yarışmalara çocuk ve yetişkinler ayrı ayrı gruplarda katılabilecek. 

 

Şenlik programı ise şöyle:
12.08.2022 CUMA – YER İKİZDERE FUTBOL SAHASI
Konserler (Saat 19.00)
Kemal Yılmaz
Gökhancan Boşnakoğlu
Fırat Can Ekşioğlu
Ahmet Ekşioğlu

13.08.2022 CUMARTESİ -  YER: OVİT YAYLASI
Saat 11.00 Yayla göçü geleneğinin canlandırılması
El sanatları stantlarının açılışı ve gezilmesi
Cimil Çorabı Örme Standı ziyareti
Atma Türkü Şöleni 
Altın ödüllü yarışmalar 
Konserler
Ahmet EKŞİOĞLU
Sebihan ALTUNAY
İslam YILDIZ
Aslıhan ÇİÇEK
Yasemin YILDIZ

14.08.2022 PAZAR -  YER: OVİT YAYLASI
Saat 11.00
Osman AKBULUT Konseri
Altın ödüllü yarışmalar 
El sanatları stantlarında uygulaması 
İkizdere Lezzetleri sergisi 
Halk oyunları gösterisi 
Rize Bezi Defilesi
Konserler
Ceren Ece ÖKSÜZ 
Aslıhan Çiçek Konseri
Serhan İLBEYİ
PİNHANİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi