ÖZEL SEKTÖR ÇAY FİYATINI OLUMLU BULDU

Rize 18.05.2021 - 13:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2835+ kez okundu.
 

ÖZEL SEKTÖR ÇAY FİYATINI OLUMLU BULDU

Özel sektör 4 TL’lik fiyatı olumlu buldu.   TTB Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Çakıroğlu, “Kuru çay fiyatında aynı paralelde düzenleme yapılmalı.”   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yaş çay yaprağının kilosuna 13 kuruşluk destekleme bedeli ile birlikte verilen toplam 4 TL’lik fiyat, özel sektör tarafından olumlu bulundu.   Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi, sanayici Yavuz Selim Çakıroğlu yapılan zammı piyasa şartlarına göre olumlu bulduklarını söyledi. Çakıroğlu, sektörde istikrarlı bir piyasa oluşması için kuru çay fiyatlarında da aynı paralelde düzenleme yapılması gerektiğini, bunun için de ÇAYKUR’un gereken zam oranını belirleyerek açıklamasını istedi. Çakıroğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Açıklanan 4 TL gayet iyi bir fiyattır. ÇAYKUR yöneticileri de bunu göz önünde bulundurarak kuru çaya bir düzenleme getirmelidirler. Eğer gerekli düzenleme yapılmazsa yaş çay yaprağının yarıya yakın kısmını alarak üretim yapan özel sektör sanayicisinin akıbeti iyi olmaz. Bunun sonucunda da hem üretici mağdur olur, hem de sanayici zor durumda, kalır. Ayrıca üretici ile sanayici karşı karşıya da gelebilir. Sektörün ana lokomotiflerinden olan çay sanayicisi son zamanlarda zor durumda olduğu gibi, gereken düzenleme yapılmaz ise daha da zor duruma düşecektir.” Yaş çay yaprağı alım fiyatı geçen yıl 3 lira 27 kuruş, 13 kuruş destekleme ile birlikte 3 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti.

Özel sektör 4 TL’lik fiyatı olumlu buldu.
 

TTB Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Çakıroğlu, “Kuru çay fiyatında aynı paralelde düzenleme yapılmalı.”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yaş çay yaprağının kilosuna 13 kuruşluk destekleme bedeli ile birlikte verilen toplam 4 TL’lik fiyat, özel sektör tarafından olumlu bulundu.

 

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi, sanayici Yavuz Selim Çakıroğlu yapılan zammı piyasa şartlarına göre olumlu bulduklarını söyledi.


Çakıroğlu, sektörde istikrarlı bir piyasa oluşması için kuru çay fiyatlarında da aynı paralelde düzenleme yapılması gerektiğini, bunun için de ÇAYKUR’un gereken zam oranını belirleyerek açıklamasını istedi.


Çakıroğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:


“Açıklanan 4 TL gayet iyi bir fiyattır. ÇAYKUR yöneticileri de bunu göz önünde bulundurarak kuru çaya bir düzenleme getirmelidirler. Eğer gerekli düzenleme yapılmazsa yaş çay yaprağının yarıya yakın kısmını alarak üretim yapan özel sektör sanayicisinin akıbeti iyi olmaz. Bunun sonucunda da hem üretici mağdur olur, hem de sanayici zor durumda, kalır. Ayrıca üretici ile sanayici karşı karşıya da gelebilir. Sektörün ana lokomotiflerinden olan çay sanayicisi son zamanlarda zor durumda olduğu gibi, gereken düzenleme yapılmaz ise daha da zor duruma düşecektir.”

Yaş çay yaprağı alım fiyatı geçen yıl 3 lira 27 kuruş, 13 kuruş destekleme ile birlikte 3 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi