ÖZEL SEKTÖR YAŞ ÇAY ÜRETİCİSİNDEN 100 MİLYON TL GASPETTİ.

Rize 02.07.2021 - 15:38, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1445+ kez okundu.
 

ÖZEL SEKTÖR YAŞ ÇAY ÜRETİCİSİNDEN 100 MİLYON TL GASPETTİ.

Çayda 1. Sürgünün tamamlanmasıyla Rize Çay üreticileri derneği Başkanı Mustafa Mavi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Mavi, 1. Sürgünde özel sektörün üreticiden 100 milyon lira gasp ettiğini belirtti. Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mavi açıklamasında, “17 Mayıs’ ta başlayan 1. Sürgün 30 Haziran’ da sona erdi. Çaykur çay alımında bu sezon rekor kırdı Yine de özel sektör 1. sürgünde fırsatçılık yaptı. 100 bin ton çay aldı özel sektör taban fiyatın bir lira eksiğine bu çayı aldı Kısaca özel sektör 100 milyon lira özel sektörden gasp etti. Bu para da 10 tane fabrika demektir. Kısaca üretici 1. Sürgünde özel sektöre 10 tane fabrika yaptı. Özel sektör kuru çaya zam yapılmadığından şikâyet ediyordu. Son yapılan zamla Sezon başlayalı yüzde 17 lik kuru çaya zam yapıldı. Yani özel sektörün şikâyet edecek durumu artık yok. Yaş çaya yapılan zam yüzde 18, kuru çaya yapılan zam yüzde 17 dir. Bakalım 2. Sürgünde özel sektör ne bahane ortaya sürecek” dedi. Mavi,2. sürgünde beklentimiz Çaykur’ un 15 Temmuzda kampanya açmasıdır. Çünkü 19 Temmuzda kurban bayramı var. Bayram öncesi üretici çayını toplamaya başlamalıdır. Bir başka beklentimizde Çaykur’ un 1. Sürgünde açıkladığı 600 kiloluk kotayı 700 kiloya çıkartmasıdır. Çünkü 2. Sürgün çay daima 1. Sürgünden çok olur. Eğer kota 700 kiloya çıkar kampanya da 15 Temmuzda açarsa üreticimiz özel sektörün eline düşmez” dedi  

Çayda 1. Sürgünün tamamlanmasıyla Rize Çay üreticileri derneği Başkanı Mustafa Mavi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Mavi, 1. Sürgünde özel sektörün üreticiden 100 milyon lira gasp ettiğini belirtti. Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mavi açıklamasında, “17 Mayıs’ ta başlayan 1. Sürgün 30 Haziran’ da sona erdi. Çaykur çay alımında bu sezon rekor kırdı Yine de özel sektör 1. sürgünde fırsatçılık yaptı. 100 bin ton çay aldı özel sektör taban fiyatın bir lira eksiğine bu çayı aldı Kısaca özel sektör 100 milyon lira özel sektörden gasp etti. Bu para da 10 tane fabrika demektir. Kısaca üretici 1. Sürgünde özel sektöre 10 tane fabrika yaptı. Özel sektör kuru çaya zam yapılmadığından şikâyet ediyordu. Son yapılan zamla Sezon başlayalı yüzde 17 lik kuru çaya zam yapıldı. Yani özel sektörün şikâyet edecek durumu artık yok. Yaş çaya yapılan zam yüzde 18, kuru çaya yapılan zam yüzde 17 dir. Bakalım 2. Sürgünde özel sektör ne bahane ortaya sürecek” dedi.


Mavi,2. sürgünde beklentimiz Çaykur’ un 15 Temmuzda kampanya açmasıdır. Çünkü 19 Temmuzda kurban bayramı var. Bayram öncesi üretici çayını toplamaya başlamalıdır. Bir başka beklentimizde Çaykur’ un 1. Sürgünde açıkladığı 600 kiloluk kotayı 700 kiloya çıkartmasıdır. Çünkü 2. Sürgün çay daima 1. Sürgünden çok olur. Eğer kota 700 kiloya çıkar kampanya da 15 Temmuzda açarsa üreticimiz özel sektörün eline düşmez” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi