Pandemi sürecinden etkilenen toplum için ücretsiz psikolojik destek

KASTAMONU 06.04.2021 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2259+ kez okundu.
 

Pandemi sürecinden etkilenen toplum için ücretsiz psikolojik destek

Pandemi sürecinde toplum ve bireylerin psikolojik olarak etkilenmemesi adına Cide Dernekler Federasyonu, halka ücretsiz psikolojik destek projesi başlattı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından paylaşılan aile içi şiddet verilerinden yola çıktıklarını belirten Cide Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, “Pandemide aile içi çatışmaların meydana gelmesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önünün alınması gereken önemli bir sorun. Bizler bu kapsamda maddi, manevi vatandaşlarımızın yanında olacağız. Cide’nin bu süreci en az hasarla atlatması için elimizden geleni yapacağız. Sosyolog, Aile Danışmanı, Bireysel ve Kurumsal Danışman Ece Neriman Mavi’den ve psikologlarımızdan destek alarak vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek, onları güçlendirmek istiyoruz” dedi.   “İNSANLARIN MUTLU VE SAĞLIKLI OLMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ" İntihar vakalarının önüne geçmek için de yoğun çaba harcadıklarını belirten Mehmet Yılmaz, “Cide’de intihar vakalarıyla karşılaşmamak için, bu coğrafyaya hizmet etmek adına kurulmuş dernekler olarak, vatandaşlarımızın maddi yetersizlikler yüzünden alamadığı psikolojik desteği sağlamak üzere bu görevi üstlendik. Cide ve Kastamonu, dünyanın en güzel, en bakir, en göz alıcı yerlerinden biri. Sağlıklı ve uzun yaşamak, mutlu olmak için gereken doğa, deniz, iklim her şey burada var. İnsanların mutlu ve sağlıklı olmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü yaşam kutsaldır, bedenimiz Allah’ın bize emanetidir” dedi. Dernek bugüne kadar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde öğrencilere doğa sevgisi ve yangınla ilgili bilinçlendirme çalışmaları, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz kitap dağıtımı, vatandaşlar için de ücretsiz doğru eş, doğru ebeveyn, meslek edindirme, doğru iletişim ve diksiyon eğitimleri ile konferansları düzenledi.

Pandemi sürecinde toplum ve bireylerin psikolojik olarak etkilenmemesi adına Cide Dernekler Federasyonu, halka ücretsiz psikolojik destek projesi başlattı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından paylaşılan aile içi şiddet verilerinden yola çıktıklarını belirten Cide Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, “Pandemide aile içi çatışmaların meydana gelmesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önünün alınması gereken önemli bir sorun. Bizler bu kapsamda maddi, manevi vatandaşlarımızın yanında olacağız. Cide’nin bu süreci en az hasarla atlatması için elimizden geleni yapacağız. Sosyolog, Aile Danışmanı, Bireysel ve Kurumsal Danışman Ece Neriman Mavi’den ve psikologlarımızdan destek alarak vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek, onları güçlendirmek istiyoruz” dedi.

 

“İNSANLARIN MUTLU VE SAĞLIKLI OLMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ" İntihar vakalarının önüne geçmek için de yoğun çaba harcadıklarını belirten Mehmet Yılmaz, “Cide’de intihar vakalarıyla karşılaşmamak için, bu coğrafyaya hizmet etmek adına kurulmuş dernekler olarak, vatandaşlarımızın maddi yetersizlikler yüzünden alamadığı psikolojik desteği sağlamak üzere bu görevi üstlendik. Cide ve Kastamonu, dünyanın en güzel, en bakir, en göz alıcı yerlerinden biri. Sağlıklı ve uzun yaşamak, mutlu olmak için gereken doğa, deniz, iklim her şey burada var. İnsanların mutlu ve sağlıklı olmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü yaşam kutsaldır, bedenimiz Allah’ın bize emanetidir” dedi. Dernek bugüne kadar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde öğrencilere doğa sevgisi ve yangınla ilgili bilinçlendirme çalışmaları, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz kitap dağıtımı, vatandaşlar için de ücretsiz doğru eş, doğru ebeveyn, meslek edindirme, doğru iletişim ve diksiyon eğitimleri ile konferansları düzenledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi