PERİNÇEK BU TOPA NEDEN GİRDİ. ERDOĞAN 3.KEZ ADAY OLAMAZ

Siyaset 15.06.2022 - 21:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2220+ kez okundu.
 

PERİNÇEK BU TOPA NEDEN GİRDİ. ERDOĞAN 3.KEZ ADAY OLAMAZ

Doğu Perinçek: Erdoğan aday olamaz! Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Anayasa'ya göre aday olamayacağını söyledi.   Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal TV’de yayınlanan Çıkış Yolu programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha aday olup olmayacağı ile ilgili konuşan Perinçek, Anayasa’ya göre Erdoğan’ın üçüncü defa aday olamayacağını vurgulayarak, "Üçüncü kez aday olunmaz hükmünü yeni Anayasa ile başlatmak hukuki bir tavır değil" dedi. Perinçek şöyle söyledi: "Ben hukukçu olarak şunu söyleyeyim bu Anayasa’ya göre üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olamaz ama sayın Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını isteyen önemli bir seçmen kitlesi var. Bunu dikkate almak lazım. Ama eğer hukuk geçerliyse açıkça üçüncü kez aday olunmaz yazıyor. Bu üçüncü kez aday olunmaz hükmünü yeni Anayasa ile başlatmak hukuki bir tavır değil. Öte yandan bir gerçek var. Sayın Tayyip Erdoğan Türkiye’nin çok önemli bir kitlesinin cumhurbaşkanı adayı." dı.

Doğu Perinçek: Erdoğan aday olamaz!


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Anayasa'ya göre aday olamayacağını söyledi.

 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal TV’de yayınlanan Çıkış Yolu programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha aday olup olmayacağı ile ilgili konuşan Perinçek, Anayasa’ya göre Erdoğan’ın üçüncü defa aday olamayacağını vurgulayarak, "Üçüncü kez aday olunmaz hükmünü yeni Anayasa ile başlatmak hukuki bir tavır değil" dedi.


Perinçek şöyle söyledi:


"Ben hukukçu olarak şunu söyleyeyim bu Anayasa’ya göre üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olamaz ama sayın Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını isteyen önemli bir seçmen kitlesi var. Bunu dikkate almak lazım. Ama eğer hukuk geçerliyse açıkça üçüncü kez aday olunmaz yazıyor. Bu üçüncü kez aday olunmaz hükmünü yeni Anayasa ile başlatmak hukuki bir tavır değil. Öte yandan bir gerçek var. Sayın Tayyip Erdoğan Türkiye’nin çok önemli bir kitlesinin cumhurbaşkanı adayı."
dı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi