PROJELERİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ 20 PROJESİNDEN BİRİ SEÇİLDİ

Eğitim 22.11.2020 - 14:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2051+ kez okundu.
 

PROJELERİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ 20 PROJESİNDEN BİRİ SEÇİLDİ

RTE ÜniversiteSsi  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin birlikte hazırlamış oldukları sosyal girişim projesi Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması olan İTÜ BIGBANG’te Türkiye'deki en iyi 20 girişimden biri olarak seçildi ve finallere katılmaya hak kazandı. Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırladığı yarışmada Mühendislik Fakültemiz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü  Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ersen BEYATLI, Dr. Öğr. Üyesi Yiğit MAHMUTOĞLU ve öğrencilerinden Ömer ERGİN, Adnan KOCATÜRK ve Muhammet Sergen YILMAZ  ile Tıp Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Kenan KANBUROĞLU’nun birlikte hazırladığı bir sosyal girişim hikâyesi olan RISE, Tıp eğitiminde simülasyon yöntemleri kullanımını tüm hastanelerde mümkün kılan, mobil, kullanıcı dostu, makul fiyatlı ve eğitimcilerle öğrencilerin farklı kurumlarda da olsa iletişimine imkân vererek bir ekosistem oluşmasına imkan sağlayacak. RISE Nedir? R.I.S.E. Teknoloji tıp ve elektrik-elektronik mühendisliği alanlardaki uzman ve yetenekli kişilerden oluşan 6 kişilik bir ekip tarafından kurulmuştur. Medikal alanlardaki eğitimlerde yüksek yetkinlik kazandıran simülasyon tabanlı yöntemlere erişimin zorluğunu fark eden ekip; bu zorluğu gidermeyi hedefleyerek 2020 yılında çalışmalarına başlamıştır. R.I.S.E. Teknoloji, simülasyon tabanlı eğitimlerde kullanılan pahalı, karmaşık ve hantal mekanik tabanlı sistemler yerine; oldukça ekonomik, kompakt ve adaptif yazılım tabanlı bir alternatif geliştirerek mekanik sistemlerin dezavantajlarını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bu sayede simülasyon tabanlı medikal eğitimlere erişimi kolaylaştırarak, tıp eğitiminde fırsat eşitliği ilkesini savunmakla kalmayıp aynı zamanda büyük katkı sunan sosyal bir girişim olarak da göze çarpmaktadır. Aynı zamanda bu alanlarda eğitim veren kurumların ölçme, değerlendirme ve akreditasyon standart haline getirmeyi hedefleyen R.I.S.E. Teknoloji ekibi, bu konuda kurumlara büyük kolaylıklar sunmaktadır.  Ayrıca öğrencilere ve eğitmenlere de sunmuş oldukları fırsatlar ve kolaylıklar sayesinde onların da alanlarında en iyi eğitimi alan ve veren birisi olarak kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlamaktadır. Özetle, R.I.S.E. Teknoloji grubu yakın zamanda medikal alandaki her türlü eğitimde kendini gösterecek bir girişim olma yolunda hızla ilerlemektedir. 2020’nin en iyi 20 girişiminin belli olduğu yarışmada üstün başarı göstererek finallere katılmaya hak kazanan Öğretim üyelerimizi tebrik ediyoruz.  

RTE ÜniversiteSsi  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin birlikte hazırlamış oldukları sosyal girişim projesi Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması olan İTÜ BIGBANG’te Türkiye'deki en iyi 20 girişimden biri olarak seçildi ve finallere katılmaya hak kazandı.


Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırladığı yarışmada Mühendislik Fakültemiz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü  Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ersen BEYATLI, Dr. Öğr. Üyesi Yiğit MAHMUTOĞLU ve öğrencilerinden Ömer ERGİN, Adnan KOCATÜRK ve Muhammet Sergen YILMAZ  ile Tıp Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Kenan KANBUROĞLUnun birlikte hazırladığı bir sosyal girişim hikâyesi olan RISE, Tıp eğitiminde simülasyon yöntemleri kullanımını tüm hastanelerde mümkün kılan, mobil, kullanıcı dostu, makul fiyatlı ve eğitimcilerle öğrencilerin farklı kurumlarda da olsa iletişimine imkân vererek bir ekosistem oluşmasına imkan sağlayacak.


RISE Nedir?


R.I.S.E. Teknoloji tıp ve elektrik-elektronik mühendisliği alanlardaki uzman ve yetenekli kişilerden oluşan 6 kişilik bir ekip tarafından kurulmuştur. Medikal alanlardaki eğitimlerde yüksek yetkinlik kazandıran simülasyon tabanlı yöntemlere erişimin zorluğunu fark eden ekip; bu zorluğu gidermeyi hedefleyerek 2020 yılında çalışmalarına başlamıştır. R.I.S.E. Teknoloji, simülasyon tabanlı eğitimlerde kullanılan pahalı, karmaşık ve hantal mekanik tabanlı sistemler yerine; oldukça ekonomik, kompakt ve adaptif yazılım tabanlı bir alternatif geliştirerek mekanik sistemlerin dezavantajlarını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bu sayede simülasyon tabanlı medikal eğitimlere erişimi kolaylaştırarak, tıp eğitiminde fırsat eşitliği ilkesini savunmakla kalmayıp aynı zamanda büyük katkı sunan sosyal bir girişim olarak da göze çarpmaktadır. Aynı zamanda bu alanlarda eğitim veren kurumların ölçme, değerlendirme ve akreditasyon standart haline getirmeyi hedefleyen R.I.S.E. Teknoloji ekibi, bu konuda kurumlara büyük kolaylıklar sunmaktadır.  Ayrıca öğrencilere ve eğitmenlere de sunmuş oldukları fırsatlar ve kolaylıklar sayesinde onların da alanlarında en iyi eğitimi alan ve veren birisi olarak kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlamaktadır. Özetle, R.I.S.E. Teknoloji grubu yakın zamanda medikal alandaki her türlü eğitimde kendini gösterecek bir girişim olma yolunda hızla ilerlemektedir.


2020’nin en iyi 20 girişiminin belli olduğu yarışmada üstün başarı göstererek finallere katılmaya hak kazanan Öğretim üyelerimizi tebrik ediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi