RİDEF ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ORTA OYUNU İLE SESLENİYOR

Rize 16.01.2022 - 09:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2369+ kez okundu.
 

RİDEF ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ORTA OYUNU İLE SESLENİYOR

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF), afetlere karşı bilgi ve tedbirin önemini anlatan orta oyunu ile ortaokul öğrencilerini hem eğlendirdi hem bilgilendirdi    RİDEF ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ORTA OYUNU  İLE SESLENİYOR: AFET YIKAR, BİLGİ VE TEDBİR HAYATTA TUTAR    RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan: “RİDEF olarak toplumsal duyarlılık ile afetlere karşı gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.”   Ankara Rize Dernekleri Federasyonu İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği, Ankara Gençlik ve Spor Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Genç Demokratlar Vakfı’nın proje paydaşlığı ile yürütülen proje hakkında değerlendirmelerde bulunan RİDEF Genel Başkanı Bostan “Rize Dernekleri Federasyonu olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne destekleri ile toplumsal konularda Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun bir kolu olan orta oyunla gençlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2018 yılında 23 ilde Gençlik Merkezleri’nde bağımlılığın zararları konusunda bilinç oluşturmaya çalışmıştık. 2020 yılında ise trafik kuralları konusunda yaklaşık 2000 gencimize eğitim verdik. 2021 yılını bakanlığımızın “afet eğitim yılı” ilan etmesi ile “Afet Yıkar Bilgi ve Tedbir Hayatta Tutar” adlı projemizle gelecek nesilleri afet konusunda tedbirli ve bilgili olmaya davet ederek bilinç oluşturduk. Projemize katkılarından dolayı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç’a ve Ankara Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik’e RİDEF adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.   ÜLKEMİZ İÇİN PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ  Rize Dernekleri Federasyonu’nun projeler üreten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu altını çizen RİDEF Genel Başkanı Muammer BOSTAN “ RİDEF olarak Sivil Toplum Kuruluşu olmanın bilinci ile projeler üreterek faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ankara’daki bütün hemşehrilerimizin desteği ile ülkemiz adına projeler üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki üreten STK’lar ülkemizin geleceğine güçlü katkılar sağlayacaktır. Çünkü Rize Dernekleri Federasyonu olmanın ayrı bir sorumluluğu vardır. Bizler hem Rize’nin her meselesinde var olurken aynı zamanda ülkemizin toplumsal konularında da sorumluluk alıyoruz. Bu projemizde Geleneksel Türk Tiyatrosu ile kültürel mirasımızı yaşatırken, Rize’nin kültürel değerlerini de tanıtma imkânı bulduk” diye konuştu.   10 GENÇLİK MERKEZİ’NDE PROJE UYGULANDI  Proje koordinatörlüğünü RİDEF Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Aksu’nun yaptığı “Afet Yıkar Bilgi ve Tedbir Hayatta Tutar” projesinde oyuncu kadrosu Ömer Faruk Avcı ve Zeki Cengiz’den oluşurken, iletişim sorumluluğunu ise Ahmet Cin yaptı. 10 Gençlik Merkezi’nde uygulanan projede 3000’in üzerinde ortaokul yaş grubuna afet eğitimi verildi. Projenin ikinci aşamasında ise paydaşların katılımı ile sürdürülebilirlik toplantısı yapılacak.  
Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF), afetlere karşı bilgi ve tedbirin önemini anlatan orta oyunu ile ortaokul öğrencilerini hem eğlendirdi hem bilgilendirdi 
 

RİDEF ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ORTA OYUNU  İLE SESLENİYOR: AFET YIKAR, BİLGİ VE TEDBİR HAYATTA TUTAR 
 

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan: “RİDEF olarak toplumsal duyarlılık ile afetlere karşı gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.”  


Ankara Rize Dernekleri Federasyonu İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği, Ankara Gençlik ve Spor Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Genç Demokratlar Vakfı’nın proje paydaşlığı ile yürütülen proje hakkında değerlendirmelerde bulunan RİDEF Genel Başkanı Bostan “Rize Dernekleri Federasyonu olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne destekleri ile toplumsal konularda Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun bir kolu olan orta oyunla gençlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2018 yılında 23 ilde Gençlik Merkezleri’nde bağımlılığın zararları konusunda bilinç oluşturmaya çalışmıştık. 2020 yılında ise trafik kuralları konusunda yaklaşık 2000 gencimize eğitim verdik. 2021 yılını bakanlığımızın “afet eğitim yılı” ilan etmesi ile “Afet Yıkar Bilgi ve Tedbir Hayatta Tutar” adlı projemizle gelecek nesilleri afet konusunda tedbirli ve bilgili olmaya davet ederek bilinç oluşturduk. Projemize katkılarından dolayı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç’a ve Ankara Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik’e RİDEF adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  


ÜLKEMİZ İÇİN PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ 


Rize Dernekleri Federasyonu’nun projeler üreten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu altını çizen RİDEF Genel Başkanı Muammer BOSTAN “ RİDEF olarak Sivil Toplum Kuruluşu olmanın bilinci ile projeler üreterek faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ankara’daki bütün hemşehrilerimizin desteği ile ülkemiz adına projeler üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki üreten STK’lar ülkemizin geleceğine güçlü katkılar sağlayacaktır. Çünkü Rize Dernekleri Federasyonu olmanın ayrı bir sorumluluğu vardır. Bizler hem Rize’nin her meselesinde var olurken aynı zamanda ülkemizin toplumsal konularında da sorumluluk alıyoruz. Bu projemizde Geleneksel Türk Tiyatrosu ile kültürel mirasımızı yaşatırken, Rize’nin kültürel değerlerini de tanıtma imkânı bulduk” diye konuştu.  


10 GENÇLİK MERKEZİ’NDE PROJE UYGULANDI 


Proje koordinatörlüğünü RİDEF Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Aksu’nun yaptığı “Afet Yıkar Bilgi ve Tedbir Hayatta Tutar” projesinde oyuncu kadrosu Ömer Faruk Avcı ve Zeki Cengiz’den oluşurken, iletişim sorumluluğunu ise Ahmet Cin yaptı. 10 Gençlik Merkezi’nde uygulanan projede 3000’in üzerinde ortaokul yaş grubuna afet eğitimi verildi. Projenin ikinci aşamasında ise paydaşların katılımı ile sürdürülebilirlik toplantısı yapılacak.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi