RİZE BAYBURT ARASI 1,5 SAATE İNİYOR.

Rize 17.05.2021 - 15:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 6782+ kez okundu.
 

RİZE BAYBURT ARASI 1,5 SAATE İNİYOR.

          KAMUOYU TARAFINDAN ÇOK BİLİNMEYEN SALMANKAŞ TÜNELİ Salmankaş Tüneli sayesinde Bayburt’tan Trabzon’a 1 saatte de, Rize’ye ise 1.5 saatte ulaşım sağlanıyor.  Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan güzergâhta bulunan ve yapılması yöre halkı tarafından 60 yıldır hayal edilen Salmankaş Tüneli yazın en çok tercih edilen ulaşım güzergâhı oldu. Bayburt ili ve Aydıntepe ilçesi güzergâhından devam eden ve Salmankaş Tüneli geçildikten sonra Bayburt il sınırın Araklı, Trabzon'dan Dağbaşı, Trabzon'dan Uğrak'a, Bayburt iline kuzeydoğudaki güzergâhı bağlayan bir yapım tüneli.  Salmankaş Dağı'nda yer alan tesis, 4.150 m uzunluğunda çift tüplü bir tüneldir. Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan Salmankaş Tünelinde yaz mevsiminin bağlaşasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığı görüldü. Havalimanları, Tüneller ve barajlar iktidarı olarak tarihe geçen Ak Parti iktidarlarında 60 yıllık hayal gerçek olurken, Bayburt’tan çıkan bir kişi 50 dakika sonra Karadeniz sahiline varabiliyor. 2012 yılında başlatılan ve 200 milyon liraya mal olan projeyle Salmankaş Geçidi’ne 4 bin metrelik çift tüp tünel ile viyadük ve bağlantı yolları yapıldı. Önceden 3 saatlik yol mesafesi böylece yarıya indi. Tünele, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan Bayburtlu polis memuru Hamit Şahin’in adı verildi. Bölgeye çok önemli ekonomik faydası olacak bu yol, bilhassa Arap turizmi için önemli bir fırsat olacak. Tünelin giriş noktasındaki Çatıksu köyünde ve Karadeniz illerinde en çok Bayburtlu ve Gümüşhanelinin bulunduğu Trabzon ili başta olmak üzere, Rizeli ve Bayburtlu iş insanlarının, Arıcıların ve besi ticareti yanan sektörlerinin en çok tercih ettikleri bu güzergâhta bu yüzden büyük sevinç yaşanıyor.

          KAMUOYU TARAFINDAN ÇOK BİLİNMEYEN SALMANKAŞ TÜNELİ

Salmankaş Tüneli sayesinde Bayburt’tan Trabzon’a 1 saatte de, Rize’ye ise 1.5 saatte ulaşım sağlanıyor.  Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan güzergâhta bulunan ve yapılması yöre halkı tarafından 60 yıldır hayal edilen Salmankaş Tüneli yazın en çok tercih edilen ulaşım güzergâhı oldu.


Bayburt ili ve Aydıntepe ilçesi güzergâhından devam eden ve Salmankaş Tüneli geçildikten sonra Bayburt il sınırın Araklı, Trabzon'dan Dağbaşı, Trabzon'dan Uğrak'a, Bayburt iline kuzeydoğudaki güzergâhı bağlayan bir yapım tüneli.  Salmankaş Dağı'nda yer alan tesis, 4.150 m uzunluğunda çift tüplü bir tüneldir. Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan Salmankaş Tünelinde yaz mevsiminin bağlaşasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da artmaya başladığı görüldü.


Havalimanları, Tüneller ve barajlar iktidarı olarak tarihe geçen Ak Parti iktidarlarında 60 yıllık hayal gerçek olurken, Bayburt’tan çıkan bir kişi 50 dakika sonra Karadeniz sahiline varabiliyor. 2012 yılında başlatılan ve 200 milyon liraya mal olan projeyle Salmankaş Geçidi’ne 4 bin metrelik çift tüp tünel ile viyadük ve bağlantı yolları yapıldı. Önceden 3 saatlik yol mesafesi böylece yarıya indi. Tünele, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan Bayburtlu polis memuru Hamit Şahin’in adı verildi.


Bölgeye çok önemli ekonomik faydası olacak bu yol, bilhassa Arap turizmi için önemli bir fırsat olacak. Tünelin giriş noktasındaki Çatıksu köyünde ve Karadeniz illerinde en çok Bayburtlu ve Gümüşhanelinin bulunduğu Trabzon ili başta olmak üzere, Rizeli ve Bayburtlu iş insanlarının, Arıcıların ve besi ticareti yanan sektörlerinin en çok tercih ettikleri bu güzergâhta bu yüzden büyük sevinç yaşanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi