RİZE BELEDİYESİ’NDEN GEÇMİŞE VEFA, KÜLTÜRE KATKI

Kültür 30.12.2020 - 16:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1918+ kez okundu.
 

RİZE BELEDİYESİ’NDEN GEÇMİŞE VEFA, KÜLTÜRE KATKI

EKREM ORHON ARMAĞAN KİTABI YAYINLANDI Fatih Sultan Kar ve Çayhan Orhon Dervişoğlu (Ekrem Orhon’un Kızı) tarafından hazırlanan “Ekrem Orhon’a Armağan Kitabı” isimli eser Rize Belediyesi kültür hizmeti olarak yayınlandı. 288 sayfadan oluşan kitabın Yayın Danışmalığını Ekrem Orhon konusunda yaptığı çalışmalarla bilinen Azmi Kandemir yaptı. Kitabın ana iskeleti, Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun 2013-2020 yılları arasında yapmış olduğu ses kayıtlarından oluşturuldu. Daha önce Ekrem Orhon üzerine yazılmış kitaplar, dergi ve gazete haberleri tek tek taranarak, ortaya çıkan materyaller Fatih Sultan Kar’ın Arşivi’nde kullanılan fotoğraflarla zenginleştirildi. AMAÇ DÜŞÜNCELERİNİ FİKİRLERİNİ YARINLARA TAŞIMAK Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kitabın girişinde yar alan “Ekrem Orhon’a Vefa” başlıklı yazısında Rizelilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında üzerine düşen görevi yerine getirdiklerini, Rize’nin; ekonomi, siyaset, sağlık, sanat ve spor başta olmak üzere her alanda başarıya ulaşmış, ülkesine faydalı insanlar yetiştirdiğini ve Merhum Ekrem Orhon da bu isimlerin en önde gelenlerinden olduğunu belirtti.   Başkan Metin’in yazısında ayrıca şu bilgilere yer verdi: “Büyük Düşün” diyerek Rizelilerin ufkunu açan Ekrem Orhon; şehrimizin imarında baş mimarlık yapmış, bunu yaparken de Rizelilerle gönül bağını hep sıcak tutarak şehrin unutulmazları arasında yer almıştır. Ekrem Orhon, ömrünü Rize’ye hizmet için adamış, son nefesine kadar Rize’nin geleceğini düşünmüştür. “Bugün Rize senden, Rize için elinden geleni yapmanı ister” sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir. O Rize‘yi çok sevdi, Rizeli hemşehrileri de onu çok sevdi. Hayatı boyunca ideallerinde hep Rize vardı. Hafızalarda, “Denizi kara, karayı para yapan adam” olarak yer edinmiştir. Ekrem Orhon eserleriyle daima anılacak, örnek kişiliği nesilden nesile aktarılacaktır. 9 Ağustos 1983 tarihinde aramızdan ayrılan Ekrem Orhon’un ardından hep güzel şeyler söylendi. “Söz uçar, yazı kalır” düşüncesinden yola çıkarak bu güzel sözleri, hatıraları bir kitapta toplayarak yarınlara taşımak istedik. Gelecek nesillere rehber olacak bu çalışmayı hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum”.  

EKREM ORHON ARMAĞAN KİTABI YAYINLANDI


Fatih Sultan Kar ve Çayhan Orhon Dervişoğlu (Ekrem Orhon’un Kızı) tarafından hazırlanan “Ekrem Orhon’a Armağan Kitabı” isimli eser Rize Belediyesi kültür hizmeti olarak yayınlandı.


288 sayfadan oluşan kitabın Yayın Danışmalığını Ekrem Orhon konusunda yaptığı çalışmalarla bilinen Azmi Kandemir yaptı. Kitabın ana iskeleti, Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun 2013-2020 yılları arasında yapmış olduğu ses kayıtlarından oluşturuldu. Daha önce Ekrem Orhon üzerine yazılmış kitaplar, dergi ve gazete haberleri tek tek taranarak, ortaya çıkan materyaller Fatih Sultan Kar’ın Arşivi’nde kullanılan fotoğraflarla zenginleştirildi.


AMAÇ DÜŞÜNCELERİNİ FİKİRLERİNİ YARINLARA TAŞIMAK


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kitabın girişinde yar alan “Ekrem Orhon’a Vefa” başlıklı yazısında Rizelilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında üzerine düşen görevi yerine getirdiklerini, Rize’nin; ekonomi, siyaset, sağlık, sanat ve spor başta olmak üzere her alanda başarıya ulaşmış, ülkesine faydalı insanlar yetiştirdiğini ve Merhum Ekrem Orhon da bu isimlerin en önde gelenlerinden olduğunu belirtti.  


Başkan Metin’in yazısında ayrıca şu bilgilere yer verdi: “Büyük Düşün” diyerek Rizelilerin ufkunu açan Ekrem Orhon; şehrimizin imarında baş mimarlık yapmış, bunu yaparken de Rizelilerle gönül bağını hep sıcak tutarak şehrin unutulmazları arasında yer almıştır. Ekrem Orhon, ömrünü Rize’ye hizmet için adamış, son nefesine kadar Rize’nin geleceğini düşünmüştür. “Bugün Rize senden, Rize için elinden geleni yapmanı ister” sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir. O Rize‘yi çok sevdi, Rizeli hemşehrileri de onu çok sevdi. Hayatı boyunca ideallerinde hep Rize vardı. Hafızalarda, “Denizi kara, karayı para yapan adam” olarak yer edinmiştir. Ekrem Orhon eserleriyle daima anılacak, örnek kişiliği nesilden nesile aktarılacaktır. 9 Ağustos 1983 tarihinde aramızdan ayrılan Ekrem Orhon’un ardından hep güzel şeyler söylendi. “Söz uçar, yazı kalır” düşüncesinden yola çıkarak bu güzel sözleri, hatıraları bir kitapta toplayarak yarınlara taşımak istedik. Gelecek nesillere rehber olacak bu çalışmayı hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum”.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi