RİZE ÇAY ÇARŞISINA DOKAP'TAN DESTEK

Rize 21.05.2021 - 19:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1703+ kez okundu.
 

RİZE ÇAY ÇARŞISINA DOKAP'TAN DESTEK

Çay Çarşısı Projesi’ne DOKAP’tan Destek Rize Ticaret Borsası, Rize Belediyesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ( DOKAP )arasında Çay Çarşısı Projesi’ne katkı amaçlı hibe destek protokolü imzalandı. Rize Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen protokol imza törenine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve ilgili heyet katılım sağladı. Rize Ticaret Borsası’nın öncülüğünde, Rize Belediyesi’nin destekleriyle yapımı devam eden Çay Çarşısı projesi için 6 milyon hibe destek için taraflar bir araya gelerek imzaları attılar. Protokol imza töreninin ardından açıklamada bulunan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Çay Çarşısı projesinde 85’lik kısım tamamlandı. Proje’nin başlangıç tarihinden itibaren gelinen süreçte ek kaynaklara ihtiyacımız olduğunu gözlemledik. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza ilettik. Daha önce DOKAP ile de görüşmüş olmamızın sonucunda DOKAP tarafından gelen hibe desteğin imza protokolü için bir araya geldik. Şehrimizin geleceği için ortaya konulan projelerimiz için elini taşın altına koyan destek veren herkese teşekkür ederim” dedi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Ticaret Borsamızın gayret ve takipleriyle, Rize Belediyemizin destekleriyle  yapımına başlanan “Çay Çarşısı Projesi” şehrimizin turizmine alternatif olacak şekilde düşünülen bir proje ve bizimde şuan deniz dolgu çalışmalarını yürüttüğümüz Millet Bahçesi Projesiyle entegre olabilecek. İnşallah bu proje gelecekte Rize’nin uğrak noktalarından bir yer olmakla birlikte şehrimize önemli derecede ekonomik katkı sağlayacak ve bu projeyi hep birlikte Rize’ye kazandırmış olduk. İlimizin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan Çay Çarşısı projesine destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza Milletvekillerimize ve DOKAP Başkanımız Hakan Gültekin’e, Çay Çarşısı projesine emek veren Borsa Başkanımız Mehmet Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ise açıklamasında; “Rize’de değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu değişim ve dönüşümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürüyen projeler var. Bunlardan birisi olan Çay Çarşısı projesinde yeni bir kaynak ihtiyacı oldu ve Ticaret Borsamız ile Rize Belediyemizin girişimleriyle bizde DOKAP olarak kaynak ihtiyacı olan projelere destek vermeyi ön gördük ve bu doğrultuda protokollerimizi yaptık. DOKAP olarak Rize’ni üretimine her türlü katma değeri oluşturabilecek katkıyla ilgili var olan dinamiklerimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şehrimizin gelişimime emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Çay Çarşısı Projesi’ne DOKAP’tan Destek


Rize Ticaret Borsası, Rize Belediyesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ( DOKAP )arasında Çay Çarşısı Projesi’ne katkı amaçlı hibe destek protokolü imzalandı.


Rize Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen protokol imza törenine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve ilgili heyet katılım sağladı.


Rize Ticaret Borsası’nın öncülüğünde, Rize Belediyesi’nin destekleriyle yapımı devam eden Çay Çarşısı projesi için 6 milyon hibe destek için taraflar bir araya gelerek imzaları attılar.


Protokol imza töreninin ardından açıklamada bulunan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Çay Çarşısı projesinde 85’lik kısım tamamlandı. Proje’nin başlangıç tarihinden itibaren gelinen süreçte ek kaynaklara ihtiyacımız olduğunu gözlemledik. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza ilettik. Daha önce DOKAP ile de görüşmüş olmamızın sonucunda DOKAP tarafından gelen hibe desteğin imza protokolü için bir araya geldik. Şehrimizin geleceği için ortaya konulan projelerimiz için elini taşın altına koyan destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Ticaret Borsamızın gayret ve takipleriyle, Rize Belediyemizin destekleriyle  yapımına başlanan “Çay Çarşısı Projesi” şehrimizin turizmine alternatif olacak şekilde düşünülen bir proje ve bizimde şuan deniz dolgu çalışmalarını yürüttüğümüz Millet Bahçesi Projesiyle entegre olabilecek. İnşallah bu proje gelecekte Rize’nin uğrak noktalarından bir yer olmakla birlikte şehrimize önemli derecede ekonomik katkı sağlayacak ve bu projeyi hep birlikte Rize’ye kazandırmış olduk. İlimizin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan Çay Çarşısı projesine destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza Milletvekillerimize ve DOKAP Başkanımız Hakan Gültekin’e, Çay Çarşısı projesine emek veren Borsa Başkanımız Mehmet Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ise açıklamasında; “Rize’de değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu değişim ve dönüşümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürüyen projeler var. Bunlardan birisi olan Çay Çarşısı projesinde yeni bir kaynak ihtiyacı oldu ve Ticaret Borsamız ile Rize Belediyemizin girişimleriyle bizde DOKAP olarak kaynak ihtiyacı olan projelere destek vermeyi ön gördük ve bu doğrultuda protokollerimizi yaptık. DOKAP olarak Rize’ni üretimine her türlü katma değeri oluşturabilecek katkıyla ilgili var olan dinamiklerimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şehrimizin gelişimime emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi