RİZE CİMİL ÇORABI VE PEŞTEMALİ İÇİN COĞRAFİ İŞARET

Kültür 22.10.2020 - 09:20, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3790+ kez okundu.
 

RİZE CİMİL ÇORABI VE PEŞTEMALİ İÇİN COĞRAFİ İŞARET

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu İkizdere Halk Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdür Fatma Kalemci ’den bilgi aldı.      İkizdere Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatma Kalemci ve Rize Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu Coğrafi işaretli ürünleri tescilleme çalışmaları için bir araya geldiler. İkizdere Kaymakamlığı tarafından Cimil Çorabı ve Cimil Peştamalı için Coğrafi işareti ürünler başvurusu yapılacak.  İkizdere Cimil köyünde geleneksel olarak yaşatılan desen ve renkleriyle özel çorap ve peştamal için coğrafi işaret başvurusu yaparak bu eserlerin yaşatılmasını ve korunması amaçlanıyor.  Cimil çorabı ve peştamalı başka bir yerde yoktur. Taklitleri ve yok olabilirliğini önlemek için Coğrafi işareti alması lazım. Coğrafi işaret o ürünün tescilli marka olduğunun göstergesidir.  

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu İkizdere Halk Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdür Fatma Kalemci ’den bilgi aldı.

    
İkizdere Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatma Kalemci ve Rize Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu Coğrafi işaretli ürünleri tescilleme çalışmaları için bir araya geldiler. İkizdere Kaymakamlığı tarafından Cimil Çorabı ve Cimil Peştamalı için Coğrafi işareti ürünler başvurusu yapılacak.  İkizdere Cimil köyünde geleneksel olarak yaşatılan desen ve renkleriyle özel çorap ve peştamal için coğrafi işaret başvurusu yaparak bu eserlerin yaşatılmasını ve korunması amaçlanıyor.  Cimil çorabı ve peştamalı başka bir yerde yoktur. Taklitleri ve yok olabilirliğini önlemek için Coğrafi işareti alması lazım. Coğrafi işaret o ürünün tescilli marka olduğunun göstergesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi