RİZE'DE 12 KATLI BİNADA DÜZENEK ALARMI

Rize 17.09.2020 - 14:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1990+ kez okundu.
 

RİZE'DE 12 KATLI BİNADA DÜZENEK ALARMI

RİZE’nin Ardeşen ilçesinde 12 katlı binanın asma katında, içinde; pil, telefon ekranı, telefon iç parçası ve 3’lü led çubuk olan düzenek bulundu. Bina tahliye edilirken, bomba imha uzmanlarının incelemesi sürüyor.  Ardeşen ilçesi Düz Mahallesi Hamit Efendi Caddesi’nde bulunan 12 katlı bir binanın temizlik görevlisi Arif Nalbant (32), saat 10.30 sıralarında binanın asma katında, içinde; pil, telefon ekranı, telefon iç parçası ve 3’lü led çubuk olan bir düzenek fark etti. Nalbant’ın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri ve bomba imha uzmanı sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, binayı tahliye ederken, gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanı, inceleme başlattı. Köylere ulaşımın sağlandığı Tunca Grup yolu ise tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı.  Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İlçe Emniyet Müdürü Furkan Fatih Ersoy da olay yerine geldi. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürüyor. PROJE ÖDEVİ ÇIKTI Rize Ardeşen'de 12 katlı binanın asma katında bulunan ve içinde pil, telefon ekranı, telefon iç parçası ve 3’lü led çubuk olan düzeneğin üzerinde yapılan incelemeler tamamlandı. Paniğe neden olan düzeneğin çocukların teknoloji dersi için hazırladığı proje ödevi olduğu belirlendi. Tahliye edilen binaya girişlere izin verildi, kapatılan Tunca beldesi yolu da ulaşıma açıldı. 'İLK ÖNCE ÇÖP ZANNETTİM’ Bina yöneticisi Şakir Enginar, “Sabah ilk gördüğümde çöp zannettim ve kenara koydum. Daha sonra bina görevlisi, içinde kablo falan görünce durumu polis ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri, tehlikeli olabileceğini belirtti ve bunun üzerine binayı boşalttık. Bomba arama köpeği de getirildi. Yapılan incelemenin ardından herhangi bir tehlike olmadığını söylediler” dedi.

RİZE’nin Ardeşen ilçesinde 12 katlı binanın asma katında, içinde; pil, telefon ekranı, telefon iç parçası ve 3’lü led çubuk olan düzenek bulundu. Bina tahliye edilirken, bomba imha uzmanlarının incelemesi sürüyor. 

Ardeşen ilçesi Düz Mahallesi Hamit Efendi Caddesi’nde bulunan 12 katlı bir binanın temizlik görevlisi Arif Nalbant (32), saat 10.30 sıralarında binanın asma katında, içinde; pil, telefon ekranı, telefon iç parçası ve 3’lü led çubuk olan bir düzenek fark etti. Nalbant’ın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri ve bomba imha uzmanı sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, binayı tahliye ederken, gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanı, inceleme başlattı. Köylere ulaşımın sağlandığı Tunca Grup yolu ise tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı. 

Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İlçe Emniyet Müdürü Furkan Fatih Ersoy da olay yerine geldi. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

PROJE ÖDEVİ ÇIKTI

Rize Ardeşen'de 12 katlı binanın asma katında bulunan ve içinde pil, telefon ekranı, telefon iç parçası ve 3’lü led çubuk olan düzeneğin üzerinde yapılan incelemeler tamamlandı. Paniğe neden olan düzeneğin çocukların teknoloji dersi için hazırladığı proje ödevi olduğu belirlendi. Tahliye edilen binaya girişlere izin verildi, kapatılan Tunca beldesi yolu da ulaşıma açıldı.

'İLK ÖNCE ÇÖP ZANNETTİM’

Bina yöneticisi Şakir Enginar, “Sabah ilk gördüğümde çöp zannettim ve kenara koydum. Daha sonra bina görevlisi, içinde kablo falan görünce durumu polis ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri, tehlikeli olabileceğini belirtti ve bunun üzerine binayı boşalttık. Bomba arama köpeği de getirildi. Yapılan incelemenin ardından herhangi bir tehlike olmadığını söylediler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi