RİZE'DE 14 KM LİK YOL 10 YILDA YAPILAMADI

Rize 11.04.2021 - 09:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2857+ kez okundu.
 

RİZE'DE 14 KM LİK YOL 10 YILDA YAPILAMADI

Rize'de 2011 yılında büyük ümitlerle yapımına başlanılan Kendirli-Derepazarı yolunun bugüne kadar yapılmaması tepki çekiyor.         28 kilometrelik yolu 14 km’ye indirecek Derepazarı -Kendirli karayolunun, Kendirli girişinde 2.5 km’lik yapılan eski yolun haricinde çalışmalar tamamen durmuş durumda. AKP iktidarı döneminde (2011) yılında büyük bir  heyecanla  başlatılan yolda 10 yıl geçmesine rağmen  yüzde 10ʹnu bile bitmeden kaderine terk edilmesi yöre halkının tepkisini çekiyor.     Yolun gecikmesi hakkında açıklamalarda bulunan vatandaşlar ’Yolun ilk başladığı yıllarda istimlakler sebebiyle çalışmalarda gecikme oldu. Aradan geçen bunca zamana rağmen Genel seçim, Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasına rağmen bugün maalesef yol çalışması olmadı. Cumhurbaşkanımızın her zaman ilk göz ağrım dediği Kendirli Beldesi maalesef kaderine terk edilmiş durumda.10 senede 14 km yol niye yapılmadı. Bunun hesabını birileri vermesi lazım. Bilhassa 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 2 sene geçti, Derepazarı- Kendirli yolunda bir çivi dahi çakılmadı. Yol yapılmıyor diye ne Kendirli ve Derepazarı’ndaki siyasetçilerden bir ses çıkmıyor. İnsan bu kadar mı duyarsız olur. Kendirlide İktidarın AKP temsilciliği, Derepazarı’nda MHP Belediye Başkanı ve AKP İlçe teşkilatı var, bu örgütlerden hiç ses çıkmaması çok manidar.              Ovit Tüneli 6 yılda tamamlandı, Kendirli 10 yıldır niye STOP      2012 yılında başlanılan 14.000 metrelik Türkiye’nin en büyük Dünya’nın Üçüncü çift tüplü tüneli olan Ovit tüneli 6 yılda delindi, bağlantı yolları yapılmasa da ulaşıma açıldı. Hemen yanıbaşımızda 2017 yılında deniz üzerinde Türkiye’deki ikinci ve önemli projelerinden olan Rize -Artvin havaalanı bitme aşamasında gün sayıyor. Rize’ye gelen bütün Bakanların Milletvekillerinin, Rizeli siyasilerin şov yapma bölgesi haline gelen Salarha tünelinin ilk ayağı ulaşıma açıldı, çok yakında ikinci tünelde ulaşıma açılacak. Rize’nin Batı kesiminde bulunan, dolaylı olarak Derepazarı, Kendirli, Kalkandere ve İkizdere bölgesinde büyük katma değer ve fayda sağlayacak bu önemli proje niye unutuldu.                Karayolları Genel Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz      Kendirli-Derepazarı karayolu 28 km uzunluğundaki mesafeyi tamamlandığında yarı yarıya düşürerek 14 km ye indirecek. Karayolları Genel Müdürlüğünü bu projesini tamamlamaya davet ediyoruz. Kendirli olarak çalışma başlatılmaz ise önce atanmış Ulaştırma Bakanına ve sonrasında en yetkili makam Cumhurbaşkanımıza ulaşarak şikâyetimizi isteğimizi ileteceğiz’ dediler.    

Rize'de 2011 yılında büyük ümitlerle yapımına başlanılan Kendirli-Derepazarı yolunun bugüne kadar yapılmaması tepki çekiyor.

      
 28 kilometrelik yolu 14 km’ye indirecek Derepazarı -Kendirli karayolunun, Kendirli girişinde 2.5 km’lik yapılan eski yolun haricinde çalışmalar tamamen durmuş durumda. AKP iktidarı döneminde (2011) yılında büyük bir  heyecanla  başlatılan yolda 10 yıl geçmesine rağmen  yüzde 10ʹnu bile bitmeden kaderine terk edilmesi yöre halkının tepkisini çekiyor.

   
Yolun gecikmesi hakkında açıklamalarda bulunan vatandaşlar ’Yolun ilk başladığı yıllarda istimlakler sebebiyle çalışmalarda gecikme oldu. Aradan geçen bunca zamana rağmen Genel seçim, Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasına rağmen bugün maalesef yol çalışması olmadı. Cumhurbaşkanımızın her zaman ilk göz ağrım dediği Kendirli Beldesi maalesef kaderine terk edilmiş durumda.10 senede 14 km yol niye yapılmadı. Bunun hesabını birileri vermesi lazım. Bilhassa 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 2 sene geçti, Derepazarı- Kendirli yolunda bir çivi dahi çakılmadı. Yol yapılmıyor diye ne Kendirli ve Derepazarı’ndaki siyasetçilerden bir ses çıkmıyor. İnsan bu kadar mı duyarsız olur. Kendirlide İktidarın AKP temsilciliği, Derepazarı’nda MHP Belediye Başkanı ve AKP İlçe teşkilatı var, bu örgütlerden hiç ses çıkmaması çok manidar.

            
Ovit Tüneli 6 yılda tamamlandı, Kendirli 10 yıldır niye STOP

    
2012 yılında başlanılan 14.000 metrelik Türkiye’nin en büyük Dünya’nın Üçüncü çift tüplü tüneli olan Ovit tüneli 6 yılda delindi, bağlantı yolları yapılmasa da ulaşıma açıldı. Hemen yanıbaşımızda 2017 yılında deniz üzerinde Türkiye’deki ikinci ve önemli projelerinden olan Rize -Artvin havaalanı bitme aşamasında gün sayıyor. Rize’ye gelen bütün Bakanların Milletvekillerinin, Rizeli siyasilerin şov yapma bölgesi haline gelen Salarha tünelinin ilk ayağı ulaşıma açıldı, çok yakında ikinci tünelde ulaşıma açılacak. Rize’nin Batı kesiminde bulunan, dolaylı olarak Derepazarı, Kendirli, Kalkandere ve İkizdere bölgesinde büyük katma değer ve fayda sağlayacak bu önemli proje niye unutuldu.

              
Karayolları Genel Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz

    
Kendirli-Derepazarı karayolu 28 km uzunluğundaki mesafeyi tamamlandığında yarı yarıya düşürerek 14 km ye indirecek. Karayolları Genel Müdürlüğünü bu projesini tamamlamaya davet ediyoruz. Kendirli olarak çalışma başlatılmaz ise önce atanmış Ulaştırma Bakanına ve sonrasında en yetkili makam Cumhurbaşkanımıza ulaşarak şikâyetimizi isteğimizi ileteceğiz’ dediler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi