RİZE'DE 4 YILDIR KİLİTLİ KÖPRÜ TAMAMLANDI

Rize 04.04.2021 - 16:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1908+ kez okundu.
 

RİZE'DE 4 YILDIR KİLİTLİ KÖPRÜ TAMAMLANDI

Rize-Erzurum karayolu üzerinde Çamlık-Sivrikaya köyünde bulunan yaya köprüsü  4 yıl sonra ancak tamamlanmadı.     İkizdere’nin Çamlık-Mehule Yaylasına ulaşım sağlayan eski köprü Rize-Erzurum karayolu duble yol çalışmasında karayolları tarafından yenisi yapılacakgerekçesiyle 4 yıl önce yıkılmıştı. Yayla sakinleri köprülerinin 4 yıldır yarım bırakılmış olduğunu ve geçilmemesi için kilit vurulduğunu söyleyerek yetkililerden köprülerinin tamamlanmasını istemişlerdi. Yaylaya ulaşmak için 2 km yaya yolu olduğunu ve bu köprüyü kullandıklarını söyleyen yayla sakinleri Karayolları yıktığı köprüyü ayaklarını yapmış ve demir profillerle karkas bir durumda bırakmıştı. Çok şükür Kaymakamlığımız Köye Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından köprü tamamlanarak hizmete girdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sesimiz duyarak yardımcı olan Kaymakamımız Cafer Kaymakçı’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz.4 yıldır çok zorluk çektik. Yaylamıza gitmek için bu köprüden geçmek zorundayız.4 senedir zor şartlarda dereyi geçerek yaylaya gittik. Yaylada 10 hane yaylacımız var’dediler.       Yaklaşık 25 metre uzunluğunda 3 ayaklı köprü demir profillerle yapılmış.

Rize-Erzurum karayolu üzerinde Çamlık-Sivrikaya köyünde bulunan yaya köprüsü  4 yıl sonra ancak tamamlanmadı.

   

İkizdere’nin Çamlık-Mehule Yaylasına ulaşım sağlayan eski köprü Rize-Erzurum karayolu duble yol çalışmasında karayolları tarafından yenisi yapılacakgerekçesiyle 4 yıl önce yıkılmıştı. Yayla sakinleri köprülerinin 4 yıldır yarım bırakılmış olduğunu ve geçilmemesi için kilit vurulduğunu söyleyerek yetkililerden köprülerinin tamamlanmasını istemişlerdi. Yaylaya ulaşmak için 2 km yaya yolu olduğunu ve bu köprüyü kullandıklarını söyleyen yayla sakinleri Karayolları yıktığı köprüyü ayaklarını yapmış ve demir profillerle karkas bir durumda bırakmıştı. Çok şükür Kaymakamlığımız Köye Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından köprü tamamlanarak hizmete girdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sesimiz duyarak yardımcı olan Kaymakamımız Cafer Kaymakçı’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz.4 yıldır çok zorluk çektik. Yaylamıza gitmek için bu köprüden geçmek zorundayız.4 senedir zor şartlarda dereyi geçerek yaylaya gittik. Yaylada 10 hane yaylacımız var’dediler.

     

Yaklaşık 25 metre uzunluğunda 3 ayaklı köprü demir profillerle yapılmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi