Rize'de 'Afiyet olsun israf olmasın' projesi

Eğitim 19.04.2019 - 21:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2191+ kez okundu.
 

Rize'de 'Afiyet olsun israf olmasın' projesi

RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde Yamantürk Öğretmenevi, ısrafı önlemek amacıyla başlatılan proje ile ‘Turuncu Bayrak’ aldı. Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Yamantürk Öğretmenevi, Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu tarafından başlatılan proje kapsamında, israfı önlemek ve önüne geçmek için başlatılan ‘Turuncu Bayrak’ uygulaması kapsamında, bayrak aldı. ‘Afiyet Olsun İsraf Olmasın’ sloganıyla yola çıkan projenin koordinatörlüğünü yapan Ali Akgün, Türkiye’de gıda israfının 213 milyar lira olduğunu söyleyerek, dünyayı daha yaşanılabilir hale getirmek için önlemler alınması gerektiğini söyledi. ‘SANİYEDE 5 ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLÜYOR’ Dünya’da her saniyede 5 çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen ‘Afiyet Olsun İsraf Olmasın’ projesi koordinatörü Ali Akgün, 18 milyon sebze ve meyvenin çöpe atıldığını söyledi. Akgün, “Böyle bir lüksümüz yok. Dünya’yı daha yaşanabilir hale getirmek için önlemler almak zorundayız. Her saniyede 5 çocuk açlık sebebiyle ölüyor. Sorumluluğumuz çok büyük. Bu güzel Çamlıhemşin’de bu uygulamayı başlattık. Yamantürk Öğretmenevi’nde ‘Turuncu Bayrak’ uygulamasını başlattık. Çok mutluyuz” dedi. Yamantürk Öğretmenevi Müdürü Volkan Kibaroğlu da, israfın önüne geçmek için projeye katıldıklarını söyleyerek, “Ülke genelinde uygulanmakta olan ‘Afiyet Olsun, İsraf Olmasın’ projesi kapsamında, biz de Yamantürk Öğretmenevi’mizde israf konusunda bir farkındalık yaratmak ve israfın önüne geçmek için biz de artık gıda dostu ‘turuncu bayrak’lı bir işletmeyiz” diye konuştu.

RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde Yamantürk Öğretmenevi, ısrafı önlemek amacıyla başlatılan proje ile ‘Turuncu Bayrak’ aldı.


Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Yamantürk Öğretmenevi, Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu tarafından başlatılan proje kapsamında, israfı önlemek ve önüne geçmek için başlatılan ‘Turuncu Bayrak’ uygulaması kapsamında, bayrak aldı. ‘Afiyet Olsun İsraf Olmasın’ sloganıyla yola çıkan projenin koordinatörlüğünü yapan Ali Akgün, Türkiye’de gıda israfının 213 milyar lira olduğunu söyleyerek, dünyayı daha yaşanılabilir hale getirmek için önlemler alınması gerektiğini söyledi.


‘SANİYEDE 5 ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLÜYOR’


Dünya’da her saniyede 5 çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen ‘Afiyet Olsun İsraf Olmasın’ projesi koordinatörü Ali Akgün, 18 milyon sebze ve meyvenin çöpe atıldığını söyledi. Akgün, “Böyle bir lüksümüz yok. Dünya’yı daha yaşanabilir hale getirmek için önlemler almak zorundayız. Her saniyede 5 çocuk açlık sebebiyle ölüyor. Sorumluluğumuz çok büyük. Bu güzel Çamlıhemşin’de bu uygulamayı başlattık. Yamantürk Öğretmenevi’nde ‘Turuncu Bayrak’ uygulamasını başlattık. Çok mutluyuz” dedi.


Yamantürk Öğretmenevi Müdürü Volkan Kibaroğlu da, israfın önüne geçmek için projeye katıldıklarını söyleyerek, “Ülke genelinde uygulanmakta olan ‘Afiyet Olsun, İsraf Olmasın’ projesi kapsamında, biz de Yamantürk Öğretmenevi’mizde israf konusunda bir farkındalık yaratmak ve israfın önüne geçmek için biz de artık gıda dostu ‘turuncu bayrak’lı bir işletmeyiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi