RİZE'DE ARI ÖLÜMLERİNİN SEBEBİ ATILAN DİNAMİT Mİ?

Rize 11.04.2022 - 13:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2170+ kez okundu.
 

RİZE'DE ARI ÖLÜMLERİNİN SEBEBİ ATILAN DİNAMİT Mİ?

Son aylarda İkizdere’de artan arı ölümlerinin sebebinin Taş Ocağı olduğu iddiası üzerine inceleme başlatılması isteniyor.     İkizdere Eşkencidere Vadisinde 2021 yılı Nisan ayından bu yana açılmak istenen Taş Ocağında kullanılan patlayıcıların doğal hayata olumsuz etkiler yaptığı söyleniyor. Gürdere köyünde arıcılık yapan Yaşar Albayrak’’  taş ocağı açmak için son zamanlarda patlayıcılar kullanılıyor. Bu süreçte köyümde bulunan arı kovanlarımda ölümler gerçekleşti. Bu ölümler yalnız bende değil birçok arıcı arkadaşımda oldu. Taş ocağı açılan vadi Kestane Balının üretildiği yerdir. Köyümüzde 300 e yakın kovanın ölmesinin sebebini öğrenmek istiyoruz. Hakkımızı aramak için gerekirse yargıya da başvuru yapacağız. Patlatmalardan mağduruz. Taşocağından yayılan toz ve gürültü kovanlarda çok olumsuz etki yapıyor, önceki yallarda böyle bir olay yaşamamıştık. Mağduruz. Kovanlarımız geçim kaynağımızdı’ ’dedi.     Gürdere köylüleri son aylarda 300 e yakın kovanın ölmesinin araştırılmasını istiyor.  

Son aylarda İkizdere’de artan arı ölümlerinin sebebinin Taş Ocağı olduğu iddiası üzerine inceleme başlatılması isteniyor.

   
İkizdere Eşkencidere Vadisinde 2021 yılı Nisan ayından bu yana açılmak istenen Taş Ocağında kullanılan patlayıcıların doğal hayata olumsuz etkiler yaptığı söyleniyor. Gürdere köyünde arıcılık yapan Yaşar Albayrak’’  taş ocağı açmak için son zamanlarda patlayıcılar kullanılıyor. Bu süreçte köyümde bulunan arı kovanlarımda ölümler gerçekleşti. Bu ölümler yalnız bende değil birçok arıcı arkadaşımda oldu. Taş ocağı açılan vadi Kestane Balının üretildiği yerdir. Köyümüzde 300 e yakın kovanın ölmesinin sebebini öğrenmek istiyoruz. Hakkımızı aramak için gerekirse yargıya da başvuru yapacağız. Patlatmalardan mağduruz. Taşocağından yayılan toz ve gürültü kovanlarda çok olumsuz etki yapıyor, önceki yallarda böyle bir olay yaşamamıştık. Mağduruz. Kovanlarımız geçim kaynağımızdı’ ’dedi.

   
Gürdere köylüleri son aylarda 300 e yakın kovanın ölmesinin araştırılmasını istiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi