RİZE'DE ARALIKSIZ DEVAM EDEN BİR PROJE

Rize 16.12.2021 - 09:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2681+ kez okundu.
 

RİZE'DE ARALIKSIZ DEVAM EDEN BİR PROJE

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sn. Emine Erdoğan hanımefendi tarafından himaye edilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Rize'de çalışmalar devam etmektedir. 2019-2020 Eğitim–Öğretim yılında okullarımızda gerçekleştirilen Sıfır Atık Kampanyası süresince öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin de desteği ile toplamda 1.500 kg atık pil, 24.050 kg elektronik atık, 21.625 parça atık giysi, 1.365 lt atık yağ toplanmıştır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında da ‘Sıfır Atık Rize Senin’ projesi kapsamında 51 okulda, 27 bin öğrenci, 58 bin kişi ile 10 bin konutta projemiz devam etmektedir. Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Doğuş Çay İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda Okul Müdürü Süleyman Yılmaz ve öğrenciler; Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’i okul girişinde çiçek takdimi yaparak karşıladılar. Belediye Başkanı Rahmi Metin; “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 22 ilkokul ve anaokulu düzeyinde 9100 öğrencimize; Sıfır Atık kapsamında doğa, kültür, coğrafya, şehrimizi tanıtan ve geri dönüşüm bilincini geliştiren öğelerin yer aldığı boyama ve hikâye kitabı dağıtımını öğrencilerimize başlatmış olduk. Hayırlı olsun.” dedi. Çevre bilincini erken yaşlarda çocuklarımıza anlatmalıyız. Nesillerin bu bilinçle yetişmesi, doğasına, çevresine sahip çıkması ve gelecek nesillere de daha temiz bir Rize bırakması için bilinçlendirme eğitimlerine önem göstermeliyiz. Rize'mizin geleceği için önemine yürekten inandığımız ‘Sıfır Atık Rize Senin Projesi’   öğrencilerimizin desteği ile daha başarılı olacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sn. Emine Erdoğan hanımefendi tarafından himaye edilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Rize'de çalışmalar devam etmektedir.


2019-2020 Eğitim–Öğretim yılında okullarımızda gerçekleştirilen Sıfır Atık Kampanyası süresince öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin de desteği ile toplamda 1.500 kg atık pil, 24.050 kg elektronik atık, 21.625 parça atık giysi, 1.365 lt atık yağ toplanmıştır.


2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında da ‘Sıfır Atık Rize Senin’ projesi kapsamında 51 okulda, 27 bin öğrenci, 58 bin kişi ile 10 bin konutta projemiz devam etmektedir.


Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Doğuş Çay İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda Okul Müdürü Süleyman Yılmaz ve öğrenciler; Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’i okul girişinde çiçek takdimi yaparak karşıladılar.


Belediye Başkanı Rahmi Metin; “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 22 ilkokul ve anaokulu düzeyinde 9100 öğrencimize; Sıfır Atık kapsamında doğa, kültür, coğrafya, şehrimizi tanıtan ve geri dönüşüm bilincini geliştiren öğelerin yer aldığı boyama ve hikâye kitabı dağıtımını öğrencilerimize başlatmış olduk. Hayırlı olsun.” dedi.


Çevre bilincini erken yaşlarda çocuklarımıza anlatmalıyız. Nesillerin bu bilinçle yetişmesi, doğasına, çevresine sahip çıkması ve gelecek nesillere de daha temiz bir Rize bırakması için bilinçlendirme eğitimlerine önem göstermeliyiz.


Rize'mizin geleceği için önemine yürekten inandığımız ‘Sıfır Atık Rize Senin Projesi’   öğrencilerimizin desteği ile daha başarılı olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi