RİZE'DE BİLİRKİŞİ KÖYLÜLERE HAK VERDİ

Rize 14.10.2021 - 11:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1345+ kez okundu.
 

RİZE'DE BİLİRKİŞİ KÖYLÜLERE HAK VERDİ

-İkizdere ilçesinin İşkencedere mevkiinde İyidere Lojistik limana dolgu malzemesi için açılmak istenen Taş Ocağına bilirkişi raporunda dosyaların yetersiz olduğu kararı verildi. Taşocağı açılmasına 20 Nisan 2021 gününden bu yana tepki gösteren köylülerin beklediği Bilirkişi kararı bugün açıklandı. Bilirkişi kararında ‘Taşocağı tanıtım dosyaları yetersiz’ denildi. Karar hakkında açıklamada bulunan köylülerin Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu ’’ Sadece sonuç kısmına bakabildiğim raporlarda üçtaş ocağı için de bilirkişiler proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu görüşünü vermişler. Bunun Anlamı şu: bu raporlara davalılar ( Ulaştırma Bakanlığı ve işleten firmalar ) itiraz edeceklerdir. Bu itirazların sonrasında mahkeme dava hakkında önce yürütmeyi durdurma konusunda, sonrasında da davanın esası hakkında bir karar verecektir. Bilirkişi raporlarına göre bu kararların bizlerin lehine olması beklenir. Yürütmeyi durdurma kararı verilirse çalışmalar 30 gün içinde durmak zorunda.’’ dedi. Yürütmeyi durdurma verilebilir İkizdere ilçesinin Gürdere-Cevizlik köyleri arasındaki İşkencedere vadisinde İyidere lojistik liman inşaatına dolgu taşı temini için yapılmak istenen taş ocağına karşı köylüler ve çevreci sivil kuruluşlarının mücadelesi devam ederken 13 Eylül tarihinde vadide inceleme yapan bilirkişi heyeti proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu yönünde bugün karar verdi. Rize İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda geçen ay İkizdere, İskencedere vadisinde keşif yapan bilirkişi heyeti raporun hazırlanması için verdiği 30 günlük sürenin ardından vadide yapımı devam eden taş ocağı ile ilgili kararını verdi. Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun sonucuna göre yapılmak istenilen Üç Taş Ocağının proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu kararı verildi.

-İkizdere ilçesinin İşkencedere mevkiinde İyidere Lojistik limana dolgu malzemesi için açılmak istenen Taş Ocağına bilirkişi raporunda dosyaların yetersiz olduğu kararı verildi.

Taşocağı açılmasına 20 Nisan 2021 gününden bu yana tepki gösteren köylülerin beklediği Bilirkişi kararı bugün açıklandı. Bilirkişi kararında ‘Taşocağı tanıtım dosyaları yetersiz’ denildi.


Karar hakkında açıklamada bulunan köylülerin Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu ’’ Sadece sonuç kısmına bakabildiğim raporlarda üçtaş ocağı için de bilirkişiler proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu görüşünü vermişler. Bunun Anlamı şu: bu raporlara davalılar ( Ulaştırma Bakanlığı ve işleten firmalar ) itiraz edeceklerdir. Bu itirazların sonrasında mahkeme dava hakkında önce yürütmeyi durdurma konusunda, sonrasında da davanın esası hakkında bir karar verecektir. Bilirkişi raporlarına göre bu kararların bizlerin lehine olması beklenir. Yürütmeyi durdurma kararı verilirse çalışmalar 30 gün içinde durmak zorunda.’’ dedi.


Yürütmeyi durdurma verilebilir


İkizdere ilçesinin Gürdere-Cevizlik köyleri arasındaki İşkencedere vadisinde İyidere lojistik liman inşaatına dolgu taşı temini için yapılmak istenen taş ocağına karşı köylüler ve çevreci sivil kuruluşlarının mücadelesi devam ederken 13 Eylül tarihinde vadide inceleme yapan bilirkişi heyeti proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu yönünde bugün karar verdi.


Rize İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda geçen ay İkizdere, İskencedere vadisinde keşif yapan bilirkişi heyeti raporun hazırlanması için verdiği 30 günlük sürenin ardından vadide yapımı devam eden taş ocağı ile ilgili kararını verdi.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun sonucuna göre yapılmak istenilen Üç Taş Ocağının proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu kararı verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi