RİZE'DE BİR MAHALLEYİ SEL ALDI. YETKİLİLER SEYRETTİ. VİDEO

Rize 11.08.2020 - 20:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1932+ kez okundu.
 

RİZE'DE BİR MAHALLEYİ SEL ALDI. YETKİLİLER SEYRETTİ. VİDEO

Bir mahalleyi sel aldı..Ilgililer  seyretti. Mahalleli,dere takibati için 10 yıldan  beri,ilgililerden  destek bekledi,dilekçe  verdi, DSİ sadece seyretti.. Rize'nin Ardeşen  ilçesi  Yukarıdurak  köyü  Yazıcılar  mahallesini sel aldı.  Dün  sabah anında  gelen sel ve heyelan,tarihi mahalleyi  harıtadan sildi,çay  bahçeleri ile evleri sular altında  bıraktı.  Mahalle sakinleri" 10 yıldan  beri,dere takibatının  yapılması  için  hem muhtarlık, hemde bizim dilekçelerimiz var . Kaymakamlığa, Il  özel  idareye, Devlet Şu Işleri  Bölge  müdürlüklerinde dilekçelerimiz  var  .Herkes seyirci  kaldılar... Siyasilere dedik,onlarda seçimden  seçime  geldiler    .  Mahalleyi  koruyacak dere takibati  yapılmış  olsaydı, bugün  bunlar olmazdı.. Şimdi  gelecekler, demeçler  verecekler, hepsi unutulacak.. " dediler.. Çevre  ve Şehircilik  Bakanı  Murat Kumru başta  olmak üzere, yetkililere seslenen mahalle  sakinleri " Rize ve Trabzon,daki beceriksiz ve liyakatsiz  bürokratlardan  ve sorumlulardan  hesap sorulmalı " diye konuştular. Doğduğu  ve büyüdüğü   mahallesi  olan selde evi sular  altında  kalan,yazarımız  Osman Yazıcı, telefonda şunları  söyledi.  Süpriz  olmadı. Sel,10 yıldan  beri,geliyorum, önlem  alın  diyordu.. Muhtarher yıl dilekçe  verirdi Devlet Şu Işleri  Rize ve Trabzon müdürlüklerine... Kaymakama,valiliğe, İl Özel İdareye...Dilekçeler  öyle  kaldı.. Herkes  seyretti.Dere takibati  yapılmadı,.Defalarca keşif  yaptılar, öyle  kaldı.. Bunun sorumlusu gereğini  yapmayan bölgedeki  koltuklarindan kalkmayan beceriksiz  bürokratlardır. Gelinen nokta da, devlet geregini yapacak,yaraları  saracaktir. Sorumlulardan da hesap sorulmalı " diye konuştu.

Bir mahalleyi sel aldı..Ilgililer  seyretti.


Mahalleli,dere takibati için 10 yıldan  beri,ilgililerden  destek bekledi,dilekçe  verdi, DSİ sadece seyretti..

Rize'nin Ardeşen  ilçesi  Yukarıdurak  köyü  Yazıcılar  mahallesini sel aldı. 

Dün  sabah anında  gelen sel ve heyelan,tarihi mahalleyi  harıtadan sildi,çay  bahçeleri ile evleri sular altında  bıraktı. 

Mahalle sakinleri" 10 yıldan  beri,dere takibatının  yapılması  için  hem muhtarlık, hemde bizim dilekçelerimiz var .

Kaymakamlığa, Il  özel  idareye, Devlet Şu Işleri  Bölge  müdürlüklerinde dilekçelerimiz  var  .Herkes seyirci  kaldılar...

Siyasilere dedik,onlarda seçimden  seçime  geldiler    . 

Mahalleyi  koruyacak dere takibati  yapılmış  olsaydı, bugün  bunlar olmazdı..

Şimdi  gelecekler, demeçler  verecekler, hepsi unutulacak.. " dediler..

Çevre  ve Şehircilik  Bakanı  Murat Kumru başta  olmak üzere, yetkililere seslenen mahalle  sakinleri " Rize ve Trabzon,daki beceriksiz ve liyakatsiz  bürokratlardan  ve sorumlulardan  hesap sorulmalı " diye konuştular.


Doğduğu  ve büyüdüğü   mahallesi  olan selde evi sular  altında  kalan,yazarımız  Osman Yazıcı, telefonda şunları  söyledi. 


Süpriz  olmadı. Sel,10 yıldan  beri,geliyorum, önlem  alın  diyordu..

Muhtarher yıl dilekçe  verirdi Devlet Şu Işleri  Rize ve Trabzon müdürlüklerine...

Kaymakama,valiliğe, İl Özel İdareye...Dilekçeler  öyle  kaldı..

Herkes  seyretti.Dere takibati  yapılmadı,.Defalarca keşif  yaptılar, öyle  kaldı..

Bunun sorumlusu gereğini  yapmayan bölgedeki  koltuklarindan kalkmayan beceriksiz  bürokratlardır.

Gelinen nokta da, devlet geregini yapacak,yaraları  saracaktir. Sorumlulardan da hesap sorulmalı " diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi