Rize'de Bitlis'e Gönül Köprüsü

Eğitim 19.07.2019 - 18:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2046+ kez okundu.
 

Rize'de Bitlis'e Gönül Köprüsü

BİZ ANADOLUYUZ    “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Rize İmam Hatip Ortaokulu dört öğretmen ve kırk öğrenci ile birlikte Bitlis İli ve çevresinde kültürel etkenlikte bulundu.     Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği  “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Bitlis İli tarihine tanıklık etmek  ve kültürler arası etkileşimde bulunmak, empatik iletişim geliştirmek ve bilinçlenmek amacıyla muhteşem gezide Selçuklu tarihini içine barındıran  6 bin yıllık geçmişe sahip, bin yıldan beri Müslüman Türk milletinin izlerini barındıran “Ahlat  Harebe Şehrini”, onbin metrekareye sahip Selçuklulara ait Ahlat Mezarliğinı,1216 yılında Selçuklular tarafından inşa edilen İslahiye Medresesini, Bitlis Emîri IV. Şeref Han tarafından 935 (1529) yılında yaptırılan  Şerefiye külliyesini, Eyüp Sultan Hazretleri'nin kardeşi Feyzullah El Ensari'nin türbesini, Sahabe-i Kiram’dan olan Abdurrahman Gazi Turbesini,  Anadolu’nun en büyük kervansaraylarından biri olan El Aman Hanı , XV.yy sonunda 1481 yılında yapılmış olan Emir Bayındır Kümbetini, Mutki bölgesindeki “ Mutki Beyaz Suyu”  ziyaret edildi.     “Bitlis’te beş minare ,beri gel oğlan beri gel”  türküsüne konu olan beş minarenin bulunduğu, Şerefiye Camii, Ulu Camii, Meydan Camii, Kalealtı Camii ve Gökmeydan Camilerini ziyarette bulunuldu..    Gezinin amaçlarından biri de kültürel etkileşimde bulunmak, kültürler arası empatik iletişim kurmak olduğundan  Bitlisli üç  ailenin evine konuk oldular.  Rizeli çğrencileri misafirperverliğiyle ağırlayan  aileler öğrencilerin  güzel dakikalar geçirmelerine vesile oldular. Akabinde bir şehit ailesine konuk olan öğrenciler  Ailenin hikâyesiyle duygusal anlar yaşadı. Rizeli öğrenciler Hafız öğrenci Abdussamet Türüt’ün  “Aşır” okumasıyla ailenin dualarıyla uğurlandılar.      öğrenciler “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Tatvan –Van Gölü Sahilinde önce çevre temizliği akabinde kuş yemliği etkinliğinde bulundu. Bitlis Şehitliği ziyaretinde bulunup ardından Nemrut Dağı Krater Gölü çevresinde çevre temizliği yapıp kuş yemliklerimizi uygun yerlere astılar.    Muhteşem, tarihi ve kültürel etkileşim gezisi Van Gölü tekne turu ile taçlandırıldı.     Rizeli öğrenciler Bitlis Vali Yardımcısı  Temel Kılıç  ve Bitlis İli İl Emniyet Müdürü Yaman AĞIRLAR’’ ı makamında  ziyaret ettiler.

BİZ ANADOLUYUZ 

 

“Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Rize İmam Hatip Ortaokulu dört öğretmen ve kırk öğrenci ile birlikte Bitlis İli ve çevresinde kültürel etkenlikte bulundu.  

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği  “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Bitlis İli tarihine tanıklık etmek  ve kültürler arası etkileşimde bulunmak, empatik iletişim geliştirmek ve bilinçlenmek amacıyla muhteşem gezide Selçuklu tarihini içine barındıran  6 bin yıllık geçmişe sahip, bin yıldan beri Müslüman Türk milletinin izlerini barındıran “Ahlat  Harebe Şehrini”, onbin metrekareye sahip Selçuklulara ait Ahlat Mezarliğinı,1216 yılında Selçuklular tarafından inşa edilen İslahiye Medresesini, Bitlis Emîri IV. Şeref Han tarafından 935 (1529) yılında yaptırılan  Şerefiye külliyesini, Eyüp Sultan Hazretleri'nin kardeşi Feyzullah El Ensari'nin türbesini, Sahabe-i Kiram’dan olan Abdurrahman Gazi Turbesini,  Anadolu’nun en büyük kervansaraylarından biri olan El Aman Hanı , XV.yy sonunda 1481 yılında yapılmış olan Emir Bayındır Kümbetini, Mutki bölgesindeki “ Mutki Beyaz Suyu”  ziyaret edildi.  

 

“Bitlis’te beş minare ,beri gel oğlan beri gel”  türküsüne konu olan beş minarenin bulunduğu, Şerefiye Camii, Ulu Camii, Meydan Camii, Kalealtı Camii ve Gökmeydan Camilerini ziyarette bulunuldu.. 

 

Gezinin amaçlarından biri de kültürel etkileşimde bulunmak, kültürler arası empatik iletişim kurmak olduğundan  Bitlisli üç  ailenin evine konuk oldular.  Rizeli çğrencileri misafirperverliğiyle ağırlayan  aileler öğrencilerin  güzel dakikalar geçirmelerine vesile oldular. Akabinde bir şehit ailesine konuk olan öğrenciler  Ailenin hikâyesiyle duygusal anlar yaşadı. Rizeli öğrenciler Hafız öğrenci Abdussamet Türüt’ün  “Aşır” okumasıyla ailenin dualarıyla uğurlandılar.   

 

öğrenciler “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Tatvan –Van Gölü Sahilinde önce çevre temizliği akabinde kuş yemliği etkinliğinde bulundu. Bitlis Şehitliği ziyaretinde bulunup ardından Nemrut Dağı Krater Gölü çevresinde çevre temizliği yapıp kuş yemliklerimizi uygun yerlere astılar. 

 

Muhteşem, tarihi ve kültürel etkileşim gezisi Van Gölü tekne turu ile taçlandırıldı.  

 

Rizeli öğrenciler Bitlis Vali Yardımcısı  Temel Kılıç  ve Bitlis İli İl Emniyet Müdürü Yaman AĞIRLAR’’ ı makamında  ziyaret ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi