RİZE'DE BÖCEKLER EVLERDE SIKINTI OLUŞTURUYOR

Rize 03.12.2020 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2236+ kez okundu.
 

RİZE'DE BÖCEKLER EVLERDE SIKINTI OLUŞTURUYOR

PROF. DR. SEVGİLİ: EVLERDE SIKINTI OLUŞTURUYORLAR   Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 6 mahalleye dadanan uğur böcekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.   Böceklerin uğur böceğigillerden 'Harmonia' türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sevgili, "Aslında yaprak bitleri üzerinde biyolojik mücadelede etkili ve yararlı bir tür olsa da son yıllarda hızla Avrupa'da da yayılmış bir tür. Özellikle kışları evlerde sıkıntı oluşturmaya başladılar. Bunlar kışları bir yerde  kümelenerek bulunurlar. Bazı türler yüksek dağlardaki kayalıkların aralarında veya bir ağaç üzerinde yaşarlar" dedi. 

PROF. DR. SEVGİLİ: EVLERDE SIKINTI OLUŞTURUYORLAR

 

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 6 mahalleye dadanan uğur böcekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Böceklerin uğur böceğigillerden 'Harmonia' türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sevgili, "Aslında yaprak bitleri üzerinde biyolojik mücadelede etkili ve yararlı bir tür olsa da son yıllarda hızla Avrupa'da da yayılmış bir tür. Özellikle kışları evlerde sıkıntı oluşturmaya başladılar. Bunlar kışları bir yerde  kümelenerek bulunurlar. Bazı türler yüksek dağlardaki kayalıkların aralarında veya bir ağaç üzerinde yaşarlar" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi