RİZE'DE ÇAY MİTİNGİ DİSK'İN ORGANİZESİ ÇIKTI

Rize 07.01.2022 - 14:20, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2532+ kez okundu.
 

RİZE'DE ÇAY MİTİNGİ DİSK'İN ORGANİZESİ ÇIKTI

Rize’de ‘çay’ mitingi DİSK’in organizesi çıktı Rize’de günlerdir kaynağı belirsiz şekilde sosyal medyada paylaşılan çay üreticilerinin sokağa davet edildiği çağrıların, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gıda-İş Sendikasının organizasyonu olduğu ortaya çıktı. Rize Emniyet Müdürlüğü’ne ‘basın açıklaması’ için izin başvurusu yapan sendikanın üreticilerin katılımını sağlamak için sosyal medyadaki çağrılara sendika ibaresini kullanmadığı anlaşıldı.    Sosyal medyada bir süredir ‘Tüm çay üreticisi arkadaşlara çağrımızdır’ başlığı ile yapılan paylaşımlarla çay üreticileri sokaklara ve meydanlara davet ediliyor. Ancak sosyal medya paylaşımlarında çay üreticilerine çağrıyı hangi kurum ya da kuruluşun yaptığı yer almazken, organizasyonu kimlerin düzenlediği merak konusu olmuştu. Rize’de çay üreticilerine pazar günü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaları için yapılan çağrının sırrı ortaya çıktı.    Çay üreticilerinin sokağa davet edildiği çağrıların, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Gıda-İş organizasyonu olduğu ortaya çıktı. Sendika basın açıklaması adı altında Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne izin başvurusu yaptığı öğrenildi. Sendikanın üreticilerin katılımını sağlamak için sosyal medyadaki çağrılara sendika ibaresini kullanmadığı anlaşıldı.  Sendikanın basın açıklamasında çay üreticilerinin sorunları adı altında kendi propagandasını yapacağı öne sürüldü. Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan sosyal medya paylaşımında emniyete kendilerinin yaptığı başvuruyu ve organizasyonu gizleyerek, “Çay üreticileri ve işçiler sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak için toplanıyor. Destek istediler bende yanlarında olacağım” şeklinde ifadeler kullanması dikkat çekti.

Rize’de ‘çay’ mitingi DİSK’in organizesi çıktı


Rize’de günlerdir kaynağı belirsiz şekilde sosyal medyada paylaşılan çay üreticilerinin sokağa davet edildiği çağrıların, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gıda-İş Sendikasının organizasyonu olduğu ortaya çıktı. Rize Emniyet Müdürlüğü’ne ‘basın açıklaması’ için izin başvurusu yapan sendikanın üreticilerin katılımını sağlamak için sosyal medyadaki çağrılara sendika ibaresini kullanmadığı anlaşıldı. 

 
Sosyal medyada bir süredir ‘Tüm çay üreticisi arkadaşlara çağrımızdır’ başlığı ile yapılan paylaşımlarla çay üreticileri sokaklara ve meydanlara davet ediliyor. Ancak sosyal medya paylaşımlarında çay üreticilerine çağrıyı hangi kurum ya da kuruluşun yaptığı yer almazken, organizasyonu kimlerin düzenlediği merak konusu olmuştu. Rize’de çay üreticilerine pazar günü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaları için yapılan çağrının sırrı ortaya çıktı. 

 

Çay üreticilerinin sokağa davet edildiği çağrıların, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Gıda-İş organizasyonu olduğu ortaya çıktı. Sendika basın açıklaması adı altında Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne izin başvurusu yaptığı öğrenildi. Sendikanın üreticilerin katılımını sağlamak için sosyal medyadaki çağrılara sendika ibaresini kullanmadığı anlaşıldı. 


Sendikanın basın açıklamasında çay üreticilerinin sorunları adı altında kendi propagandasını yapacağı öne sürüldü. Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan sosyal medya paylaşımında emniyete kendilerinin yaptığı başvuruyu ve organizasyonu gizleyerek, “Çay üreticileri ve işçiler sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak için toplanıyor. Destek istediler bende yanlarında olacağım” şeklinde ifadeler kullanması dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi