RİZE'DE ÇOK ÖZEL BİR EĞİTİM

Sağlık 08.04.2022 - 11:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1778+ kez okundu.
 

RİZE'DE ÇOK ÖZEL BİR EĞİTİM

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli uzman personellerce koruyucu ve önleyici Ruh Sağlığı hizmetleri kapsamında öğrenciler ve ebeveynler başta olmak üzere çeşitli toplum kesimlerine yönelik eğitimler düzenlenmeye devam ediyor.   Bu kapsamda il genelinde anaokullarında görevli öğretmenler ve ebeveynlere yönelik “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” konulu eğitimler gerçekleştiren uzman personeller, eğitimlerine Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Rize Ardeşen İlçe Halk Kütüphanesindeki programlar ile devam etti. İl Sağlık Müdürlüğümüzde görevli Psikolog Güneş Sarımehmet tarafından Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 6 Nisan 2022 tarihinde öğrencilere ve öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen  “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu eğitimde katılımcılara günlük kısa sürede stres, uzun süreli stres konuları ve stresle başa çıkmada etkin çözüm mekanizmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Rize Ardeşen İlçe Halk Kütüphanesinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Çocuk Gelişimci Miraç Serdar tarafından yürütülen eğitim programında ise “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” ve “Dijital Ortamların Çocukların Gelişim Dönemlerine Etkisi” konularına yer verildi. Aileler tarafında ilgiyle takip edilen programa katılımcıların günlük hayatta yaşadıkları sorunlar ve çocuklarının teknoloji ile nasıl tanıştırmaları yönünde merak edilenler hakkında soru-cevap etkinliği ile son verildi.  

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli uzman personellerce koruyucu ve önleyici Ruh Sağlığı hizmetleri kapsamında öğrenciler ve ebeveynler başta olmak üzere çeşitli toplum kesimlerine yönelik eğitimler düzenlenmeye devam ediyor.
 

Bu kapsamda il genelinde anaokullarında görevli öğretmenler ve ebeveynlere yönelik “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” konulu eğitimler gerçekleştiren uzman personeller, eğitimlerine Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Rize Ardeşen İlçe Halk Kütüphanesindeki programlar ile devam etti.


İl Sağlık Müdürlüğümüzde görevli Psikolog Güneş Sarımehmet tarafından Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 6 Nisan 2022 tarihinde öğrencilere ve öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen  “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu eğitimde katılımcılara günlük kısa sürede stres, uzun süreli stres konuları ve stresle başa çıkmada etkin çözüm mekanizmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Rize Ardeşen İlçe Halk Kütüphanesinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Çocuk Gelişimci Miraç Serdar tarafından yürütülen eğitim programında ise “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” ve “Dijital Ortamların Çocukların Gelişim Dönemlerine Etkisi” konularına yer verildi.


Aileler tarafında ilgiyle takip edilen programa katılımcıların günlük hayatta yaşadıkları sorunlar ve çocuklarının teknoloji ile nasıl tanıştırmaları yönünde merak edilenler hakkında soru-cevap etkinliği ile son verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi