RİZE'DE DAĞ YEŞİL DENİZ MAVİ KALSIN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Rize 03.06.2021 - 16:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3072+ kez okundu.
 

RİZE'DE DAĞ YEŞİL DENİZ MAVİ KALSIN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Yöneticiliği öğrencileri tarafından düzenlenen “Dağ Yeşil Deniz Mavi Kalsın” projesi Doç.Dr. Nihal AKOĞUZ rehberliğinde gerçekleştirildi. Özellikle Covid-19 vakası nedeniyle uzun zamandır evde kalmak zorunda kalan öğrencileri doğayla buluşturmayı ve genç yaştaki bireylere çevreyi koruma farkındalığı vermeyi amaçlayan proje 3 Nisan – 2 Haziran arasında yapıldı. Proje kapsamında ilk olarak lise düzeyindeki öğrencilere çevrenin korunması ve yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgili uzaktan eğitimler verildi. Daha sonra Rize Belediyesi ve Rize İl Orman Müdürlüğü katkılarıyla ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. Projenin son ayağında ise üniversite öğrencileri tarafından sahil temizliği yapıldı. Projenin ağaç dikim etkinliğine Rize İl Orman Müdürlüğü Mühendisi Burçak BULUT, proje temsilcileri Muhammet ÇUBUK, Batuhan SARUHAN, Halit SEZGÜN, Göktuğ YILMAZ,  Mahmut KALAYCI ve Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Öğrencilere doğru ağaç dikimiyle ilgili bilgi veren Burçak BULUT; “ bu tür projeleri destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte daha büyük projeler yapmalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu. 2 ay süren proje son olarak üniversite öğrencileri tarafından yapılan sahil temizliğiyle sona erdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Yöneticiliği öğrencileri tarafından düzenlenen “Dağ


Yeşil Deniz Mavi Kalsın” projesi Doç.Dr. Nihal AKOĞUZ rehberliğinde gerçekleştirildi. Özellikle Covid-19 vakası nedeniyle uzun zamandır evde kalmak zorunda kalan öğrencileri doğayla buluşturmayı ve genç yaştaki bireylere çevreyi koruma farkındalığı vermeyi amaçlayan proje 3 Nisan – 2 Haziran arasında yapıldı.


Proje kapsamında ilk olarak lise düzeyindeki öğrencilere çevrenin korunması ve yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgili uzaktan eğitimler verildi. Daha sonra Rize Belediyesi ve Rize İl Orman Müdürlüğü katkılarıyla ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. Projenin son ayağında ise üniversite öğrencileri tarafından sahil temizliği yapıldı.


Projenin ağaç dikim etkinliğine Rize İl Orman Müdürlüğü Mühendisi Burçak BULUT, proje temsilcileri Muhammet ÇUBUK, Batuhan SARUHAN, Halit SEZGÜN, Göktuğ YILMAZ,  Mahmut KALAYCI ve Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Öğrencilere doğru ağaç dikimiyle ilgili bilgi veren Burçak BULUT; “ bu tür projeleri destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte daha büyük projeler yapmalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu. 2 ay süren proje son olarak üniversite öğrencileri tarafından yapılan sahil temizliğiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi