RİZE'DE DEV MODERNİZASYON. SERVİSLER YENİLENİYOR

Sağlık 13.01.2022 - 19:24, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2013+ kez okundu.
 

RİZE'DE DEV MODERNİZASYON. SERVİSLER YENİLENİYOR

RTEÜ Geliştirme Vakfı Eğitim Araştırma Hastanesinin Servislerini Yeniliyor Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Eğitim Araştırma Hastanesinin servislerini yenileme kararı aldı. Sağlık Bakanlığı-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Rize’ye ve bölgeye hizmet eden önemli bir referans hastanedir. 530 yatak kapasiteli hastanede yılda bir milyondan fazla hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır. Covid-19 salgını döneminde ise Eğitim Araştırma Hastanesinin yükü ve fonksiyonu referans merkez olması dolayısıyla bir kat daha artmıştır. Geçen zaman zarfında hastanenin servisleri, gerek yapılışından itibaren geçen zaman, gerek hasta fazlalığından kaynaklanan yoğun kullanım dolayısıyla ciddi anlamda yıpranmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni desteklemek için kurulmuş olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, hastanenin mevcut durumunun iyileştirilmesi ve insanların daha nitelikli sağlık hizmeti alması için üzerine görev almış; Müdürlük ve Başhekimliğimiz tarafından belirlenen 4 servisi yenilemeye karar vermiştir. RTEÜ Geliştirme vakfı 2015 yılında da Eğitim Araştırma Hastanesine; içerisinde 3 tesla MR cihazı ile ileri düzeyde tomografi, anjiyografi, dijital röntgen cihazlarının olduğu son teknoloji ile donatılmış ve yaklaşık olarak 5 milyon dolara mal olan bir görüntüleme merkezi kazandırmıştı. Şimdi de hastanemizdeki 4 servisin yapımını üstlendi, inşaat çalışmalarına başladı. Müdürlük ve Başhekimliğimiz tarafından belirlenen servisler projelendirilmiş ve yenileme çalışmalarına başlanmıştır. Şu anda kardiyoloji servisinin yenilenme çalışması devam etmektedir. Servislerin yenilenmesi kapsamında;  yer pvc kaplamaları, asma tavanlar, elektrik tesisatları, aydınlatma lambaları ile anahtar ve prizler, lavabolar, kapılar, seramik döşeme ve kaplama ile duvar boyaları gibi mevcut servislerde ne varsa hepsi yenilenmektedir. İçinden geçmekte olduğumuz salgın dolayısıyla, ayna anda birkaç servisin boşaltılarak inşaat çalışması yapılması mümkün olmadığı için, servisleri yenileme çalışmaları servis servis planlanmıştır. Çalışmalar tamamlandığında bu 4 servimiz çok daha modern bir seviyeye kavuşmuş olacaktır. Dolayısıyla da hem hastalar daha nitelikli sağlık hizmeti alacaklar, hem de ilgili servislerde çalışan hemşire ve diğer sağlık çalışanları ile hekimler çalışma ortamlarından memnun olarak daha nitelikli sağlık hizmeti sunacaklardır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başkanı ve üyeleri ile Üniversitemize ilimize vermiş olduğu destek ve katkılar dolayısıyla teşekkür ederiz.

RTEÜ Geliştirme Vakfı Eğitim Araştırma Hastanesinin Servislerini Yeniliyor


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Eğitim Araştırma Hastanesinin servislerini yenileme kararı aldı.


Sağlık Bakanlığı-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Rize’ye ve bölgeye hizmet eden önemli bir referans hastanedir. 530 yatak kapasiteli hastanede yılda bir milyondan fazla hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır.


Covid-19 salgını döneminde ise Eğitim Araştırma Hastanesinin yükü ve fonksiyonu referans merkez olması dolayısıyla bir kat daha artmıştır. Geçen zaman zarfında hastanenin servisleri, gerek yapılışından itibaren geçen zaman, gerek hasta fazlalığından kaynaklanan yoğun kullanım dolayısıyla ciddi anlamda yıpranmıştır.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni desteklemek için kurulmuş olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, hastanenin mevcut durumunun iyileştirilmesi ve insanların daha nitelikli sağlık hizmeti alması için üzerine görev almış; Müdürlük ve Başhekimliğimiz tarafından belirlenen 4 servisi yenilemeye karar vermiştir.


RTEÜ Geliştirme vakfı 2015 yılında da Eğitim Araştırma Hastanesine; içerisinde 3 tesla MR cihazı ile ileri düzeyde tomografi, anjiyografi, dijital röntgen cihazlarının olduğu son teknoloji ile donatılmış ve yaklaşık olarak 5 milyon dolara mal olan bir görüntüleme merkezi kazandırmıştı. Şimdi de hastanemizdeki 4 servisin yapımını üstlendi, inşaat çalışmalarına başladı.


Müdürlük ve Başhekimliğimiz tarafından belirlenen servisler projelendirilmiş ve yenileme çalışmalarına başlanmıştır. Şu anda kardiyoloji servisinin yenilenme çalışması devam etmektedir. Servislerin yenilenmesi kapsamında;  yer pvc kaplamaları, asma tavanlar, elektrik tesisatları, aydınlatma lambaları ile anahtar ve prizler, lavabolar, kapılar, seramik döşeme ve kaplama ile duvar boyaları gibi mevcut servislerde ne varsa hepsi yenilenmektedir.


İçinden geçmekte olduğumuz salgın dolayısıyla, ayna anda birkaç servisin boşaltılarak inşaat çalışması yapılması mümkün olmadığı için, servisleri yenileme çalışmaları servis servis planlanmıştır. Çalışmalar tamamlandığında bu 4 servimiz çok daha modern bir seviyeye kavuşmuş olacaktır. Dolayısıyla da hem hastalar daha nitelikli sağlık hizmeti alacaklar, hem de ilgili servislerde çalışan hemşire ve diğer sağlık çalışanları ile hekimler çalışma ortamlarından memnun olarak daha nitelikli sağlık hizmeti sunacaklardır.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başkanı ve üyeleri ile Üniversitemize ilimize vermiş olduğu destek ve katkılar dolayısıyla teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi