RİZE'DE ESKİ MÜFTÜLÜK SİTESİ ARTIK TARİH OLDU.

Rize 19.01.2021 - 12:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 4688+ kez okundu.
 

RİZE'DE ESKİ MÜFTÜLÜK SİTESİ ARTIK TARİH OLDU.

34 YILLIK ESKİ MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ İBADETE KAPANDI... Deniz sitesi bünyesinde 34 yıl önce ibadete açılan ve bir çok tartışmalar sonucunda; önce küçük bir mescid, sonrasında 600 kişilik camiye çevrilen site camii kentsel dönüşüm nedeniyle ibadete kapandı. Bilindiği gibi Rize'de Belediye blokları ve özellikle Deniz sitesi' nin Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan etüt çalışmaları sonucunda, adı geçen 120 dairelik siteye sakat raporu verilerek yıkım kararı alınmıştı. Hal böyle olunca site içinde yer alan cami de ibadete kapanmış oldu. TOKİ tarafından yapılması planlanan Deniz sitesi daire sahiplerinin her biri; yıkılan dairelerinin yerine yapılacak olan yeni dairelerden almak istiyor.  Çok katlı olamayacağı için 120 daireyi sığdırmak mümkün görünmüyor. Ancak projesi henüz tamamlanmamış olup; iki alternatif üzerinde duruluyor. Birincisi; cami yapmamak suretiyle 120 daireyi sığdırabilmek. İkinci bir durum; 120 daire, çevre esnafı ve site altında 70 dükkanın bulunması nedeniyle en azından bir mescidin yapılması ihtiyacı doğuyor. Görüştüğümüz daire sahipleri ve esnaf: "Esas olan daire sahiplerinin mağdur olmaması. Ancak burada bir mescidin de kesinlikle olması gerekir." dediler. Bu cami' nın ilk İmam-Hatibi İlahiyatçı Enis Naci Serdar idi. Son kapanış İmam-Hatibi ise Rize Millet vekili Muhammet Avcı' nın abiyi Mehmet Avcı idi...

34 YILLIK ESKİ MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ İBADETE KAPANDI...

Deniz sitesi bünyesinde 34 yıl önce ibadete açılan ve bir çok tartışmalar sonucunda; önce küçük bir mescid, sonrasında 600 kişilik camiye çevrilen site camii kentsel dönüşüm nedeniyle ibadete kapandı.

Bilindiği gibi Rize'de Belediye blokları ve özellikle Deniz sitesi' nin Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan etüt çalışmaları sonucunda, adı geçen 120 dairelik siteye sakat raporu verilerek yıkım kararı alınmıştı.

Hal böyle olunca site içinde yer alan cami de ibadete kapanmış oldu.

TOKİ tarafından yapılması planlanan Deniz sitesi daire sahiplerinin her biri; yıkılan dairelerinin yerine yapılacak olan yeni dairelerden almak istiyor. 

Çok katlı olamayacağı için 120 daireyi sığdırmak mümkün görünmüyor. Ancak projesi henüz tamamlanmamış olup; iki alternatif üzerinde duruluyor.

Birincisi; cami yapmamak suretiyle 120 daireyi sığdırabilmek.

İkinci bir durum; 120 daire, çevre esnafı ve site altında 70 dükkanın bulunması nedeniyle en azından bir mescidin yapılması ihtiyacı doğuyor.

Görüştüğümüz daire sahipleri ve esnaf: "Esas olan daire sahiplerinin mağdur olmaması. Ancak burada bir mescidin de kesinlikle olması gerekir." dediler.

Bu cami' nın ilk İmam-Hatibi İlahiyatçı Enis Naci Serdar idi. Son kapanış İmam-Hatibi ise Rize Millet vekili Muhammet Avcı' nın abiyi Mehmet Avcı idi...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi