RİZE'DE ESNAF DA YOLCULARIMIZDA MAĞDURİYET YAŞIYOR

Siyaset 03.12.2020 - 17:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2843+ kez okundu.
 

RİZE'DE ESNAF DA YOLCULARIMIZDA MAĞDURİYET YAŞIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçe Başkanlığı dolgu sahasına taşınan durakların şoför ve yolcuları ile görüştü.  CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri şoförler ile yaptığı görüşmede yaşanan mağduriyetleri dinledi. Eski durak bölgesinde bulunan esnaflarıda dinleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada "durakların taşınmasının zaruriyet olduğunu biliyoruz ancak aylar öncesinden bu durakların taşınacağı bilinmesine rağmen bu durakların sahil dolgu alanına taşınırken vatandaşların bu alana ulaşmasını sağlayacak alt yapının hazırlanmadan bu taşımanın yapılmasının hiçbir mantıklı tarafı yoktur dedi."  CHP heyeti yolcularlada görüşme yaparak "burada çok taraflı bir mağduriyet yaşanıyor. Şoförler ekonomik mağduriyet yaşarken yolcu vatandaşlarımız ise hizmet mağduriyeti yaşamaktadır. Yolcu vatandaşlarımız hiçbir ışık ve üst geçit olmadan bu trafiği aşmak zorunda kalıyor bu esnada vatandaşlarımız hem can tehlikesi yaşıyor hemde duraklara ulaşmakta zorluk çekiyor. Bu duraklar Rizenin kalbi duraklardır bu durakların yolcuları hastaneye gelip hasta halde yolculuk yapmak zorundadır, bu durağın yolcuları alışverişlerini yapıp ellerinde yük taşıyarak yolculuk yapmaktadır böylesi bir yapısı olan bu durakların hiçbir hazırlık olmadan alınan bu karar Riz'eyi yönetenlerin ne kadar acemi olduğunu birkez daha göstermiştir dedi."  Aynı zamanda eski durakların olduğu yerde bulunan esnaflarında mağdur edildiğini söyleyen Topaloğlu "esnaf vatandaşlarımızla da görüştük onlarda bu durumdan rahatsız ve bu ekonomik buhranda yaşayabilecek en talihsiz olayı yaşıyorlar. Sadece şoför ve yolcu vatandaşlarımızın değil esnaf vatandaşlarımız içinde yapılması gerekenler varken ne yazık ki esnaflarımız içinde hiçbir alt yapı oluşturulmamıştır" dedi.  Öncelik olarak acilen trafik ışıklandırması veya üst geçit yapılmasını söyleyen Topaloğlu "bu duraklara vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için acil olarak trafik lambası veya üst geçit yapılması gerekiyor. Yükü olan vatandaşlarımız, hasta olan vatandaşlarımız ve yaşlı olan vatandaşlarımız içinde şehir merkezi tarafından geldi geçti şeklinde yolcu almasının önü açılmalıdır dedi."

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçe Başkanlığı dolgu sahasına taşınan durakların şoför ve yolcuları ile görüştü. 


CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri şoförler ile yaptığı görüşmede yaşanan mağduriyetleri dinledi. Eski durak bölgesinde bulunan esnaflarıda dinleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada "durakların taşınmasının zaruriyet olduğunu biliyoruz ancak aylar öncesinden bu durakların taşınacağı bilinmesine rağmen bu durakların sahil dolgu alanına taşınırken vatandaşların bu alana ulaşmasını sağlayacak alt yapının hazırlanmadan bu taşımanın yapılmasının hiçbir mantıklı tarafı yoktur dedi." 


CHP heyeti yolcularlada görüşme yaparak "burada çok taraflı bir mağduriyet yaşanıyor. Şoförler ekonomik mağduriyet yaşarken yolcu vatandaşlarımız ise hizmet mağduriyeti yaşamaktadır. Yolcu vatandaşlarımız hiçbir ışık ve üst geçit olmadan bu trafiği aşmak zorunda kalıyor bu esnada vatandaşlarımız hem can tehlikesi yaşıyor hemde duraklara ulaşmakta zorluk çekiyor. Bu duraklar Rizenin kalbi duraklardır bu durakların yolcuları hastaneye gelip hasta halde yolculuk yapmak zorundadır, bu durağın yolcuları alışverişlerini yapıp ellerinde yük taşıyarak yolculuk yapmaktadır böylesi bir yapısı olan bu durakların hiçbir hazırlık olmadan alınan bu karar Riz'eyi yönetenlerin ne kadar acemi olduğunu birkez daha göstermiştir dedi." 


Aynı zamanda eski durakların olduğu yerde bulunan esnaflarında mağdur edildiğini söyleyen Topaloğlu "esnaf vatandaşlarımızla da görüştük onlarda bu durumdan rahatsız ve bu ekonomik buhranda yaşayabilecek en talihsiz olayı yaşıyorlar. Sadece şoför ve yolcu vatandaşlarımızın değil esnaf vatandaşlarımız içinde yapılması gerekenler varken ne yazık ki esnaflarımız içinde hiçbir alt yapı oluşturulmamıştır" dedi. 


Öncelik olarak acilen trafik ışıklandırması veya üst geçit yapılmasını söyleyen Topaloğlu "bu duraklara vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için acil olarak trafik lambası veya üst geçit yapılması gerekiyor. Yükü olan vatandaşlarımız, hasta olan vatandaşlarımız ve yaşlı olan vatandaşlarımız içinde şehir merkezi tarafından geldi geçti şeklinde yolcu almasının önü açılmalıdır dedi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi