RİZE'DE FERETİKO SERGİSİ AÇILDI

Eğitim 09.11.2020 - 14:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2713+ kez okundu.
 

RİZE'DE FERETİKO SERGİSİ AÇILDI

Rize Valisi Kemal Çeber, Kendir İpi Dokumacılık Kursiyerleri tarafından yapılan Rize Bezi “Feretiko” ürünlerinin sergilendiği serginin açılışına katıldı. Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber’in de eşlik ettiği açılış programında İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ve Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şule Cıvgaz Kazancıoğlu da hazır bulundu.   Sergi açılış programında Kendir İpi Dokumacılık Kursunun önemine değinen Vali Çeber; “Geçmişten günümüze kadar gelen kültürel değerlerimizi korumak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda Kendir İpi Dokumacılık ve Rize Bezi “ Feretiko” kurslarımızı açtık. Bu kurslara gelen kursiyer arkadaşlarımızda Rize’nin ilk Coğrafi İşaretler Tescilli Ürünü olan Rize Bezinin yapını öğrenerek sergilerini açmış bulunmaktalar. Üretiminden başlayıp iplik haline getirilmesi ve dokunmasına kadar tüm aşamalarda yer alan kursiyerlerimiz çok önemli bir başarıya imza atmış ve güzel bir sürece öncülük etmiş bulunmaktalar. Bu bağlamda bu kursun ve serginin açılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve kursa gelerek kültürel değerlerimizin korunması adına çaba gösteren tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. “ dedi. Açılışın ardından sergi alanını gezen ve kendir ipinin işleniş aşamalarını tek tek inceleyen Vali Çeber, ayrıca Covid-19 ile ilgili kursiyerleri uyardı. Sergi açılışının son bölümünde kursiyerlere sertifikaları verildi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Kendir İpi Dokumacılık Kursiyerleri tarafından yapılan Rize Bezi “Feretiko” ürünlerinin sergilendiği serginin açılışına katıldı.


Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber’in de eşlik ettiği açılış programında İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ve Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şule Cıvgaz Kazancıoğlu da hazır bulundu.  


Sergi açılış programında Kendir İpi Dokumacılık Kursunun önemine değinen Vali Çeber; “Geçmişten günümüze kadar gelen kültürel değerlerimizi korumak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda Kendir İpi Dokumacılık ve Rize Bezi “ Feretiko” kurslarımızı açtık.


Bu kurslara gelen kursiyer arkadaşlarımızda Rize’nin ilk Coğrafi İşaretler Tescilli Ürünü olan Rize Bezinin yapını öğrenerek sergilerini açmış bulunmaktalar. Üretiminden başlayıp iplik haline getirilmesi ve dokunmasına kadar tüm aşamalarda yer alan kursiyerlerimiz çok önemli bir başarıya imza atmış ve güzel bir sürece öncülük etmiş bulunmaktalar. Bu bağlamda bu kursun ve serginin açılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve kursa gelerek kültürel değerlerimizin korunması adına çaba gösteren tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.


Açılışın ardından sergi alanını gezen ve kendir ipinin işleniş aşamalarını tek tek inceleyen Vali Çeber, ayrıca Covid-19 ile ilgili kursiyerleri uyardı.


Sergi açılışının son bölümünde kursiyerlere sertifikaları verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi