RİZE'DE GİNDEŞ ŞELALESİ TABİAT PARKI OLARAK İLAN EDİLDİ

Kültür 04.11.2021 - 16:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2775+ kez okundu.
 

RİZE'DE GİNDEŞ ŞELALESİ TABİAT PARKI OLARAK İLAN EDİLDİ

Gindeş Şelalesi Tabiat Anıtı Olarak İlan Edildi Rize ili Hemşin ilçesinde bulunan Gindeş Şelalesi Tarım ve Orman Bakanlığın 28/10/2021 tarihli oluruyla tabiat anıtı olarak ilan edildi. Hemşin Kaymakamlığının girişimleri sonucu Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize Şubesi sorumluluğu alanında bulunan Gindeş Şelalesi doğal kaynak sebebi ile tabiat alanı olarak tescillendi. Eşsiz doğası ve endemik bitki örtüsü ile turizminin gözde illeri arasında yer alan ilimiz, 32 hektar alanı kapsayan Gindeş Şelalesi tabiat anıtı ile turizm destinasyonuna bir yenisini ekledi. Hemşin merkezden 25 km uzaklıkta Kantarlı köyünde bulunan Gindeş Şelalesi tabiat anıtı, 50 metre uzunluğu ile doğa severlerin yeni adresi olması bekleniyor. Ham yol çalışmaları tamamlanmış olan Gindeş Şelalesi’nin Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından proje çalışmaları yakın zamanda başlayarak, yapılacak olan yürüyüş yolu, seyir terasları ve çardaklarla ziyarete açılıp bölge turizmine kazandırılması hedefleniyor. Ormanlık alanda ağaçların arasından dökülen Gindeş Şelalesi, yürüyüş tutkunlarına yeni bir rota sunuyor. Projenin tamamlanması ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olması beklenmekledir.

Gindeş Şelalesi Tabiat Anıtı Olarak İlan Edildi


Rize ili Hemşin ilçesinde bulunan Gindeş Şelalesi Tarım ve Orman Bakanlığın 28/10/2021 tarihli oluruyla tabiat anıtı olarak ilan edildi.


Hemşin Kaymakamlığının girişimleri sonucu Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize Şubesi sorumluluğu alanında bulunan Gindeş Şelalesi doğal kaynak sebebi ile tabiat alanı olarak tescillendi.


Eşsiz doğası ve endemik bitki örtüsü ile turizminin gözde illeri arasında yer alan ilimiz, 32 hektar alanı kapsayan Gindeş Şelalesi tabiat anıtı ile turizm destinasyonuna bir yenisini ekledi. Hemşin merkezden 25 km uzaklıkta Kantarlı köyünde bulunan Gindeş Şelalesi tabiat anıtı, 50 metre uzunluğu ile doğa severlerin yeni adresi olması bekleniyor.


Ham yol çalışmaları tamamlanmış olan Gindeş Şelalesi’nin Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından proje çalışmaları yakın zamanda başlayarak, yapılacak olan yürüyüş yolu, seyir terasları ve çardaklarla ziyarete açılıp bölge turizmine kazandırılması hedefleniyor.


Ormanlık alanda ağaçların arasından dökülen Gindeş Şelalesi, yürüyüş tutkunlarına yeni bir rota sunuyor. Projenin tamamlanması ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olması beklenmekledir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi