RİZE'DE GÖREV BÖLÜMÜ YAPTILAR

Rize 13.10.2021 - 09:38, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2569+ kez okundu.
 

RİZE'DE GÖREV BÖLÜMÜ YAPTILAR

Ulusal Çay Konseyi 13. Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu toplantısı Genel Kurul’da seçilen alt grup temsilcileri Mehmet ERDOĞAN, Dr. Turgay TURNA, Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Av. Dilaver DEMİR, Nurettin İNCE, Ali KARSLI ve Ulusal Çay Konseyi Genel Sekreteri Oğuzhan CİVELEKOĞLU’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Yeni dönem görev yapacak Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımında yönetim kurulu üyelerinin tam desteğini alan Mehmet ERDOĞAN Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Başkan Yardımcılığına Dr. Turgay TURNA Muhasip üyeliğe Av. Dilaver DEMİR seçildi. Çöp Çay İşlenmesi Engellenmeli; Sektörün önemli sorunlarından biri haline gelen çöp çayın işlenmesi uygun olmayan hammadde, gıda boyaları gibi kimyasalların eklenmesi ile üretilmekte insan sağlığını hiçe saymakta ilerde oluşabilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi bölgede üretilen çayın kalitesini de olumsuz etkilemektedir. Çöp çay işleyen merdiven altı işletmelerin önlenmesi adına ilgili birimlerle gerekli yazışmaların yapılmasına karar verilmiştir. Kaçak Kurulan Çay Bahçeleri Önlenmeli; Yönetim Kurulunca daha önce değerlendirilen ve gerekli yazışmaların yapıldığı kaçak çay bahçelerinin kurulumu tekrar gündeme alınarak değerlendirildi. Çay tarımı alanlarına giren yerlerde çay bahçesi kuracak olanlar önceden ruhsatname almak zorunda olmasına rağmen, bölge ormanlık alanlar tahrip edilmekte ruhsatsız çay bahçeleri kurulmaktadır. Eğer önüne geçilmez ise arz talep dengelerin bozulmasına neden olmasına sektör dengelerinin olumsuz etkilenmesine neden olacağı belirtilirken, yapılacak bahçelerin başvurularının önceden alınmasın sağlanması, uygun bahçelerin arz talep dengesi doğrultusunda kurulmasının sağlanması için ilgili birimlere tekrar bilgilendirme yapılmasına karar verilmiştir. Çay Kanununun Takipçisiyiz; Ulusal Çay Konseyi öncülüğünde başlatılan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin tüm paydaşların görüşünü alarak hazırladığı Çay Kanunu taslağının önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Sn. ERDOĞAN; “ Çay Kanunu artık olmazsa olmazımız, sektör sorunları her geçen gün artarak devam ediyor önüne geçebilecek bir kanun çıkması önem arz etmektedir. Ulusal Çay Konseyi olarak Çay Kanunun çıkması adına Konsey olarak gerekli desteklerimizin devam ettiğini Yönetim Kurulu olarak konunun takipçisi olacaklarını” ifade etti.  

Ulusal Çay Konseyi 13. Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu toplantısı Genel Kurul’da seçilen alt grup temsilcileri Mehmet ERDOĞAN, Dr. Turgay TURNA, Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Av. Dilaver DEMİR, Nurettin İNCE, Ali KARSLI ve Ulusal Çay Konseyi Genel Sekreteri Oğuzhan CİVELEKOĞLU’nun katılımı ile gerçekleştirildi.


Yeni dönem görev yapacak Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımında yönetim kurulu üyelerinin tam desteğini alan Mehmet ERDOĞAN Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Başkan Yardımcılığına Dr. Turgay TURNA Muhasip üyeliğe Av. Dilaver DEMİR seçildi.


Çöp Çay İşlenmesi Engellenmeli;


Sektörün önemli sorunlarından biri haline gelen çöp çayın işlenmesi uygun olmayan hammadde, gıda boyaları gibi kimyasalların eklenmesi ile üretilmekte insan sağlığını hiçe saymakta ilerde oluşabilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi bölgede üretilen çayın kalitesini de olumsuz etkilemektedir. Çöp çay işleyen merdiven altı işletmelerin önlenmesi adına ilgili birimlerle gerekli yazışmaların yapılmasına karar verilmiştir.


Kaçak Kurulan Çay Bahçeleri Önlenmeli;


Yönetim Kurulunca daha önce değerlendirilen ve gerekli yazışmaların yapıldığı kaçak çay bahçelerinin kurulumu tekrar gündeme alınarak değerlendirildi. Çay tarımı alanlarına giren yerlerde çay bahçesi kuracak olanlar önceden ruhsatname almak zorunda olmasına rağmen, bölge ormanlık alanlar tahrip edilmekte ruhsatsız çay bahçeleri kurulmaktadır. Eğer önüne geçilmez ise arz talep dengelerin bozulmasına neden olmasına sektör dengelerinin olumsuz etkilenmesine neden olacağı belirtilirken, yapılacak bahçelerin başvurularının önceden alınmasın sağlanması, uygun bahçelerin arz talep dengesi doğrultusunda kurulmasının sağlanması için ilgili birimlere tekrar bilgilendirme yapılmasına karar verilmiştir.


Çay Kanununun Takipçisiyiz;


Ulusal Çay Konseyi öncülüğünde başlatılan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin tüm paydaşların görüşünü alarak hazırladığı Çay Kanunu taslağının önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Sn. ERDOĞAN; “ Çay Kanunu artık olmazsa olmazımız, sektör sorunları her geçen gün artarak devam ediyor önüne geçebilecek bir kanun çıkması önem arz etmektedir. Ulusal Çay Konseyi olarak Çay Kanunun çıkması adına Konsey olarak gerekli desteklerimizin devam ettiğini Yönetim Kurulu olarak konunun takipçisi olacaklarını” ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi