RİZE’DE GÜNDEM; ÇAYDA ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI

Siyaset 22.06.2022 - 08:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1442+ kez okundu.
 

RİZE’DE GÜNDEM; ÇAYDA ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI

Vatan Partisi Rize İl Başkanlığı, 25 Haziran saat: 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği ‘’ÇAYDA ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI’’ çalışmalarını kurum ziyaretleri ile sürdürüyor. Vatan Partisi heyeti, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çay Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nu ziyaret ederek kurultaya davet etti. Kurultay çalışmaları ile Çay Kanun tasarısının meclise sunulması üst üste gelmesiyle Rize’de gündem bir anda çay kanunu tasarısı tartışmalarına ve Cumartesi günü yapılacak Çay Kurultayına döndü. İl Başkanı Salih Öksüz çay kanunu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı; Meclise sunulan yeni çay kanununda belirtilen ''Ödemelerin en geç 6 ay içinde ödenmesi'', çay tarım arazilerinin ve üreticilerin kayıt altına alınması, genotipi bozulmuş homojen çaylıkların yerine yüksek kaliteli tek tip çaylıkların ekilmesi gibi olumlu kararlarla, Çay Kanunu'nun güncellenmesi hepimizi sevindirmiştir ancak yaş çay alım fiyatının belirlenmesinin yetkisi Ulusal Çay Konseyi'ne verilmesi kabul edilemez. Yetki Çaykur'da olmalı. Çaykur öne çıkarılmalıdır. Sorunlarımızın ana kaynağı özel sektör olmasına rağmen böyle bir kararın alınması akıl alır gibi değil. Ekonomik sorunlar, tarımda olan sıkıntılar, AB-D Emperyalizminin ülkemizi bölme girişimleri gibi onca sorun varken Çay üreticisini zora sokmak milli anlayışa sığmaz. Bu hatadan acilen dönülmeli. Ve en önemli konu olan üreticinin gelir kaybına yol açan taban fiyattan düşük çay alınmasının dikkate alınmaması da başka bir akılalmaz bir olay. Çay Kanunu gözden geçirilmeli tüm yetki Çaykur'a verilmelidir. Çaykur ülkemizin en değerli mücevherlerinden biridir. Çaykur'a sahip çıkmak Çaykur'u güçlendirmek milli bir görevdir. Değerli hemşehrilerim, yapacağımız çay kurultayı önümüzde ki ay oylanacak çay kanununun üretici lehine dönüşmesi için bir fırsattır. Gelin sesimizi meclise duyuralım.

Vatan Partisi Rize İl Başkanlığı, 25 Haziran saat: 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği ‘’ÇAYDA ÜRETİM DEVRİMİ KURULTAYI’’ çalışmalarını kurum ziyaretleri ile sürdürüyor.


Vatan Partisi heyeti, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çay Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nu ziyaret ederek kurultaya davet etti.


Kurultay çalışmaları ile Çay Kanun tasarısının meclise sunulması üst üste gelmesiyle Rize’de gündem bir anda çay kanunu tasarısı tartışmalarına ve Cumartesi günü yapılacak Çay Kurultayına döndü.


İl Başkanı Salih Öksüz çay kanunu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı;


Meclise sunulan yeni çay kanununda belirtilen ''Ödemelerin en geç 6 ay içinde ödenmesi'', çay tarım arazilerinin ve üreticilerin kayıt altına alınması, genotipi bozulmuş homojen çaylıkların yerine yüksek kaliteli tek tip çaylıkların ekilmesi gibi olumlu kararlarla, Çay Kanunu'nun güncellenmesi hepimizi sevindirmiştir ancak yaş çay alım fiyatının belirlenmesinin yetkisi Ulusal Çay Konseyi'ne verilmesi kabul edilemez.


Yetki Çaykur'da olmalı. Çaykur öne çıkarılmalıdır. Sorunlarımızın ana kaynağı özel sektör olmasına rağmen böyle bir kararın alınması akıl alır gibi değil.


Ekonomik sorunlar, tarımda olan sıkıntılar, AB-D Emperyalizminin ülkemizi bölme girişimleri gibi onca sorun varken Çay üreticisini zora sokmak milli anlayışa sığmaz. Bu hatadan acilen dönülmeli. Ve en önemli konu olan üreticinin gelir kaybına yol açan taban fiyattan düşük çay alınmasının dikkate alınmaması da başka bir akılalmaz bir olay.


Çay Kanunu gözden geçirilmeli tüm yetki Çaykur'a verilmelidir. Çaykur ülkemizin en değerli mücevherlerinden biridir. Çaykur'a sahip çıkmak Çaykur'u güçlendirmek milli bir görevdir.


Değerli hemşehrilerim, yapacağımız çay kurultayı önümüzde ki ay oylanacak çay kanununun üretici lehine dönüşmesi için bir fırsattır. Gelin sesimizi meclise duyuralım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi