RİZE'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Rize 05.07.2021 - 00:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2892+ kez okundu.
 

RİZE'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

RİZE`DE GİRİŞİMCİ KADINLARIN ÖRNEK OLACAK BAŞARISI Rize`de güzel şeyler oluyor,kadınlar iş hayatında emin adımlar ile yürüyor,her kadının çok iyi yaptığı işte bu dediği bir yeteneği vardır .önemli olan bu yeteneğinin farkına varıp çabalaması ve gereken desteği bulması. Mikrokredi desteğiyle girişimci oldular 3 kişiye istihdam sağladılar.  Onlar fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarını her fırsatta gösteren kadın girişimciliğinin başarılı  örneklerinden. Şefaat Topaloğlu ve Mine Damaksız’ın hikayesi ayrı hayatlarda başlayan ancak sevgi ile birleşen bağları ile başlıyor. İkisi de ev hanımı olan Şefaat hanım ve Mine Hanım internette tanışıyor ve arkadaş oluyorlar. Şefaat hanım Mine hanımı memleketi olan Rize’ye davet ediyor. İki çocuğuyla birlikte Rize’ye gezmeye gelen Mine hanım hayatını değiştirecek bir yolculuğa adım attığındanhabersiz. Şefaat hanım ile aralarındaki arkadaşlık sıcak bir bağ ile kuvvetlenince Mine hanım Rize’ye yerleşmeye ve burada yeni bir hayata başlamaya karar verdi. Hem çocuklarını daha iyi şartlarda yetiştirebilmek hem ev ekonomisine katkı sağlamak hem de kendi ayakları üzerinde daha sağlam durabilmek adına iki arkadaş mantı yapıp satmaya başladılar. Mikrokredi ile tanışmaları da yaptıkları mantı sayesinde olur. Mikrokredi personeli ile mantı alışverişi yapan Şefaat hanıma personelimiz işlerini nasıl büyütecekleri hakkında bilgi verince Şefaat hanım ve Mine Hanım ayaklarına kadar gelen bu desteği görmezden gelemeyerek 5 kişilik bir ekip ile 700 TL’lik ilk kredilerinden faydalanırlar. Hem aldıkları kredi ile mantı yapmaya devam ettiler hem de mikrokredi grupları ve toplantılarına düzenli katılım sağladılar ve bu sayede elde ettikleri gelir dükkan açmalarına yetecek kadar büyüdü. Mikrokredinin sağladığı hem temel hem de girişimci kredileri ile dükkan açan Şefaat ve Mine Hanım sadece mantı yapmakla da yetinmeyerek içli köfte,baklava,su böreği de satmaya başladılar ve çok kısa bir sürede il içinde market ve restorantların raflarında ürünleri ile yer aldılar. Kalitelerinden ödün vermeden doğal ürünler yapmaya devam eden bu girişimci iki arkadaşın hedefi markalaşarak Türkiye’nin dört bir yanına şubeler açabilmek. Mikrokredinin maddi ve manevi desteğini her fırsatta dile getiren girişimci kadınlar Rize Valiliği ve İl Özel İdaresi’ne desteklerinden ötürü teşekkürlerini ilettiler. Kendi emekleri ile yükselen Şefaat ve Mine Hanım 2020 yılında mikrokredi,Citibank ve Kadın Emeğini  Değerlendirme Vakfı’nın düzenlediği mikrokredi ödülüne layık görülerek para ödülü kıazandılar. Şefaat Hanım ve Mine Hanım kendi ayakları üzerinde durabilmenin hem de kendileri gibi emekçikadınlara istihdam sağlayabilmenin haklı gururu ile çalışmaya devam ediyorlar. 

RİZE`DE GİRİŞİMCİ KADINLARIN ÖRNEK OLACAK BAŞARISI


Rize`de güzel şeyler oluyor,kadınlar iş hayatında emin adımlar ile yürüyor,her kadının çok iyi yaptığı işte bu dediği bir yeteneği vardır .önemli olan bu yeteneğinin farkına varıp çabalaması ve gereken desteği bulması.


Mikrokredi desteğiyle girişimci oldular 3 kişiye istihdam sağladılar. 


Onlar fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarını her fırsatta gösteren kadın girişimciliğinin başarılı  örneklerinden.


Şefaat Topaloğlu ve Mine Damaksız’ın hikayesi ayrı hayatlarda başlayan ancak sevgi ile birleşen bağları ile başlıyor. İkisi de ev hanımı olan Şefaat hanım ve Mine Hanım internette tanışıyor ve arkadaş oluyorlar. Şefaat hanım Mine hanımı memleketi olan Rize’ye davet ediyor. İki çocuğuyla birlikte Rize’ye gezmeye gelen Mine hanım hayatını değiştirecek bir yolculuğa adım attığındanhabersiz. Şefaat hanım ile aralarındaki arkadaşlık sıcak bir bağ ile kuvvetlenince Mine hanım Rize’ye yerleşmeye ve burada yeni bir hayata başlamaya karar verdi. Hem çocuklarını daha iyi şartlarda yetiştirebilmek hem ev ekonomisine katkı sağlamak hem de kendi ayakları üzerinde daha sağlam durabilmek adına iki arkadaş mantı yapıp satmaya başladılar.


Mikrokredi ile tanışmaları da yaptıkları mantı sayesinde olur. Mikrokredi personeli ile mantı alışverişi yapan Şefaat hanıma personelimiz işlerini nasıl büyütecekleri hakkında bilgi verince Şefaat hanım ve Mine Hanım ayaklarına kadar gelen bu desteği görmezden gelemeyerek 5 kişilik bir ekip ile 700 TL’lik ilk kredilerinden faydalanırlar. Hem aldıkları kredi ile mantı yapmaya devam ettiler hem de mikrokredi grupları ve toplantılarına düzenli katılım sağladılar ve bu sayede elde ettikleri gelir dükkan açmalarına yetecek kadar büyüdü. Mikrokredinin sağladığı hem temel hem de girişimci kredileri ile dükkan açan Şefaat ve Mine Hanım sadece mantı yapmakla da yetinmeyerek içli köfte,baklava,su böreği de satmaya başladılar ve çok kısa bir sürede il içinde market ve restorantların raflarında ürünleri ile yer aldılar.

Kalitelerinden ödün vermeden doğal ürünler yapmaya devam eden bu girişimci iki arkadaşın hedefi markalaşarak Türkiye’nin dört bir yanına şubeler açabilmek. Mikrokredinin maddi ve manevi desteğini her fırsatta dile getiren girişimci kadınlar Rize Valiliği ve İl Özel İdaresi’ne desteklerinden ötürü teşekkürlerini ilettiler.


Kendi emekleri ile yükselen Şefaat ve Mine Hanım 2020 yılında mikrokredi,Citibank ve Kadın Emeğini  Değerlendirme Vakfı’nın düzenlediği mikrokredi ödülüne layık görülerek para ödülü kıazandılar.


Şefaat Hanım ve Mine Hanım kendi ayakları üzerinde durabilmenin hem de kendileri gibi emekçikadınlara istihdam sağlayabilmenin haklı gururu ile çalışmaya devam ediyorlar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi