RİZE’DE HIZLI TREN HEYECANI

Rize 09.09.2020 - 17:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3532+ kez okundu.
 

RİZE’DE HIZLI TREN HEYECANI

Rize milletvekilimiz Sayın Muhammet Avcı’dan haber kaynaklı ve müjde niteliğinde olan  “Hızlı Tren” oluşumuna ait ilk adımın atıldığı duyuruldu. “Hızlı Tren” hususunda zemin, etüt ve fizibilite çalışmalarını gösteren çizelge tablosunu haber sitelerinde ve sosyal medyada görmek SALVADER Ailesi olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın milletvekillerimize, bu husus için bilakis gayret sarf eden siyasî yetkililerimize, ulaştırma bakanlığı mensuplarına, devlet demir yolları camiasına katkı sunan emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Bir kez daha memnuniyetimizi belirtir; kolaylık dileriz. Karadeniz halkının hayalini süsleyen ve gündemde söylemlerden öteye geçemeyip,  bir türlü yapımı hayata geçirilemeyen demir yolu projesi bugünlerde Rize’mizde “hızlı tren” olarak yansıması görülmektedir. Hızlı tren hususunda demir yolunda etüt ve fizibilite çalışmaları yapılıyor olması, müjde niteliğindedir. Gönül isterdi ki, bölge halkı olarak yılların özlemini bayram edasında kutlayabilsek. Hizmetin hangi istikametten geldiği yahut hangi istikamete gittiğinden ziyade; bölgemizde dünya ekonomi ve kültüründe yer edinen İpekyolu’nun modern halinde de yer alabilmek, lojistik merkezle bütünleşmemizi sağlamak, ulaşım ve nakliyedeki hızlı ulaşıma sahip olma, Kuzey-Doğu Karadeniz ve Güney-Doğu Anadolu özelinde kültürel entegrasyonun aktifleşmesinde ve ulaşımın aktifliği neticesinde turizm özelinde bölgenin gözde hale getirilmesinde kolaylıklar oluşturacaktır. Bugün Erzurum-Aşkale Rize Hattı inşası yarın ki Sarp Sınır Kapısı’ndan Samsun’a demiryolu bağlantı müjdesinin temelini oluşturmakta ve halkın bu hususta bugün ki umudunu körüklemektedir. Karadeniz halkı olarak coğrafyanın şartları zorlaştırması gerekçesi ile ulaşım ve nakliye hizmetlerinde kara ve hava yolu olarak iki tercih arasında sıkıştırılmış bulunmaktayız. Demir ve deniz yolunun Rize sahili özelinde Karadeniz’de kullanımının elverişsizliği rekabet ve tercih seçeneğimizi kısıtlamış ve alternatif arayışımıza fırsat vermemiştir. Bu hususlar neticesinde halk olarak ulaşımı pahalıya ve zaman israfı ile karşılamaktayız. Karayollarında yaşanılan kazalar ve kaybedilen canlarımız ise yaşanılan zorluğu manevi olarak daha güç hale getirmektedir. Müjdesi verilen ve katma değeri yüksek “hızlı tren” yapılaşması gibi projelerin yerelde ilimize, genelde bölge ve ülkemize kazandırılmasında katkı sunan, destek veren başta siyasi kurum ve kuruluşları ve gayretlerinden ötürü yetkilileri kutluyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hizmetin her türlüsünü ayakta alkışlıyoruz. Rize’mize müjdeyi veren milletvekilimiz Muhammet Avcı’ya bir kez daha teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz. SALVADER

Rize milletvekilimiz Sayın Muhammet Avcı’dan haber kaynaklı ve müjde niteliğinde olan  “Hızlı Tren” oluşumuna ait ilk adımın atıldığı duyuruldu. “Hızlı Tren” hususunda zemin, etüt ve fizibilite çalışmalarını gösteren çizelge tablosunu haber sitelerinde ve sosyal medyada görmek SALVADER Ailesi olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın milletvekillerimize, bu husus için bilakis gayret sarf eden siyasî yetkililerimize, ulaştırma bakanlığı mensuplarına, devlet demir yolları camiasına katkı sunan emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Bir kez daha memnuniyetimizi belirtir; kolaylık dileriz.

Karadeniz halkının hayalini süsleyen ve gündemde söylemlerden öteye geçemeyip,  bir türlü yapımı hayata geçirilemeyen demir yolu projesi bugünlerde Rize’mizde “hızlı tren” olarak yansıması görülmektedir. Hızlı tren hususunda demir yolunda etüt ve fizibilite çalışmaları yapılıyor olması, müjde niteliğindedir. Gönül isterdi ki, bölge halkı olarak yılların özlemini bayram edasında kutlayabilsek. Hizmetin hangi istikametten geldiği yahut hangi istikamete gittiğinden ziyade; bölgemizde dünya ekonomi ve kültüründe yer edinen İpekyolu’nun modern halinde de yer alabilmek, lojistik merkezle bütünleşmemizi sağlamak, ulaşım ve nakliyedeki hızlı ulaşıma sahip olma, Kuzey-Doğu Karadeniz ve Güney-Doğu Anadolu özelinde kültürel entegrasyonun aktifleşmesinde ve ulaşımın aktifliği neticesinde turizm özelinde bölgenin gözde hale getirilmesinde kolaylıklar oluşturacaktır.


Bugün Erzurum-Aşkale Rize Hattı inşası yarın ki Sarp Sınır Kapısı’ndan Samsun’a demiryolu bağlantı müjdesinin temelini oluşturmakta ve halkın bu hususta bugün ki umudunu körüklemektedir. Karadeniz halkı olarak coğrafyanın şartları zorlaştırması gerekçesi ile ulaşım ve nakliye hizmetlerinde kara ve hava yolu olarak iki tercih arasında sıkıştırılmış bulunmaktayız. Demir ve deniz yolunun Rize sahili özelinde Karadeniz’de kullanımının elverişsizliği rekabet ve tercih seçeneğimizi kısıtlamış ve alternatif arayışımıza fırsat vermemiştir. Bu hususlar neticesinde halk olarak ulaşımı pahalıya ve zaman israfı ile karşılamaktayız. Karayollarında yaşanılan kazalar ve kaybedilen canlarımız ise yaşanılan zorluğu manevi olarak daha güç hale getirmektedir. Müjdesi verilen ve katma değeri yüksek “hızlı tren” yapılaşması gibi projelerin yerelde ilimize, genelde bölge ve ülkemize kazandırılmasında katkı sunan, destek veren başta siyasi kurum ve kuruluşları ve gayretlerinden ötürü yetkilileri kutluyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Hizmetin her türlüsünü ayakta alkışlıyoruz.


Rize’mize müjdeyi veren milletvekilimiz Muhammet Avcı’ya bir kez daha teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz.



SALVADER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi