RİZE'DE HALKA YİNE YER KALMADI

Rize 02.02.2021 - 12:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1722+ kez okundu.
 

RİZE'DE HALKA YİNE YER KALMADI

Denizin doldurulduğu her yerde mutlaka dolgunun büyük bir alanı halk İçin sosyal alan şeklinde düzenlenmiştir. Rize’de ise dolgu, yüksek katlı apartmanlarla doldurulmuş, yolun karşısındaki alanda ise yine halka yer kalmamıştır. O nedenle ısrarla, tamamen sosyal alan oluşturmak ve şehrin çehresini değiştirmek için yeni dolguya ihtiyaç vardır diyorum. Bu denizi doldurmaya sahip çıkmak demek değil, yok edilmiş sahillerimize yeni bir çehre verilmesini istemektir.  Artık köyler şehre taşınmış ve şehir oldukça yoğunlaşmıştır.  Hele yazları şehrin nüfusu daha da artmaktadır. Bu insanları sahille buluşturmak İçin geniş sosyal alanlara, plajlara, sportif alanlara vs ihtiyaç vardır. Bu şehir merkezi için gerekli. Şehrin sahilini aşağıda paylaştığım görüntüden kurtarmadıkça Rize’yi birazcık olsun güzelleştirme imkanı yoktur.! Ayrıca, şehrin içeriye doğru açılması İçin de iç kısımları cazibe merkezi haline getirmeli.  

Denizin doldurulduğu her yerde mutlaka dolgunun büyük bir alanı halk İçin sosyal alan şeklinde düzenlenmiştir.


Rize’de ise dolgu, yüksek katlı apartmanlarla doldurulmuş, yolun karşısındaki alanda ise yine halka yer kalmamıştır.


O nedenle ısrarla, tamamen sosyal alan oluşturmak ve şehrin çehresini değiştirmek için yeni dolguya ihtiyaç vardır diyorum.


Bu denizi doldurmaya sahip çıkmak demek değil, yok edilmiş sahillerimize yeni bir çehre verilmesini istemektir. 


Artık köyler şehre taşınmış ve şehir oldukça yoğunlaşmıştır.  Hele yazları şehrin nüfusu daha da artmaktadır. Bu insanları sahille buluşturmak İçin geniş sosyal alanlara, plajlara, sportif alanlara vs ihtiyaç vardır.


Bu şehir merkezi için gerekli. Şehrin sahilini aşağıda paylaştığım görüntüden kurtarmadıkça Rize’yi birazcık olsun güzelleştirme imkanı yoktur.!


Ayrıca, şehrin içeriye doğru açılması İçin de iç kısımları cazibe merkezi haline getirmeli.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi