RİZE'DE HAZİRAN AYINDA KAYAK KEYFİ

Karadeniz 06.06.2020 - 14:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2386+ kez okundu.
 

RİZE'DE HAZİRAN AYINDA KAYAK KEYFİ

RİZE'de kayakçı Adnan Er, yılın 6 ayı kar altında kalan deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'nda kayak yaptı.  Rize’de kayak sporu ile uğraşan Adnan Er, Türkiye'nin en uzun süreli kar altında kalan bölgelerinden İkizdere ilçesindeki 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'na çıktı.   Kent merkezinde hava sıcaklığı 25 dereceyi bulurken, Er, şort ve tişörtle Ovit Dağı'nda yer yer 2 metreyi bulan karda kayarak keyifli bir zaman geçirdi. Haziran ayında kayak yapmanın muhteşem bir duygu olduğunu belirten Adnan Er, "Rize’nin Ovit Dağı'nda kayak sporu 6- 7 ay yapılabiliyor. Haziran ayındayız ama buralarda halen kayak yapılabilecek kadar kar var. 2 buçuk kilometre tırmanış yaptıktan sonra kendime uzun bir pist oluşturdum. Bu mevsimde kısa kol tişört, şort ve güneş gözlüğü ile kayak yapmanın keyfi de bir başka. Dünyanın hiçbir yerinde bu mevsimde böyle bir kar görmek mümkün değil. Herkese bu keyfi tavsiye ediyorum” dedi.

RİZE'de kayakçı Adnan Er, yılın 6 ayı kar altında kalan deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'nda kayak yaptı.  Rize’de kayak sporu ile uğraşan Adnan Er, Türkiye'nin en uzun süreli kar altında kalan bölgelerinden İkizdere ilçesindeki 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'na çıktı.

 

Kent merkezinde hava sıcaklığı 25 dereceyi bulurken, Er, şort ve tişörtle Ovit Dağı'nda yer yer 2 metreyi bulan karda kayarak keyifli bir zaman geçirdi. Haziran ayında kayak yapmanın muhteşem bir duygu olduğunu belirten Adnan Er, "Rize’nin Ovit Dağı'nda kayak sporu 6- 7 ay yapılabiliyor. Haziran ayındayız ama buralarda halen kayak yapılabilecek kadar kar var. 2 buçuk kilometre tırmanış yaptıktan sonra kendime uzun bir pist oluşturdum. Bu mevsimde kısa kol tişört, şort ve güneş gözlüğü ile kayak yapmanın keyfi de bir başka. Dünyanın hiçbir yerinde bu mevsimde böyle bir kar görmek mümkün değil. Herkese bu keyfi tavsiye ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi