RİZE'DE İMAM HATİPLER LGS'YE DAMGA VURDU

Eğitim 13.07.2021 - 13:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3679+ kez okundu.
 

RİZE'DE İMAM HATİPLER LGS'YE DAMGA VURDU

RİZE'DE İMAM HATİP OKULLARI LGS'YE DAMGASINI VURDU. 06 Haziran 2021 Pazar günü ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8 sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavının sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Rize il genelinde de İmam Hatip Okulları LGS'de unutulmaz bir başarıya imza attılar. Rize il genelinde bulunan İmam Hatip ortaokullarından Türkiye geneli 1'lik dilime giren 4 öğrenci, 3'lük dilime giren 19 öğrenci, 5'lik dilime giren 43 öğrenci, 10'luk dilime giren 98 öğrenci güzel bir başarı elde ettiler. İlimiz genelinde pandemi şartlarına rağmen başta öğrencilerimiz olmak üzere okul idareleri, öğretmen ve velilerimizin emeklerinin karşılığını aldılar.  MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, LGS'ye katılan öğrencileri tebrik ederek, imam hatip okullarının başarısının arka planında, "hedef LGS", "öğrenci koçluğu", "ortak performans değerlendirme", "okullardaki akademik takip komisyonları" ve "etkin rehberlik" çalışmaları olduğunu ifade etti. Türkiye geneline bakıldığında sınavlarda imam hatip ortaokullarının başarısının öne çıktığını belirten Yılmaz, birçok ilde LGS'de il birinciliklerinde imam hatip ortaokulu öğrencilerinin yer aldığını aktardı. "LGS'de öğrencilerin gayreti ve okulların performansının yanı sıra Bakanlığın politikaları çerçevesinde Genel Müdürlük tarafından yürütülen sınava hazırlık projelerinin çok etkisinin olduğunu" söyleyen Nazif Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu kapsamda, imam hatip ortaokullarımızda 'Hedef LGS' ekibi kuruldu ve okulların çalışmaları yakından takip edildi. Okullarda akademik takip komisyonu oluşturuldu ve eylem planları hazırlandı. Öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarına aktif katılımı sağlanıp takibi yapıldı.  EBA Platformu üzerinden öğrencilerin sınavlara hazırlıklarına rehberlik yapıldı. Hazırlanan örnek sorulardan öğrencilerimizin faydalanması sağlandı. İmam hatip okullarına özgü Kalite Takip Sistemi (KTS) ile okulların çalışmaları takip edildi. LGS'de başarılı olmuş öğrencilerle sınava hazırlanan öğrenciler buluşturularak tecrübe paylaşımı yapıldı." Örnek uygulamalar diğer okullara modellenecek Genel Müdür Yılmaz, yürütülecek özgün ve örnek uygulamalar ile birbirini geliştiren, başarı farkını azaltan okullar hedefiyle sınavlara yönelik çalışmalara daha nitelikli devam edileceğini bildirdi. Yılmaz, LGS'de başarılı olan okulların örnek uygulamalarının geliştirileceğini ve bunun diğer okullara da modelleneceğini kaydetti.

RİZE'DE İMAM HATİP OKULLARI LGS'YE DAMGASINI VURDU.

06 Haziran 2021 Pazar günü ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8 sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavının sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre Rize il genelinde de İmam Hatip Okulları LGS'de unutulmaz bir başarıya imza attılar.

Rize il genelinde bulunan İmam Hatip ortaokullarından Türkiye geneli 1'lik dilime giren 4 öğrenci,

3'lük dilime giren 19 öğrenci,

5'lik dilime giren 43 öğrenci,

10'luk dilime giren 98 öğrenci güzel bir başarı elde ettiler. İlimiz genelinde pandemi şartlarına rağmen başta öğrencilerimiz olmak üzere okul idareleri, öğretmen ve velilerimizin emeklerinin karşılığını aldılar. 

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, LGS'ye katılan öğrencileri tebrik ederek, imam hatip okullarının başarısının arka planında, "hedef LGS", "öğrenci koçluğu", "ortak performans değerlendirme", "okullardaki akademik takip komisyonları" ve "etkin rehberlik" çalışmaları olduğunu ifade etti.

Türkiye geneline bakıldığında sınavlarda imam hatip ortaokullarının başarısının öne çıktığını belirten Yılmaz, birçok ilde LGS'de il birinciliklerinde imam hatip ortaokulu öğrencilerinin yer aldığını aktardı.

"LGS'de öğrencilerin gayreti ve okulların performansının yanı sıra Bakanlığın politikaları çerçevesinde Genel Müdürlük tarafından yürütülen sınava hazırlık projelerinin çok etkisinin olduğunu" söyleyen Nazif Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, imam hatip ortaokullarımızda 'Hedef LGS' ekibi kuruldu ve okulların çalışmaları yakından takip edildi. Okullarda akademik takip komisyonu oluşturuldu ve eylem planları hazırlandı. Öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarına aktif katılımı sağlanıp takibi yapıldı. 

EBA Platformu üzerinden öğrencilerin sınavlara hazırlıklarına rehberlik yapıldı. Hazırlanan örnek sorulardan öğrencilerimizin faydalanması sağlandı. İmam hatip okullarına özgü Kalite Takip Sistemi (KTS) ile okulların çalışmaları takip edildi. LGS'de başarılı olmuş öğrencilerle sınava hazırlanan öğrenciler buluşturularak tecrübe paylaşımı yapıldı."

Örnek uygulamalar diğer okullara modellenecek

Genel Müdür Yılmaz, yürütülecek özgün ve örnek uygulamalar ile birbirini geliştiren, başarı farkını azaltan okullar hedefiyle sınavlara yönelik çalışmalara daha nitelikli devam edileceğini bildirdi. Yılmaz, LGS'de başarılı olan okulların örnek uygulamalarının geliştirileceğini ve bunun diğer okullara da modelleneceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi