RİZE'DE İPA PROJESİNE İLK KAZMA VURULDU…

Rize 16.09.2021 - 11:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2067+ kez okundu.
 

RİZE'DE İPA PROJESİNE İLK KAZMA VURULDU…

Rize’nin kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak olan İleri Biyolojik Arıtma Sistemi projesinde ilk kazma vuruldu. Rize Belediyesi’nin yıllar önce İPA projesi kapsamında girişimlerini başlatmış olduğu İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinin de içerisinde yer aldığı yeni kanalizasyon hattı çalışmaları Çiftekavak Mahallesi bölgesinden başladı. Sistemin altyapı çalışmalarının yürütüldüğü Rize’de Alipaşa’dan Bozukkale arasında döşenecek olan yeni kanalizasyon hattı ve İslampaşa Mahallesinde kurulacak olan arıtma tesisi noktası sayesinde şehrimizin alt yapısı daha teknik ve modern bir yapıya kavuşacak. Yeni kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Projenin hayata geçirilmesi için ortada olan bazı pürüzlerin giderildiğini ve projeyi hayata geçirmek için hazır olduklarını ifade ederek an itibariyle çalışmanın başlatıldığına vurgu yaptı. Başkan Rahmi Metin açıklamasında; “Yaklaşık 7 yıldır Rize Belediyesi’nin takibinde olan İPA projesi Rize’de 250 bin nüfusa hizmet verecek bir kanalizasyon sistemidir. En önemli yönü de hayata geçirilecek olan bu proje çerçevesinde İslampaşa Mahallesinde kurulacak olan İleri Biyolojik Arıtma sisteminin çevreye duyarlı olması. Bizim de dönemimiz de takip ettiğimiz ve eksikliklerini giderdiğimiz projeye ön ayak olduk. Alipaşa ile Bozukkale arasında 17 km’lik bir hattın daha büyük ve daha derinden döşenerek konektör sistemiyle hayata geçirilecek olan İPA projesi ilimize hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ilgili firmanın çalışmalarının Rize Belediyesi olarak takibindeyiz ve el birliği içerisinde biran önce tamamlanması için çalışacağız” dedi.  

Rize’nin kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak olan İleri Biyolojik Arıtma Sistemi projesinde ilk kazma vuruldu.


Rize Belediyesi’nin yıllar önce İPA projesi kapsamında girişimlerini başlatmış olduğu İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinin de içerisinde yer aldığı yeni kanalizasyon hattı çalışmaları Çiftekavak Mahallesi bölgesinden başladı.


Sistemin altyapı çalışmalarının yürütüldüğü Rize’de Alipaşa’dan Bozukkale arasında döşenecek olan yeni kanalizasyon hattı ve İslampaşa Mahallesinde kurulacak olan arıtma tesisi noktası sayesinde şehrimizin alt yapısı daha teknik ve modern bir yapıya kavuşacak.


Yeni kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Projenin hayata geçirilmesi için ortada olan bazı pürüzlerin giderildiğini ve projeyi hayata geçirmek için hazır olduklarını ifade ederek an itibariyle çalışmanın başlatıldığına vurgu yaptı.


Başkan Rahmi Metin açıklamasında; “Yaklaşık 7 yıldır Rize Belediyesi’nin takibinde olan İPA projesi Rize’de 250 bin nüfusa hizmet verecek bir kanalizasyon sistemidir. En önemli yönü de hayata geçirilecek olan bu proje çerçevesinde İslampaşa Mahallesinde kurulacak olan İleri Biyolojik Arıtma sisteminin çevreye duyarlı olması. Bizim de dönemimiz de takip ettiğimiz ve eksikliklerini giderdiğimiz projeye ön ayak olduk. Alipaşa ile Bozukkale arasında 17 km’lik bir hattın daha büyük ve daha derinden döşenerek konektör sistemiyle hayata geçirilecek olan İPA projesi ilimize hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ilgili firmanın çalışmalarının Rize Belediyesi olarak takibindeyiz ve el birliği içerisinde biran önce tamamlanması için çalışacağız” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi