RİZE'DE KIŞ UYKUSUNDAN UYANAN AYILAR ZARAR VERMEYE BAŞLADI

Rize 23.04.2021 - 11:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2620+ kez okundu.
 

RİZE'DE KIŞ UYKUSUNDAN UYANAN AYILAR ZARAR VERMEYE BAŞLADI

Rize'de Kış uykusundan uyanan Boz Ayılar saldırmaya başladı. İkizdere’nin Cimil Ortaköy’de Cihan Saroğlu’nun arı evinin kapısını kıran kimliği belirsiz Boz ayı veya ayılar kovanları parçaladı.      C-İlçenin uzak köylerinden Cimil-Ortaköy Hapinç mezrasında bulunan arı evinin kapısını kırarak kovanlarına zarar verdiğini söyleyen Cihan Saroğlu ’ayılarımız kış uykusundan uyanarak zarar vermeye başladı. Köydeki Arı evime kapıyı kırarak giren kimliğini ve kaç tane olduğunu öğrenemediğim Boz Ayılar kovanlarımı parçaladı. Devlet Boz Ayıyı öldürmeyelim diye koruma altına almış. Bunca verilen zararı kim karşılayacak. Kar kalkmasıyla aylardır uykudaki ayılar uyanmaya başladı. Bundan sonra daha çok zarar verecekler ama bizim elimiz kolumuz bağlı.20 bin liraya varan cezası olduğu için biz ayıya zarar vermekten korkuyoruz’ dedi.

Rize'de Kış uykusundan uyanan Boz Ayılar saldırmaya başladı. İkizdere’nin Cimil Ortaköy’de Cihan Saroğlu’nun arı evinin kapısını kıran kimliği belirsiz Boz ayı veya ayılar kovanları parçaladı.

    

C-İlçenin uzak köylerinden Cimil-Ortaköy Hapinç mezrasında bulunan arı evinin kapısını kırarak kovanlarına zarar verdiğini söyleyen Cihan Saroğlu ’ayılarımız kış uykusundan uyanarak zarar vermeye başladı. Köydeki Arı evime kapıyı kırarak giren kimliğini ve kaç tane olduğunu öğrenemediğim Boz Ayılar kovanlarımı parçaladı. Devlet Boz Ayıyı öldürmeyelim diye koruma altına almış. Bunca verilen zararı kim karşılayacak. Kar kalkmasıyla aylardır uykudaki ayılar uyanmaya başladı. Bundan sonra daha çok zarar verecekler ama bizim elimiz kolumuz bağlı.20 bin liraya varan cezası olduğu için biz ayıya zarar vermekten korkuyoruz’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi