RİZE'DE KALDIRILAN AFİŞİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Siyaset 18.04.2022 - 12:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2533+ kez okundu.
 

RİZE'DE KALDIRILAN AFİŞİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN, CHP RİZE İL BAŞKANLIĞI’NIN TOPLATILAN AFİŞLERİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI.   CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya “Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?” diye sordu.   KANUN TEKLİFİNİ REDDEDERKEN RAHATSIZ OLMADINIZ, AFİŞLERDEN Mİ RAHATSIZ OLDUNUZ? Rize'de 'Çay Kanunu teklifinin' TBMM'de kabul edilmemesi üzerine CHP Rize İl Başkanlığı’nın konuyla ilgili net, açık, doğru bilgileri içeren açıklama afişlerinin şehirde asıldıkları yerlerden teker teker kaldırıldığını belirten Bayraktutan: “Çay üreticilerinin sesine kulak tıkamadınız mı? Sorunlarını görmezden gelmediniz mi? Kanun teklifini reddederken rahatsız olmadınız da, afişlerden mi rahatsız oldunuz?” dedi. YAPTIĞINIZIN ARKASINDA DURUN! Önergesinde "Açıklanan yaş Çay alım fiyatının altında alım yapılmasını yasaklayan Çay Kanunu teklifimiz İktidar ve ortakları tarafından reddedilmiştir" afişlerinin kaldırılması ülke basınında geniş yer bulmuş, Çay üreticilerinde infial yaratmıştır.” ifadelerine yer veren Bayraktutan “Çay Kanunu teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmemiş midir?” diye sordu. CHP’li Bayraktutan “Bölge Milletvekilleri olarak yaptığımız incelemeler, toplantılar, görüşmeler sonucu Çay üreticilerimizin sorunlarını Meclis Gündemine taşıyoruz. Soru önergelerimiz cevapsız kalıyor, Meclis Araştırma Önergelerimiz, Kanun Tekliflerimiz iktidar eliyle reddediliyor. Maalesef iktidar Çay üreticilerimizin sorunlarını yok sayıyor. Yok saymanın yanında Halkın doğru bilgiye ulaşmasını da engellemeye çalışıyor. Bu kötülüğü Bölgeye yapıyorsunuz, bari yaptığınızın arkasında durun” açıklamalarında bulundu.   Bayraktutan, Soylu’ya şu soruları yöneltti:   Çay Kanunu teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmemiş midir?    "Açıklanan yaş Çay alım fiyatının altında alım yapılmasını yasaklayan Çay Kanunu teklifimiz İktidar ve ortakları tarafından reddedilmiştir" sözleri doğru değil midir? İçeriği doğru olan bu afişler hangi gerekçe ile kaldırtılmıştır?   Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?  

CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN, CHP RİZE İL BAŞKANLIĞI’NIN TOPLATILAN AFİŞLERİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI.
 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya “Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir? diye sordu.

 

KANUN TEKLİFİNİ REDDEDERKEN RAHATSIZ OLMADINIZ, AFİŞLERDEN Mİ RAHATSIZ OLDUNUZ?


Rize'de 'Çay Kanunu teklifinin' TBMM'de kabul edilmemesi üzerine CHP Rize İl Başkanlığı’nın konuyla ilgili net, açık, doğru bilgileri içeren açıklama afişlerinin şehirde asıldıkları yerlerden teker teker kaldırıldığını belirten Bayraktutan: “Çay üreticilerinin sesine kulak tıkamadınız mı? Sorunlarını görmezden gelmediniz mi? Kanun teklifini reddederken rahatsız olmadınız da, afişlerden mi rahatsız oldunuz?” dedi.


YAPTIĞINIZIN ARKASINDA DURUN!


Önergesinde "Açıklanan yaş Çay alım fiyatının altında alım yapılmasını yasaklayan Çay Kanunu teklifimiz İktidar ve ortakları tarafından reddedilmiştir" afişlerinin kaldırılması ülke basınında geniş yer bulmuş, Çay üreticilerinde infial yaratmıştır.” ifadelerine yer veren Bayraktutan “Çay Kanunu teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmemiş midir?” diye sordu. CHP’li Bayraktutan “Bölge Milletvekilleri olarak yaptığımız incelemeler, toplantılar, görüşmeler sonucu Çay üreticilerimizin sorunlarını Meclis Gündemine taşıyoruz. Soru önergelerimiz cevapsız kalıyor, Meclis Araştırma Önergelerimiz, Kanun Tekliflerimiz iktidar eliyle reddediliyor. Maalesef iktidar Çay üreticilerimizin sorunlarını yok sayıyor. Yok saymanın yanında Halkın doğru bilgiye ulaşmasını da engellemeye çalışıyor. Bu kötülüğü Bölgeye yapıyorsunuz, bari yaptığınızın arkasında durun” açıklamalarında bulundu.

 

Bayraktutan, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

 

  1. Çay Kanunu teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmemiş midir?

 

  1.  "Açıklanan yaş Çay alım fiyatının altında alım yapılmasını yasaklayan Çay Kanunu teklifimiz İktidar ve ortakları tarafından reddedilmiştir" sözleri doğru değil midir? İçeriği doğru olan bu afişler hangi gerekçe ile kaldırtılmıştır?

 

  1. Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi