RİZE'DE KAN DAVALARI İLE ANILAN O KÖYE BİRDE ŞİMDİ BAKIN

Rize 19.07.2020 - 14:04, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 6361+ kez okundu.
 

RİZE'DE KAN DAVALARI İLE ANILAN O KÖYE BİRDE ŞİMDİ BAKIN

ÖRNEK KÖY KIRKLARTEPE (KANDEVA) Geçmişte kan davalarıyla gündemde olan ve adını da buradan aldığı KANDEVA; bu defa sosyal ve kültürel hizmetleriyle adından bahsedilen örnek köy oldu. Rız merkeze 16 kilometre uzaklıkta olan ve ünlü Ayane dağının hemen altında düz bir araziye sahip Kırklartepe köyü; Rize' nin en güzel ve en kalabalık  köylerinden biridir. Kırklartepe köyü geçmiş yıllarda Kur'an Kursuyla çok sayıda hafız yetiştiren ünlü ve örnek bir köy idi. Köyün başarılı muhtarı İslam Karaosman; göreve geldiği günden bugüne kadar Ayane dağına ulaşımı sağlamak için yol çalışmaları yapmış ve köyün her noktasına da yol yaptırıp; ulaşımı en iyi şekilde sağlamıştır. Bununla yetinmeyip, köyün bir çok noktasına kamera sistemi yerleştirip, başka illerde ve yurt dışında yaşayan köy halkının köylerini 24 saat canlı olarak izleme hizmeti sundu. Muhtar Karaosman şimdi de köyünde kültürel ve sosyal içerikli hizmetler vermeye başladı. Kırklartepe sevgi Kütüphanesi adı altında, eski İlkokul binasını restore edip; Kütüphane, kafe, bilardo, oturma ve sohbet salonları, biçki dikiş kurslarını tamamlayarak vatandaşın hizmetine açtı. Konu ile alakalı bir açıklama yapan Muhtar İslam Karaosman "Köyümüz çevre bir çok köyden çok daha kalabalık. Özellikle yaz aylarında köyümüzün nüfusu oldukça kalabalık oluyor. İl dışında yaşayan hemşerilerimizin bir çoğu köyünde çok güzel yeni evler yaptılar. Büyük ve kalabalık bir yerleşim köyü oluştu. İnsanlar akşamları ve boş zamanlarını değerlendirmek için böyle bir talepte bulundular. Ben de köyümüzün zengin iş adamlarıyla konuşarak özellikle Nazım Kalyoncu kardeşimiz en büyük katkıyı sağlayıp bu eserin yapımında öncü oldu. Böypece bu projemizi hayata geçirdik. Gençlerimiz orda, burda kötü şartlarda zamanlarını geçiriyordu. Şimdi ise herkes mutlu. Ben de verilen hizmetten son derece mutluluk duydum. Köyümüz her güzel şeye layıktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Her şey köyümüzün mutluluğu ve huzuru için".. Dedi..

ÖRNEK KÖY KIRKLARTEPE (KANDEVA)


Geçmişte kan davalarıyla gündemde olan ve adını da buradan aldığı KANDEVA; bu defa sosyal ve kültürel hizmetleriyle adından bahsedilen örnek köy oldu.


Rız merkeze 16 kilometre uzaklıkta olan ve ünlü Ayane dağının hemen altında düz bir araziye sahip Kırklartepe köyü; Rize' nin en güzel ve en kalabalık  köylerinden biridir.


Kırklartepe köyü geçmiş yıllarda Kur'an Kursuyla çok sayıda hafız yetiştiren ünlü ve örnek bir köy idi.


Köyün başarılı muhtarı İslam Karaosman; göreve geldiği günden bugüne kadar Ayane dağına ulaşımı sağlamak için yol çalışmaları yapmış ve köyün her noktasına da yol yaptırıp; ulaşımı en iyi şekilde sağlamıştır. Bununla yetinmeyip, köyün bir çok noktasına kamera sistemi yerleştirip, başka illerde ve yurt dışında yaşayan köy halkının köylerini 24 saat canlı olarak izleme hizmeti sundu.


Muhtar Karaosman şimdi de köyünde kültürel ve sosyal içerikli hizmetler vermeye başladı. Kırklartepe sevgi Kütüphanesi adı altında, eski İlkokul binasını restore edip; Kütüphane, kafe, bilardo, oturma ve sohbet salonları, biçki dikiş kurslarını tamamlayarak vatandaşın hizmetine açtı.


Konu ile alakalı bir açıklama yapan Muhtar İslam Karaosman "Köyümüz çevre bir çok köyden çok daha kalabalık. Özellikle yaz aylarında köyümüzün nüfusu oldukça kalabalık oluyor. İl dışında yaşayan hemşerilerimizin bir çoğu köyünde çok güzel yeni evler yaptılar. Büyük ve kalabalık bir yerleşim köyü oluştu. İnsanlar akşamları ve boş zamanlarını değerlendirmek için böyle bir talepte bulundular. Ben de köyümüzün zengin iş adamlarıyla konuşarak özellikle Nazım Kalyoncu kardeşimiz en büyük katkıyı sağlayıp bu eserin yapımında öncü oldu. Böypece bu projemizi hayata geçirdik. Gençlerimiz orda, burda kötü şartlarda zamanlarını geçiriyordu.


Şimdi ise herkes mutlu. Ben de verilen hizmetten son derece mutluluk duydum. Köyümüz her güzel şeye layıktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Her şey köyümüzün mutluluğu ve huzuru için".. Dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi